ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Αγγαρεία…

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με την Κέρκυρα (1-1, Βλάχος 3΄, Κλωναρίδης 93΄), σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, το... είδε ως αγγαρεία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Αγγαρεία...

Ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, έπαιξε το παιχνίδι με την Κέρκυρα, μάλλον χαλαρός, χρειάστηκε να δεχτεί γκολ προκειμένου να αφυπνιστεί στο πρώτο ημίχρονο και τρεις αλλαγές συστημάτων από τον Στραματσόνι, μέχρις ότου βρει το γκολ της ισοφάρισης, που εν τέλει ήρθε στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Κέρκυρας, με τον Στραματσόνι, να παρατάσσει τους παίκτες του με ένα 4-3-2-1.

Νωρίς –νωρίς το 1-0

Η Κέρκυρα κατάφερε μόλις στο 3΄, με τον Παναγιώτη Βλάχο να ανοίξει το σκορ, όταν ο αριστερός οπισθοφύλακας των γηπεδούχων μετά από μεγάλη πάσα, βρέθηκε στη δεξιά διαγώνιο της περιοχής του Κοτσόλη, ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου-αφού τον είχε χάσει ο Ατζαγκούν που φέρει την κύρια ευθύνη-πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, «γράφοντας» νωρίς-νωρίς το 1-0 στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, έπαιζαν ελεύθερα με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην κόντρα συχνά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή, στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Η πρώτη φάση…

Χρειάστηκαν 15 λεπτά, προκειμένου ο Αραμπατζής να ακουμπήσει μπάλα, προερχόμενη από «πράσινα» πόδια, όταν ο Νίνης εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ-που κέρδισε ο ίδιος-, ωστόσο ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, μπλόκαρε την μπάλα εύκολα.

Παραλίγο η ισοφάριση

Στο 19΄ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μια φάση διαρκείας, όταν εκτέλεσε το κόρνερ ο Νίνης, η μπάλα μετά από κόντρες βρέθηκε στα πόδια του Ταυλαρίδη, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ο αμυντικός των «πράσινων», έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δεν τα κατάφερε και μετά από μία ακόμα κόντρα, ο έμπειρος στόπερ, τη γύρισε στον επερχόμενο Ατζαγκούν, ο οποίος σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Στραματσόνι φώναζε διαρκώς στους παίκτες του να πρεσάρουν ψηλά, εκείνοι τον άκουσαν, με αποτέλεσμα η απόδοση των «πράσινων» να ανέβει κατά πολύ και οι κίνδυνοι στην εστία του Αραμπατζή, να αυξάνονται, όσο κυλούσε το ματς.

Στο 25΄ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι, όταν ο Χουχούμης έκανε την επέλαση από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Κλωναρίδης κινούμενος πιο γρήγορα από τους αμυντικούς της Κέρκυρας, βγήκε μπροστά τους, έκανε την προβολή, ωστόσο η μπάλα πήρε μεγάλη καμπύλη και έφυγε ψηλά άουτ, σε μία ακόμα καλή στιγμή του «τριφυλλιού», μετά το νωθρό πρώτο δεκάλεπτο.

Μεγάλη φάση ο Αμπεντ

Ο Χουχούμης με το δεξί στο 34΄δημιούγργησε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι», ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπεντ, επιβεβαιώνοντας την κακή του κατάσταση, μετά από πάσα του Ατζαγκούν, βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή, στόπαρε εξαιρετικά την μπάλα, ωστόσο το τελείωμά του ήταν κακό, με αποτέλεσμα ο Αραμπατζής να μπλοκάρει με ευκολία.

Στο 41΄η συνεργασία των Ατζαγκούν-Κλωναρίδη δεν απέδωσε καρπούς, παρότι ο νιγηριανός βγήκε ωραία από αριστερά, έδωσε στον «Κλώνα», εκείνος δεν ξανα-έδωσε στον συμπαίκτη του, όπως θα έπρεπε, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Αραμπατζής μπλόκαρε εύκολα.

Με μία αλλαγή, από πλευράς Κέρκυρας (Ζορμπάς αντί Κωτάτη), άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση και στα σχήματα των δύο ομάδων (4-3-2-1 για Στραματσόνι, 4-4-2 για Βοσνιάδη).

Οι παίκτες του Στραματσόνι προσπάθησαν να πιέσουν από την αρχή του Β΄ μέρους, με τον Αμπεντ στο 45΄να προσπαθεί με όμορφη κάθετη πάς να βρει τον Κλωναρίδη, ωστόσο ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άργησε να ξεκινήσει το σπριντ, με αποτέλεσμα ο Αραμπατζής να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, προσπαθούσαν να βρουν κάθετα το ν Κλωναρίδη, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του φορ των «πράσινων», ωστόσο οι πάσες-κυρίως του Αμπεντ-δεν ήταν οι κατάλληλες.

Καλή φάση με Λουντ

Στο 56΄ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη φάση του, στο Β΄ μέρος, με τον Νίνη να… παιδεύει την άμυνα της Κέρκυρας, να δίνει ωραία στον Λουντ, εκείνος έχοντας χώρο, έκανε ένα τεχνικό σουτ, με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Καλτσάς και 4-2-3-1

Στο 58΄ο Στραματσόνι, αλλάζει το σύστημά του σε 4-2-3-1, βάζοντας στη θέση του Λουντ το Καλτσά, στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και εν μέρει το κατάφερε, όταν μετά από πάσα του Νίνη στο 60΄, ο Καλτσάς με απ’ ευθείας «κεραυνό», ανάγκασε τον Αραμπατζή σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός πλέον «χτυπούσε» και από τα άκρα, αφού με την αλλαγή της τακτικής οι «πράσινοι» είχαν πάρει αρκετό πλάτος στο γήπεδο και κυρίως από αριστερά, έβρισκαν χώρους να δημιουργήσουν καταστάσεις στην άμυνα της Κέρκυρας, ωστόσο Κλωναρίδης και Καλτσάς δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις.

Με την είσοδο του Καρέλη στο γήπεδο (στη θέση του Νίνη), ο Παναθηναϊκός άλλαξε σχηματισμό για τρίτη φορά στο παιχνίδι, αφού ο Κρητικός φορ, πήγε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δίπλα του τους Κλωναρίδη-Καλτσά.

Στο 86΄ο Κλωναρίδης, βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, μετά από έξοχη συνεργασία με τον Καρέλη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ, στην κορυφαία στιγμή του Παναθηναϊκού στο Β΄ μέρος.

Στις καθυστερήσεις, ο Καλτσάς λίγο έλειψε να σκοράρει, όταν επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Κλωναρίδη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή, σε μια ακόμη καλή φάση-την καλύτερη στο ματς-για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπαθούσε να βρει ένα γκολ, προς το τέλος του αγώνα.

Πήρε την ισοπαλία…

Στο 93΄ο Κλωναρίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1, μετά από στημένη φάση, που ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, που τελικά δεν θα θυμάται κανείς…

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι):  Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Αμπέντ (80΄Πράνιτς), Κλωναρίδης, Λαγός, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Λουντ (58΄Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νίνης (72΄Καρέλης).

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Καραγιαννίδης, Μεντής, Βλάχος (60΄Γκόμεζ), Μακρίδης, Κρητικός, Ντατίδης, Φάμπιο, Κωτάτης (45’ Ζορμπάς), Γεωργακόπουλος, Καμπάνταης (72΄Ντουαλά).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ