ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Τρίτος και… καλύτερος

Σε ένα ματς θρίλερ, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 75-72, με κορυφαίους τους Πάβλοβιτς (double-double), Φελντέιν και Καλάθη. Τρίτος και... επίσημα ο Παναθηναϊκός,αποφεύχθηκε ο «εμφύλιος» στο Top-16.

Τρίτος και... καλύτερος

Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον παλιό κακό του… εαυτό, του πρώτου γύρου, χρειάστηκε τα μεγάλα σουτ των Φελντέιν και Πάβλοβιτς, αλλά και την αυτοθυσία του Γκιστ, για να πάρει τη νίκη, απέναντι στην μαχητική Ζαλγκίρις.

19 λάθη, τραγική αμυντική λειτουργία στην τελευταία φάση, έδωσε απλόχερα… ένα ελεύθερο τρίποντο στους Λιθουανούς, με τον Μότουμ, εκείνος αστόχησε και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το… έμφραγμα.

ÖÙÔÓÇÓ   ÆÁËÃÊÉÑÉÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός κατετάγη τελικά 3ος, δεν σταύρωσε με τον Ολυμπιακό (όχι ότι ενδιέφερε κανέναν) και πλέον και με την έλευση του νέου παίκτη, να συμμαζευτεί, να δουλέψει και να βελτιώσει τα κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία υστερεί, καθώς το Top-16, αρχίζει σύντομα και εκεί λάθη δεν συγχωρούνται.

Το ματς

Με τους Καλνιέτις, Πότσιους, Ουλανόβας, Γιανκούνας & Γιαβτόκας η αρχική 5άδα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Καλάθης, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς αυτή του Παναθηναϊκού, στο τζάμπολ της αναμέτρησης.

«Ζεστός» Πάβλοβιτς και προβάδισμα…

Ο Πάβλοβιτς άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Κούζμιτς να καρφώνει για το 0-4, με τον Παναθηναϊκό να αρχίζει καλά το παιχνίδι. Ο Βουγιούκας με hook, έκανε το 2-4, με τον «ζεστό» Πάβλοβιτς να παίρνει άλλη μια προσπάθεια, κερδίζοντας το φάουλ για το 2-6 (8:12).

ÊÁËÁÈÇÓ   ÆÁËÃÊÉÑÉÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Δύο «τούβλα» του Κούζμιτς, κράτησαν το σκορ στο 2-6, ωστόσο οι Λιθουανοί δεν έβρισκαν εύκολο δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τον Γιανκούνας μετά από πάσα του Βουγιούκα να μειώνει σε 4-6 και τον Φελντέιν να απαντάει άμεσα με πέντε συνεχόμενους πόντους (4-11), αναγκάζοντας τον Κράπικας να πάρει τάιμ άουτ…

Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα στο πρώτο πεντάλεπτο (60%), κρατούσε το προβάδισμα σταθερά, με τον «Σάλε» να έχει ήδη περάσει τον Ραντούλιτσα στο παρκέ, στη θέση του αρνητικού Κούζμιτς.

Πότσιους και Καλάθης διαμόρφωσαν το 6-13 (3:52 για τη λήξη), οι «πράσινοι» κέρδιζαν τις εναέριες μονομαχίες και «φορτώνοντας» τον Ραντούλιτσα, διατηρούσαν μια καλή διαφορά  (7-14), με το σκορ να είναι μεν χαμηλό, αλλά ουσιαστικό για τον Παναθηναϊκό.

Με λόμπα του Καλάθη, οι «πράσινοι» πήγαν στο +6 (10-16), αλλά η Ζαλγκίρις είχε αποκτήσει το δικαίωμα να σουτάρει βολές, καταφέρνοντας να μένει κοντά (12-16, 2:20), ενώ ο Ραντούλιτσα έκανε το 12-18, μετά από πάσα του Καλάθη και τον Γιανκούνας να μειώνει ξανά στους 4 (14-18).

Η επιθετική άμυνα των «πράσινων» είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά φάουλ (8 σε 9,5 λεπτά), που έφεραν την Ζαλγκίρις να σουτάρει βολές (16-18), αλλά ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 16-21, ο Διαμαντίδης έπαιξε καλή άμυνα τον Χάνλαν, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Σε απόσταση βολής η Ζαλγκίρις

Ο Χάνλαν έκανε το 18-21 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» συνέχιζαν να κυριαρχούν στον αέρα, αλλά δεν είχαν βρει ακόμα το δρόμο προς το καλάθι στα πρώτα δύο λεπτά. Ο Σάσα Πάβλοβιτς συνέχισε δυναμικά και με κάρφωμα έκανε το 18-23, ενώ στη συνέχεια μάζεψε και το επιθετικό ριμπάουντ, δείγμα του πάθους του Μαυροβούνιου στο παιχνίδι.

Ο Καλνιέτις με δύσκολο καλάθι έκανε το 20-23, ο Χάνλαν μετά από κλέψιμο σε αιφνιδιασμό μείωσε σε απόσταση βολής (22-23), με τον Τζόρτζεβιτς να ζητάει τάιμ άουτ, διαμαρτυρόμενος στους διαιτητές, έντονα για κάποιες αποφάσεις τους.

Ο Κούζμιτς χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, ο Ραντούλιτσα μπήκε στη θέση του και ο Βουγιούκας με καλάθι, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στον αγώνα και τον Παναθηναϊκό να έχει βραχυκυκλώσει σε επίθεση και άμυνα.

Πίεση στην άμυνα, Καλάθης και… προσπέρασμα

Οι γηπεδούχοι έτρεχαν ένα επιμέρους σκορ 10-2 (το 16-21 είχε γίνει 26-23), σε πέντε λεπτά, δείγμα της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης των «πράσινων» .

Ο Πάβλοβιτς ευστόχησε σε μία βολή, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά τη δεύτερη και ο Καλάθης με drive, κέρδισε το φάουλ και με δύο βολές έκανε το 26-26 ενώ καπάκι… ο Γκιστ με κάρφωμα έκανε το 26-28 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε λιγότερο από ένα λεπτό όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά, αλλά προσπέρασε εκ νέου.

Με καλάθια των Βουγιούκα και Γκιστ (εντυπωσιακό), έκαναν το 28-30, με τον Ραντούλιτσα να πηγαίνει στις βολές (1/2 και 28-31), αλλά ο Γιανκούνας με φόλλου μείωσε ξανά στον έναν (30-31).

Το πρώτο πρόβλημα…

Το 3ο φάουλ του Ραντούλιτσα στο 1:59, για τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν ο πρώτος πονοκέφαλος του Τζόρτζεβιτς στο ματς, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε ισχνό προβάδισα (31-33), ήταν άστοχος στις βολές, με τον Ουλανόβας να καλάθι και φάουλ (Παππάς), η Ζαλγκίρις ξαναπήρε το προβάδισμα, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Επί της ουσίας τα περισσότερα κερδισμένα ριμπάουντ είχαν αχρηστευθεί… καθώς τα 10 λάθη των «πράσινων» έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να γυρίσουν το ματς, με τον Παναθηναϊκό να θυμίζει εκείνον του πρώτου γύρου, στη δεύτερη περίοδο.

Ο Γκιστ με μία βολή ισοφάρισε (34-34), ο Χάνλαν με drive έκανε το36-34, σκορ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει να διορθώσει πολλά, αν ήθελε να φτάσει στη νίκη.

Με άστοχο τρίποντο του Γκιστ, μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, ο Βουγιούκας αστόχησε και αυτός με τη σειρά του, ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 36-37, 8:48 για τη λήξη της περιόδου.

Μόνος του ο Καλάθης…

Ο Πάβλοβιτς κατέβασε το 9ο του ριμπάουντ, ο Καλαθης σέρβιρε στον Κούζμιτς και 36-39 με 5-0 σερί του «τριφυλλιού», που μπήκε δυνατά, όπως και στην αρχή του αγώνα. Οι κακές περιστροφές στην άμυνα του Παναθηναϊκού, έδωσαν τρίποντο στη Ζαλγκίρις (39-39), με τον Λεκάβιτσους να δίνει άμεσα το προβάδισμα στην ομάδα του με προσωπικό καλάθι (41-39).

Ο Καλάθης είχε πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό, με ασίστ στον Κούζμιτς ισοφάρισε το «τριφύλλι», ενώ μ δικό του κλέψιμο, κέρδισε την κατοχή, με αποτέλεσμα ένα καλάθι και φάουλ του Κούζμιτς, που είχε μπει ζεστός στο δεύτερο μέρος (41-43).

Με τον ίδιο τρόπο η Ζαλγκίρις…

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, οι «πράσινοι» χρειαζόντουσαν βελτίωση στην άμυνα, η Ζαλγκίρις οδηγούσε την αναμέτρηση (45-43) και ο «Σάλε» κάλεσε ένα ακόμα τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ομάδα του, δεν είχε την απαραίτητη αμυντική προσήλωση, την ίδια ώρα που είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα των φάουλ, καθώς Ραντούλιτσα και Κούζμιτς έιχαν αμφότεροι από 3, 4:59 για τη λήξη της 3ης περιόδου.

Με τον Καλάθη να βάζει ένα buzzer beater, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 47-45, αλλά ο Λεκάβιτσους, που έκανε εξαιρετική 3η περίοδο, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε ξανά με 4 (49-45).

Οι Λιθουανοί συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, «τρυπούσαν» την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Τζόρτζεβιτς να μην μπορεί να βρει τη λύση στο πρόβλημα της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του.

Ο «Σάλε» άλλαξε σχήμα, έπαιξε με ψηλούς τους Γκιστ-Φώτση, ο Καλάθης συνέχισε να «ματώνει» το καλάθι των Λιθουανών (51-48), η άμυνα βγήκε και ο Γιάνκοβιτς από τη γραμμή των βολών (1/2), έκανε το 51-49, με τον Παναθηναϊκό να έχει 11/19 βολές!

Ισοφάριση με Βλάντο

Με παλικαρίσιο καλάθι του Γιάνκοβιτς, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (51-51), αλλά ο Χάνλαν με τον 13ο πόντο του, ξαναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 53-51, την ώρα που Καλάθης και Γκιστ έπαιρναν ανάσες.

Δεν γίνονται αυτά…

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σπαταλάει βολές (1/2 ο Ραντούλιτσα), τον μιμήθηκε ο Γιαβτόκας (0/2) με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 58-52, με τρίποντο του Καλνιέτις από το κέντρο(!), εκμεταλλευόμενος λάθος πάσα του Διαμαντίδη και το Φώτση σχεδόν να τον σκεπάζει, στη φάση αν όχι της χρονιάς, σίγουρα της πρώτης φάσης.

Τρίποντο από τον αρχηγό

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο (οι πρώτοι του πόντοι) μείωσε 58-55, αλλά ο Γιαβτόκας γρήγορα-γρήγορα έκανε το 60-55, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει τη Ζαλγκίρις να ξεφύγει από τη μία, αλλά δεν κατάφερνε να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει, από την άλλη.

Ισοφάριση με Φελντέιν-Φώτση

Με καλάθι του Φελντέιν και τρίποντη βόμβα του «υπαρχηγού», ο Παναθηναϊκός επέστρεψε γρήγορα από το -6 (60-60), σε ένα ματς θρίλερ, όπως εξελισσόταν.

Ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα, ο Φελντέιν έβαλε ένα εύκολο καλάθι (60-62), με το «τριφύλλι» να τρέχε ένα σερί 8-0 και να έχει γυρίσει το ματς, 6:23 για τη λήξη του αγώνα, με τον Φώτση να έχει ανεβάσει πολύ την απόδοση του, ειδικά στην άμυνα.

Με καλάθι του Πάβλοβιτς μετά από ώρα (9 π.) έκανε το 62-64, αλλά ο Βουγιούκας ισοφάρισε άμεσα (64-64), σε ένα ματς, που οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν ξανά την άμυνά τους τα 4/4, αλλά ο Χάνλαν ζήλεψε τον Καλνιέτις και με σουτ από το σπίτι του έκανε το 67-66, με τον Φελντέιν να απαντάει με νέα βόμβα.. για το 67-69.

Το βαλε…

Ο Σάσα Πάβλοβιτς με μεγάλο τρίποντο, έκανε το 69-72 (2:47), ο Γκιστ έβγαλε την άμυνα, αλλά ο Μαυροβούνιος έκανε επιθετικό φάουλ στον Λεκάβιτσους, στα 2:22, ενώ ο Φελντέιν έκανε φάουλ στον Χάνλαν, ο οποίος ευστόχησε στη μία βολή (70-72).

Ο Καλάθης αστόχησε, ο Βουγιούκας το ίδιο, με το ματς να βρίσκεται την κόψη του ξυραφιού. Ο Πάβλοβιτς αστόχησε σε δύσκολο τρίποντο και στη συνέχεια έκανε το 5ο φάουλ στον Βουγιούκα, ο οποίος από τις βολές έκανε το 71-72, αφού αστόχησε στη δεύτερη.

Απίστευτα πράγματα…

Ο Φελντέιν έχασε το κοντρόλ της μπάλας, έκανε μπρος-πίσω, στα 56,1΄΄ (71-72), ο Πότσιους αστόχησε, ο Γκιστ έκλεψε, με τον Παναθηναϊκό (Φελντέιν) να πηγαίνει στις βολές, στα 13,1΄΄ και τον Παναθηναϊκό να παίρνει διαφορά 3 (71-74).

Ο Χάνλαν αστόχησε στη δεύτερη βολή (72-74), η μπάλα διεκδικήθηκε, ο Γκιστ έσωσε την παρτίδα, με την Ζαλγκίρις να κάνει φάουλ στον Διαμαντίδη στα 6,4΄΄, σε ένα ματς που δεν έλεγε να ολοκληρωθεί…

Ο αρχηγός έχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη (72-75), με τον Κράπικας να καλεί τάιμ άουτ για να πάρει την μπάλα από το κέντρο και όχι από την βασική γραμμή.

Η τελευταία άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αστεία, η Ζαλγκίρις βρήκε ελεύθερο τρίποντο, ωστόσο αστόχησε, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 72-75 και την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να καταλήγει στην 3η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75.

Ζαλγκίρις: Βένε, Λεκαβίτσιους 9, Πότσιους 8, Καλνιέτις 5, Μότουμ 2, Γιανκούνας 13, Βουγιούκας 9, Γιαβτόκας 2, Χανλάν 19, Ουλαβόνας 5.

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 12, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 6, Παππάς 1, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 5, Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 8

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ