ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από την «έκρηξη», στην αφάνεια και το restart (Pics, Vids)

Από την «έκρηξη» με τη φανέλα της Ξάνθης και το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου ποδοσφαιριστή, στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τις «βόλτες» σαν δανεικός και το restart στην καριέρα του. To Panathinaikos24.gr, σας παρουσιάζει το προφίλ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που βρίσκεται μια «ανάσα» από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Από την «έκρηξη», στην αφάνεια και το restart (Pics, Vids)

Ο «Κριστιάνο Ρονάλντο των φτωχών» όπως τον αποκάλεσαν όταν έκανε το «μπαμ» με τη φανέλα της Ξάνθης, η μανία για τα τατουάζ, τα σκουλαρίκια και τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της «ποδοσφαιρομάνας» Στουτγάρδης, όπου διαπρέπει ο αδερφός του Οδυσσέας. Αυτό είναι το προφίλ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από την απόκτησή του.

381587_556129584404513_99745731_n

Το ξεκίνημα στις ακαδημίες της Στουτγάρδης

Γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου του 1991 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, γνώρισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών στις ακαδημίες της ομώνυμης πόλης και παρέμεινε στις τάξεις της για δέκα συναπτά έτη παίζοντας σε όλες τις μικρές ομάδες.

399367_556124111071727_498415804_n
534089_556129084404563_1514529932_n

Κάπου εκεί βρίσκεται στο δρόμο του η Ξάνθη, η οποία τον ανακάλυψε στη Β’ ομάδα των «Σουηβών» μετά από εισήγηση του πρώην «πράσινου» Κώστα Κωνσταντινίδη και τον έφερε στην Ελλάδα όπου τη σεζόν 2011-12 με τη φανέλα των Ακριτών κάνει το «μπαμ» με 27 εμφανίσεις και τρία γκολ, μπαίνοντας στο «μάτι» των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Τα προσόντα του με τη μπάλα στα πόδια, είναι εκπληκτικά, ντρίμπλα, εκρηκτικότητα και σουτ τα κύρια χαρακτηριστικά του. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά ήταν ακόμα «άβγαλτος» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με το μέλλον όπως έδειχνε τότε να του ανήκει.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου και το παρατσούκλι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Κάπου εκεί ο Τύπος (εγχώριος και ξένος) θα του κολλήσουν και το προσωνύμιο του «Κριστιάνο Ρονάλντο των φτωχών», λόγω και του παρουσιαστικού του. Σκουλαρίκια και τατουάζ τον συνοδεύουν ενώ και στις δημόσιες εμφανίσεις του, φροντίζει να προβάλει και το lifestyle του, με τα περίεργα κουρέματά του.

Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, κερδίζει και το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου ποδοσφαιριστή στα βραβεία της Super League και κάπου εκεί συγκεντρώνει τα βλέμματα και συλλόγων του εξωτερικού.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν μπαίνει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός που φροντίζει αρκετά νωρίς να τον ανακοινώσει, αρπάζοντας τον από τα χέρια και άλλων ομάδων. Αλλά ουδέποτε πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων δεν επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους. Αποτέλεσμα οι 12 συμμετοχές και τα δύο γκολ στην τριετία του στον Ολυμπιακό (2012-2015).

Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Οι προπονητές που πέρασαν αυτά τα χρόνια από τον Ολυμπιακό, δεν έδειχναν να τον πιστεύουν με αποτέλεσμα να δίνεται δανεικός κάθε σεζόν. Μέχρι τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, πήγε σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αλλά σε καμία δεν έδειξε την εικόνα που έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό. Άουγκσμπουργκ, Πλατανιάς, Εργοτέλης και Νιμ, οι ομάδες που δοκίμασε την τύχη του και συνολικά 31 συμμετοχές και 7 τέρματα.

Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24
Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24
Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Κεφάλαιο εθνική ομάδα

Ο 24χρονος πλέον μεσοεπιθετικός, έχει περάσει από τις «μικρές» Εθνικές και έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 14 συμμετοχές και τέσσερα τέρματα με τις Κ19 και Κ21.

Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Social Media και RnB

Στην προσωπική του ζωή, ασχολείται πολύ με τα κοινωνικά δίκτυα και τη μουσική, λατρεύει την RnB και κάνει πολύ παρέα όταν του το επιτρέπουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με τον αδερφό του Οδυσσέα που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα της Στουτγάρδης και όπως αναφέρουν πηγές από τη Γερμανία, ο Οδυσσέας θεωρείται μεγάλο ταλέντο και έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των μεγάλων της Μπουντεσλίγκα.

Παναγιώτης_Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Ο Παναθηναϊκός τέλος, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και εφόσον επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να αποδείξει πως το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και ότι ακολούθησε ήταν μια κακή παρένθεση στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να κάνει το restart ώστε να φτάσει εκεί που επιθυμούσε όταν τον πρωτογνωρίσαμε στα γήπεδα της Super League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.