ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

«Κρύωσε» κι’ έχασε…

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε από τον Πανθρακικό στην... κρύα Κομοτηνή με 1-0, παρότι θα μπορούσε να έχει σκοράρει, αλλά ο Καρέλης, αποδείχθηκε... μοιραίος, σπαταλώντας τις καλές στιγμές που έφτιαξε το «τριφύλλι». Άργησε χαρακτηριστικά τις αλλαγές του ο Στραματσόνι.

«Κρύωσε» κι’ έχασε…

Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, κατάφερε να χάσει από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, παρότι είχε φάσεις για να βάλει γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πράξει. Δέχτηκε ένα… κρύο γκολ, η άμυνα κοιμήθηκε και η ομάδα του Στραματσόνι παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε.

Η 2η θέση αποτελεί ρεαλιστικό στόχο του Παναθηναϊκού, ωστόσο με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα έρθει τίποτα εύκολα στην πορεία. Η ευθύνη βαραίνει τόσο τους παίκτες, όσο και τον προπονητή και πρέπει να αλλάξουν άπαντες κυρίως νοοτροπία, διότι δεν αρμόζει να παίζουν έτσι, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-3 με επιθετική τριπλέτα τους Κλωναρίδη-Καρέλη-Καλτσά, «κατέβηκε» στο ματς ο Παναθηναϊκός, έχοντας φανερά επιθετικό προσανατολισμό, ενώ οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με ένα 4-2-3-1.

Η πρόθεση των «πράσινων» ήταν να πιέσουν ψηλά, προκειμένου να κλέψουν μπάλες και γενικά να δυσκολέψουν το «κατέβασμα» αυτής, από τους αμυντικούς του Πανθρακικού, με το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο να μην έχει ρυθμό.

Μεγάλη φάση με Καλτσά

Μόλις στο 8΄της αναμέτρησης, ο Καλτσάς μετά από σέντρα-ξυράφι του Νάνο από αριστερά, έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, ωστόσο ο Αθανασιάδης ενστικτωδώς έδιωξε σε μια τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδιδε, οι «πράσινοι» δημιουργούσαν κινδύνους στην περιοχή του Πανθρακικού, με αποτέλεσμα στο 10΄να κερδίσει κόρνερ, που εκτέλεσε ο Νάνο, η μπάλα πήγε πλάγια και προς τα έξω από την περιοχή, ο Εσιέν δεν την άφησε να πέσει κάτω, επιχείρησε να εκτελέσει με δύναμη, αλλά τα φάλτσα ήταν τέτοια, που επέτρεψαν στους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώξουν.

Ο Παναθηναϊκός πλαγιοκοπούσε συνεχώς, πότε με Νάνο, πότε με Βέμερ, με την μπάλα να παίζεται στα πέριξ της περιοχής των γηπεδούχων.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Παναθηναϊκός είχε ήδη δημιουργήσει μια κλασική ευκαιρία, ενώ άλλες δύο-τρεις φορές είχε… μπερδέψει την άμυνα του Πανθρακικού, δείχνοντας τις διαθέσεις του.

Στο 20΄ο Πράνιτς προσπάθησε με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή να απειλήσει τον Αθανασιάδη, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ ψηλά, σε μια επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, μετά από αρκετά λεπτά, για το «τριφύλλι».

Το πρώτο σουτ των γηπεδούχων

Στο 22΄ο Λαδάκης με μακρινό σουτ, προσπάθησε να απειλήσει τον Στιλ, εκείνος όμως με μεγάλη ψυχραιμία μπλόκαρε, στην πρώτη καλή στιγμή του Πανθρακικού στον αγώνα.

Κοιμήθηκε η άμυνα και 1-0

Στο 25΄και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ με τον Ροτζέριο Μάρτινς, όταν ο Χασομέρης από αριστερά έβγαλε τη συρτή πάσα, ο Ντιγκινί ανενόχλητος στόπαρε, έδωσε στον Ροτζέριο, εκείνος χωρίς να έχει δίπλα του αντίπαλο, πλάσαρε τον Στιλ, σε μια φάση, όπου εκτέθηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» έφταναν κοντά-και μέσα-στην περιοχή του Πανθρακικού, αλλά οι τελικές πάσες δεν ήταν οι κατάλληλες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι αμυνόμενοι να διώχνουν εύκολα.

Η ταχύτητα των επιθετικών του Παναθηναϊκού αποτελούσε τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο έλειπε η τελική πάσα ή το κατάλληλο τελείωμα για να έρθει ένα γκολ για το «τριφύλλι».

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν συχνά στα πέριξ της περιοχής του Αθανασιάδη, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να βάλει το γκολ, ενώ είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και έπαιζε βιαστικά, με αποτέλεσμα να κυλάει ο χρόνος, υπέρ των γηπεδούχων.

Δοκάρι με Καρέλη!

Στο 40΄ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Εσιέν έδωσε κάθετα στον Καρέλη, εκείνος πολύ ωραία στον Βέμερ, ο Γερμανός από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, βρήκε τον Καρέλη, ο οποίος την έστειλε στο δοκάρι, η μπάλα ήρθε ξανά πάνω του αλλά και πάλι το σουτ που έκανε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς, μετά από αυτή του 8΄με τον Καλτσά.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Καρέλης, μετά από προσωπική ενέργεια κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού, ο Σάντσεθ το εκτέλεσε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο εν τέλει ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0.

Χωρίς αλλαγές στο Β΄ μέρος

Με ένα φάουλ από καλή θέση που εκτέλεσε ο Νάνο και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, άρχισε το Β΄ μέρος, με τις δύο ομάδες να παίζουν με τις ίδιες ενδεκάδες.

Ο Παναθηναϊκός είχε κέφι και διάθεση, προσπάθησε να τρέξει στις αρχές του ημιχρόνου, αλλά ο Πανθρακικός αμυνόταν καλά και δεν άφηνε χώρους στους «πράσινους».

Ξανά κοντά στο γκολ ο Καρέλης

Στο 54΄ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ζέκα έβγαλε την μπαλιά, αλλά ο Κρητικός φορ, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ, σε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι».

Ο Στραματσόνι σε αυτό το σημείο εγκατέλειψε το 4-3-3, μετατρέποντας το σε 4-4-2, στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο, αλλά η αλήθεια ήταν πως οι «πράσινοι» είχα «κλωτσήσει» τρεις πολύ καλές στιγμές για να πετύχουν ένα γκολ η και περισσότερα.

Παραλίγο το 2-0 στο 58΄

Ο Μπαικαρά στο 58 βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από λάθος του Ζέκα, αλλά η πλάτη του Κουτρουμπή ήταν αυτή που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, σε μια φάση, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το «τριφύλλι».

Μοιραίος ο Καρέλης

Η κυκλοφορία της μπάλας κοντά στα καρέ του Αθανασιάδη συνεχιζόταν, αλλά ο Καρέλης μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν ο μοιραίος παίκτης καθώς τα έκανε όλα τέλεια, μέχρι το… τελικό σουτ/πάσα, με αποκορύφωμα τη φάση του 62΄, όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και εκεί που χρειαζόταν να κάνει μια απλή πάσα, έκανε το… δύσκολο, σπαταλώντας άλλη μια καλή επίσκεψη στην περιοχή του Αθανασιάδη.

Ο Στραματσόνι πέρασε στο ματς τον Ατζαγκούν στη θέση του Νάνο, φέρνοντας τον Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας ως στόχο να γεμίσει το κέντρο του και να βρει περισσότερα κλεψίματα και ταχύτητα στο επιθετικό κομμάτι.

Ξανά κοντά στο 2-0 ο Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός στο 69΄βρέθηκε μια ανάσα στο 2-0, όταν ο Παπαγεωργίου από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Σάντσεθ στην προσπάθειά του να διώξει προ του Μπαικαρά, έστειλε την μπάλα στην γωνία των δοκαριών του Στιλ.

Στο 74΄ο Ντιγκινί έφτασε κοντά στο γκολ, όταν σούταρε από αριστερά, ανενόχλητος, βλέποντας τον Στιλ να αποκρούει και τον Πανθρακικό να φτάνει να έχει περισσότερες τελικές από τον Παναθηναϊκό και το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Στο 82΄ο Παπαγεωργίου έδιωξε την τελευταία στιγμή με το κεφάλι, όταν ο Βέμερ, από δεξιά έβγαλε επικίνδυνη σέντρα, με τον Παναθηναϊκό να παίζει τα… ρέστα του για την ισοφάριση.

Αποβολή και τέλος…

Στο 84΄ο Κουτρουμπής έκανε φάουλ στον Χαβίτο με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη-δεύτερη-κάρτα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει με δέκα. Ο Στραματσόνι έβαλε στο ματς τον Αμπεντ, στο 85΄ και τον Πέτριτς στο 87΄, αλλά πλέον τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Στις καθυστερήσεις ο Καρέλης έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Ατζαγκούν, εκτέλεσε αλλάα η μπάλα κατέληξε άουτ, με ενάμισι λεπτό να απομένει για τη λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Σερφά (55΄Χρήστου), Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Μεχία, Ροτζέριο (85΄ Ντε Σόουζα), Μπαϊκαρά, Χασομέρης, Ντιγκινί.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Παπαχρήστος, Χρήστου, Ψάλτης, Μουδούρογλου, Χαβίτο, Ντε Σόουζα.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Βέμερ, Νάνο (Ατζαγκούν 64΄), Κουτρουμπής, Σάντσεθ, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Καλτσάς (85΄Αμπεντ), Κλωναρίδης (87΄Πέτριτς).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Αμπέντ, Ταυλαρίδης, Πέτριτς, Ατζαγκούν, Μαρινάκης.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ