ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Πρώτος μάγκας και στα δύσκολα

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέρασε με επιτυχία το τεστ και στα δύσκολα και πλέον είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι η εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ, δεν ήταν «πυροτέχνημα», αλλά αποτέλεσμα ταλέντου και συστηματικής δουλειάς. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Πρώτος μάγκας και στα δύσκολα

Τριπλά κερδισμένος βγήκε ο Παναθηναϊκός από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, καλωσορίζοντας αήττητος και το 2016.

Σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, κατάφεραν στο κρίσιμο σημείο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ξεπεράσουν επιτυχώς τις αστοχίες των διαιτητών και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταλέντο και το θράσος με την καλή έννοια του 18χρονου Γιώργου Παπαγιάννη.

Και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Σάσα Τζόρτζεβιτς που δεν δίστασε να ρίξει τον «μικρό» στα βαθιά, όταν οι υπόλοιποι ψηλοί δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν (Ραντούλιτσα 3 φάουλ, Κούζμιτς ωσεί παρών) και δικαιώθηκε.

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις φάνηκε και ο Παπαγιάννης μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στα ματς με την Καβάλα και τον Άρη, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και στα δύσκολα, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο χέρι του είναι, όπως και των υπόλοιπων νεαρών παικτών να αποδείξουν ότι μπορούν πλέον να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και να προσφέρουν ουσιαστικά, όταν τους ζητηθεί. Διότι, τα προσόντα τόσο του Παπαγιάννη όσο και του Χαραλαμπόπουλου, είναι δεδομένα και το απέδειξαν το καλοκαίρι, όταν οδήγησαν την Εθνική Εφήβων στην κορυφή, αλλά και των Λούτζη και Κόνιαρη που ακολουθούν.

Το ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι ο Τζόρτζεβιτς δεν έχει σκοπό να αφήσει αναξιοποίητα τα ταλέντα που διαθέτει. Και αυτό φαίνεται. Το σημαντικότερο άλλωστε δεν είναι να δώσεις χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες στα ματς που τα έχεις «καθαρίσει» σχεδόν με το τζάμπολ, απλώς για να δώσεις και να μη δυσαρεστήσεις κάποιους, αλλά να τους χρησιμοποιήσεις και να τους κάνεις πρώτους μάγκες στα δύσκολα. Όπως έγινε καλή ώρα με τον Παπαγιάννη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όπως θα γίνει ενδεχομένως και με τα υπόλοιπα παιδιά.

Χρειάζεται όμως υπομονή. Άλλωστε η υπομονή είναι αρετή. Με συστηματική δουλειά και προσήλωση στο στόχο όλα θα γίνουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE