Οι δύο πρώην «πράσινοι», αγωνίζονται πλέον στην Αυστραλία, με τον Φορναρόλι να παίζει για λογαριασμό της Μέλμπουν Σίτι και τον Μπαρμπαρούση για τη Μέλμπουρν Βίκτορι και μέσα από κοινή τους συνέντευξη «heraldsun.com.au, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί..

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, θυμάται ένα περιστατικό με οπαδό του Παναθηναϊκού, που τον απείλησε πως αν δεν σκοράρει θα τον σκοτώσει μπροστά στη γυναίκα του, ενώ από την πλευρά του ο Μπαρμπαρούσης αναφέρεται σε εκρήξεις λεωφορείων και καρότα…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού:

«Δεν ήταν καλή χρονιά για τον σύλλογο, αλλά απέκτησα έναν φίλο κάτι που είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Φορναρόλι, πριν συνεχίσει:

«Θυμάμαι δύο φορές στην προπόνηση όλοι σταμάτησαν και δεν ήξερα γιατί. Κοίταξα πίσω μου και είδα 50 τρελούς οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας να σταματήσουμε την προπόνηση προκειμένου να μιλήσουν με την ομάδα.Την δεύτερη φορά ήταν για μία φασαρία του αρχηγού και των οπαδών, όπου όλοι παρενέβησαν και σταμάτησε. Δεν ήταν καλό για την ομάδα. Δεν μπορείς να αγωνιστείς έτσι, δεν το απολαμβάνεις. Δεν ήμασταν απλά συμπαίκτες, περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί όπως και με κάποιους από τους υπόλοιπους Λατινοαμερικάνους της ομάδας».

Για το ίδιο περιστατικό, μίλησε και ο Μπαρμπαρούσης:

«Ήθελαν να μιλήσουν κυρίως στους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές για να δουν τι συμβαίνει στην ομάδα για δεύτερη φορά. Τα πράγματα δεν ήταν φιλικά γιατί τα αποτελέσματα δεν είχαν έρθει όπως τα θέλαμε. Αυτό δείχνει πόσο νοιάζονταν οι οπαδοί για αυτό και δεν δέχονταν τίποτα λιγότερο από την επιτυχία. Ήταν μία τρελή περίοδος. Είχαμε συνάντηση με τον προπονητή και 30 λεπτά αργότερα τα πάντα, λέξη προς λέξη, τα διάβαζες στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες.

Τα είδαμε όλα εκείνη την χρονιά. Από εκρήξεις στο λεωφορείο κατά την αναχώρηση του, μέχρι που μου πετούσαν καρότα. Δεν μπορούσες να είσαι ήρεμος ποτέ. Πήγαινες στο κέντρο μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και φοβόσουν. Σκεφτόσουν μην σε δει κόσμος».

Ο Φορναρόλι για τις απειλές που είχε δεχτεί, είπε: « Ήμουν με την σύζυγο μου στην Αθήνα και μετά από ματς, ένας οπαδός ήρθε και μου είπε πως αν δεν σκοράρεις θα σε σκοτώσω μπροστά στη γυναίκα σου. Ήταν δύσκολο, προσπαθούσα να λέω ‘μην ανησυχείς’. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο κάποιες φορές. Στη Λατινική Αμερική είναι το ίδιο. Όταν έχεις προβλήματα μέσα στην ομάδα είναι δύσκολο να παίξεις και τα πάντα είναι τρελά. Αλλάξαμε προπονητές. Ο ένας σε χρησιμοποιούσε στην ομάδα, ο άλλος όχι. 

Υπάρχει και στην Αυστραλία πίεση, αλλά είναι διαφορετικό. Οι οπαδοί δεν είναι τρελοί. Όλοι έρχονται να δουν τα παιχνίδια και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Οι οπαδοί είναι ακραίοι. Έχω δει στην καριέρα μου τρεις ή τέσσερις φορές αυτά τα επεισόδια και δεν ήταν καλό. Για να παίξεις καλά χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση. Όταν ήρθα εδώ όλοι μου το έδειξαν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Το χρειάζομαι». 

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS