ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Καβάλα στ’ άλογο

Ο Παναθηναϊκός δε συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Καβάλα, την οποία και συνέτριψε στο ΟΑΚΑ, με 88-54, συνεχίζοντας το αήττητο στην Α1. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ο Γιώργος Παπαγιάννης με 15 πόντους.

Καβάλα στ' άλογο

Μπροστά σε περίπου 5 χιλιάδες φίλους του, που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με αφορμή και την «Ημέρα Φιλάθλου», ο Παναθηναϊκός ικανοποίησε με την εμφάνιση του απέναντι στην Καβάλα. Κέρδος, τα 23 λεπτά συμμετοχής του Νίκου Παππά και οι 13 πόντοι που σημείωσε, λίγο καιρό μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκιστ και Κούζμιτς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τον αγώνα.

To ματς

Ο «καυτός» τις τελευταίες αγωνιστικές, Τζέιμς Φελντέιν, ήταν αυτός που άνοιξε με τρίποντο από τη γωνία το σκορ του αγώνα, αλλά η Καβάλα απάντησε άμεσα με τον Λέιζερ, παρά την καλή άμυνα που του έγινε.

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη αρχικά να ευστοχεί αρχικά σε μία βολή πήρε το προβάδισμα, ενώ με τρίποντο του Έλληνα άσου, έγινε το 7-3. Ο Λέιζερ από πλευράς Καβάλας, σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο καλάθι του (7-5), αλλά και πάλι ο Νικ Καλάθης ήταν εκεί, για να κάνει το 9-5 με λέι απ.

ÖÅËÍÔÅÉÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ  FELDEINE  PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη θεαματική φάση φάση που ανέβασε την ψυχολογία του κόσμου, από ποιον άλλο, τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Φελντέιν αστόχησε σε τρίποντο και ο Αμερικάνος ήρθε για το φόλοου κάρφωμα και το 11-6 (είχε προηγηθεί μία βολή του Τζόουνς για το 9-6).

Δύο καλάθια του Ραντούλιτσα και τέσσερις βολές από Φώτση και Καλάθη, έφεραν την πρώτη διψήφια διαφορά για το «τριφύλλι» (17-6), 3’30” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά ο Γιαννακίδης με τρίποντο, μείωσε άμεσα.

Ο Παππάς, που είχε περάσει στο παρκέ, πέτυχε τέσσερις προσωπικούς πόντους για το 21-9, ο Γιαννακίδης και πάλι με «βόμβα» από τα 6,75μ. μείωσε, αλλά δύο καλάθια από Παπαγιάννη και Γιάνκοβιτς, διαμόρφωσαν το 25-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

ÃÊÉÓÔ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ  GIST  PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Όπως άρχισε η πρώτη περίοδος, ξεκίνησε και η δεύτερη, με τον Φελντέιν να ευστοχεί σε τρίποντο και στη συνέχεια τον Χαραλαμπόπουλο με μία βολή, να κάνει το 29-15. Η Καβάλα μείωσε με έμμεσο τρίποντο, αλλά ο Παπαγιάννης απάντησε αμέσως, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (32-18).

Με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο, η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα, αλλά το κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ λίγο αργότερα, έκανε το 36-21, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 15 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Ένα τρίποντο του Φελντέιν (4/5 στο πρώτο ημίχρονο) και ένα καλάθι του Δημήτρη Διαμαντίδη, διαμόρφωσαν το 44-26 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

ÃÉÁÍÊÏÂÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ  JANKOVIC  PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» μπήκαν με σοβαρότητα στο παρκέ, για την τρίτη περίοδο του αγώνα. Με μπροστάρη τον τρομερό και φοβερό για ακόμα ένα ματς, Τζέιμς Γκιστ και τον Ραντούλιτσα, το σκορ πήγε γρήγορα στο 52-48 και παρά το τρίποντο του Γιαννακίδη, η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα, μετά από δύο βολές του Σέρβου, στα μισά του δεκαλέπτου.

Η Καβάλα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στο ρυθμό και ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Η διαφορά μέχρι τους 30 πόντους (61-31), με «βόμβα» του Φώτση από τα 6,75μ. και ζευγάρια βολών από τους Παπαγιάννη και Φελντέιν.

Οι φιλοξενούμενοι, μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου σημείωσαν μόλις πέντε πόντους και η 11η συνεχόμενη νίκη του «τριφυλλιού» στο φετινό πρωτάθλημα, «σφραγίστηκε» από νωρίς, με το αποτέλεσμα να είναι 72-36, μετά από 30 λεπτά αγώνα.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ  RADULJICA   PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, βλέποντας πως ο αγώνας έχει κριθεί, έριξε με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πέντε Έλληνες στο παρκέ και συγκεκριμένα τους Λούντζη, Παππά, Χαραλαμπόπουλο, Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη, οι οποίοι δεν απογοήτευσαν τον Σέρβο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο «εκτοξεύτηκε» στο +40, με τους Παππά και Παπαγιάννη να είναι ανίκητοι έξω και μέσα από το καλάθι και να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους, για το 81-40. Μέχρι το τέλος του αγώνα λίγα πράγματα άλλαξαν και οι «πράσινοι» πήραν ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα, την 11η σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-26, 72-36, 88-54.

Παναθηναϊκός (Σασα Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Φελντέιν 14 (4), Γκιστ 8, Καλάθης 6 (1), Κούζμιτς, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 13 (1), Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης 15, Λούντζης.

Καβάλα (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 20, Βαν Ντερ Μαρς 5, Καλαϊτζίδης, Τζόουνς 3, Ρόμπινσον 2, Σταμπούλης 2, Γέλιος 2, Γιαννακίδης 18 (6), Λίβας 2, Δεμερτζής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ