ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ένας Βραζιλιάνος για το «τριφύλλι»… (pics, vids)

Γεννημένος… Βραζιλιάνος, λάτρης του Ροναλντίνιο, «χρυσός» με την Κ20 της πατρίδας του το 2014 στη Γαλλία. Αυτός είναι ο Λούκας Εβανγκελίστα.

Ένας Βραζιλιάνος για το «τριφύλλι»… (pics, vids)

Του αρέσει να ντριμπλάρει εν κινήσει, το αίμα που ρέει στις φλέβες του είναι Βραζιλιάνικο, η ηλικία του καλή και οι περγαμηνές που τον ακολουθούν, κάνουν λόγο για ένα ταλέντο που αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό, κάνει στροφή… προς τη Βραζιλία, προσπαθώντας να αποκτήσει τον Λούκας Εβανγκελίστα, με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Ο Λούκας Εβανγκελίστα, βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας να βάλει στη «μηχανή» του, ένα… γρανάζι, που θα τον βοηθήσει στο μέλλον κυρίως, αλλά και στο παρόν.

Βραζιλιάνος ίσον… μπάλα

Έχεις γεννηθεί στη Βραζιλία (Λιμέιρα). Το μυαλό σου δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάτι άλλο, πλην της μπάλας. Ο Λούκας Εβανγκελίστα Σαντανα ντε Ολιβέιρα, δεν μπορούσε να κάνει τη… διαφορά και μυήθηκε στα μυστικά της μπάλας, από πολύ μικρός (ημ. Γεν. 6/5/1995).

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 860 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο 20χρονος άσος, ξεκίνησε το… ταξίδι του στον κόσμο του ποδοσφαίρου το 2009, στις ακαδημίες της Ντεσπορτίβο Μπραζίλ, που αποτελεί «παράρτημα» του τμήμα σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μαζί με τον Αγκιλάρ και τον Μπρούνο Γκόμες, σε ηλικία 17 ετών (2012), ταξίδεψε μέχρι το Κάρινγκτον (προπονητικό κέντρο της Μ.Γ.), όπου και δοκιμάστηκε, υπό το βλέμμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στους μεγάλους… της Σάντος

Μπορεί στην Αγγλία τα πράγματα να μην πήγαν όπως εκείνος θα ήθελε, δεν είναι και εύκολο δα, να πετύχει κανείς στις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων», επέστρεψε στην παρτίδα και τη Σάντος, που τον επέλεξε, επενδύοντας πάνω του.

Όταν η Σάντος, αποκλείεται από το Κόπα Λιμπερταδόρες, ο πρόεδρος της, αποφασίζει να… ξηλώσει επτά βασικούς ποδοσφαιριστές, προωθώντας επτά πιτσιρικάδες από την ακαδημία, μεταξύ αυτών και ο Εβανγκελίστα.

Ο Βραζιλιάνος άσος, τα πήγε εξαιρετικά (23 συμμετοχές) και όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε το ενδιαφέρον από Ευρώπη μεριά.

Το μεγάλο βήμα στην Ουντινέζε…

Η Ουντινέζε εξέφρασε ενδιαφέρον και εν τέλει τον απέκτησε μετά από εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι, με την ομάδα του Ούντινε, να δαπανεί 4 εκ. ευρώ, για να τον πάρει.

panathinaikos24.gr-Λούκας Εβανγκελίστα Ουντινέζε

Ο Ιταλός τεχνικός είχε και έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Βραζιλιάνο άσο, με μια χαρακτηριστική φωτογραφία που κυκλοφορεί, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές, με τον Στραματσόνι να αγκαλιάζει τον Εβανγκελίστα.

«Κούπα» με την Βραζιλία

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Λούκας Εβανγκελίστα μέχρι στιγμής, είναι αναμφισβήτητα το χρυσό με την «Σελεσάο» το 2014.

panathinaikos24.gr-Λούκας Εβανγκελίστα Βραζιλία Κ20 χρυσό 2014

Όντας διεθνής με την Κ20 της Βραζιλίας κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που διεξήχθη στο Τουλόν της Γαλλίας, όπου ήταν από τους διακριθέντες.

Κακή σεζόν στο Φρίουλι

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και ο ίδιος στην Ουντινέζε, αφού ο Εβανγκελίστα, έχει αγωνιστεί μόλις 4 φορές σε ένα χρόνο (Φεβρουάριος ’15-Ιανουάριος ’16), όλες σαν αλλαγή.

Ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Στέφανο Κολαντουόνο και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, μάλλον με τη μορφή δανεισμού, με τον Παναθηναϊκό να έχει σοβαρό προβάδισμα, λόγω Στραματσόνι.

Ο Εβανγκελίστα θα έχει την ευκαιρία του-αν φυσικά αποκτηθεί-να κάνει το restart και με δεδομένο πως η σχέση του με τον Στραματσόνι, είναι εξαιρετική, οι «πράσινοι» θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν, από τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο, σε βάθος χρόνου, αφού πάνω απ’ όλα, αποτελεί ένα στοίχημα, για το μέλλον, αν αποκτηθεί στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή.

panathinaikos24.gr-Λούκας Εβανγκελίστα Στραματσόνι

Ο Βραζιλιάνος αν αποκτηθεί, αυτό θα γίνει με μορφή δανεισμού, για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς, από πλευράς τριφυλλιού, κάτι που σημαίνει πως αν πείσει στο διάστημα που θα βρεθεί στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.