ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Τους πήρε παραμάζωμα

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε διαιτητή, βοηθούς και ατυχία και με ανατροπή επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ κάνοντας βήμα πρόκρισης στους «8». Σκόρερ ξανά οι Αμπέντ και Πέτριτς. Με γκολ οφσάιντ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Τους πήρε παραμάζωμα

Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε… θεούς και δαίμονες, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2. Το τριφύλλι παρά τις λάθος αποφάσεις του διαιτητή Μάνταλου και των βοηθών του πήρε μια παλικαρίσια νίκη με γκολ των Αμπέντ και Πέτριτς. Πολύ καλή απόδοση από την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τη νίκη αυτή οι πράσινοι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους 8 το Κυπέλλου. Μένει να δούμε τι θα γίνει στη ρεβάνς στη Λεωφόρο στις 14/01, οπού ο Παναθηναϊκός πρέπει να φανεί εξίσου σοβαρός και να κλειδώσει την πρόκριση.

Ποδόσφαιρο_panathinaikos24

Το ματς

Μπήκε καλά το «τριφύλλι», αναγκαστική αλλαγή ο Σάντσεθ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην σημερινή αναμέτρηση. Στο 2ο λεπτό κιόλας η ομάδα αναπτύχθηκε πολύ όμορφα με τον Νίκο Καρέλη να βγαίνει από αριστερά αλλά να μην ανησυχεί τον Βελλίδη.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι σε σύστημα 4-3-3 πίεζε ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα μην αφήνοντας τον να αναπτυχθεί. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κοτσόλης έκανε λάθος έξοδο και έπεσε άγαρμπα πάνω στον Σάντσεθ. Ο ποδοσφαιριστής έγινε αλλαγή καθώς αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στον βραχίωνα. Την θέση του μπήκε ο Κουτρουμπής, ο οποίος εισήλθε χωρίς ζέσταμα.

Σέρχιο_Σάντσεθ-panathinaikos24

 Απείλησε λίγο και απειλήθηκε ελάχιστα

Οι «πράσινοι» αναπτύσσονταν ωραία από τα άκρα, αλλά αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Στη συνέχεια και στο 14ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Μανιάς έχασε τεράστια ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, σε σέντρα που έγινε από τ’ αριστερά ο Μανιάς δεν κατάφερε να κάνει καλά το κοντρόλ (αλλοίωσε λίγο την πορεία της μπάλας ο Κουτρουμπής) ενώ ήταν απέναντι από τον Κοτσόλη.

Στο 17ο λεπτό ο Πέτριτς ανατράπηκε από Τζημόπουλο και ο διαιτητής Μάνταλος δεν έδειξε πέναλντι. Στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΣ κέρδισε το φάουλ σε καλό σημείο. Η εκτέλεση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και έτσι η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Στέφανου Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κατοχή του σε ευκαιρίες και γκολ.

Ολιβιέ_Μπουμάλ_panathinaikos24

 Οδηγίες του Στραματσόνι, πρόβλημα στην επίθεση

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο Αντρέα Στραματσόνι με το πόσο εύκολα έκαναν φάουλ οι παίκτες του στον ΠΑΣ, καθώς τους έδιναν την ευκαιρία να απειλήσουν την εστία του Κοτσόλη.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιταλός προπονητής είχε δώσει εντολή στον Ζέκα να παίρνει πρώτος μπάλα και να ξεκινάει απ’ αυτόν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ καλή κατάσταση βρισκόταν ο Γενς Βέμερ, ο οποίος αμυντικά ήταν απροσπέλαστος και βοηθούσε αρκετά και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Μαικλ_Εσιέν-panathinaikos24

 Σημάδια ζωής στην επίθεση αλλά…

Μετά από ώρα ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια σημάδια… ζωής και επιθετικά. Τόσο στο 34ο λεπτό με την σέντρα του Εσιέν, την οποία δεν πρόλαβε ο Καρέλης, όσο και στο σουτ του τελευταίου στο 41ο λεπτό που πέρασε άουτ, είχε τις δύο καλές στιγμές του. Στη συνέχεια και στο 44ο λεπτό ο Βέμερ έκανε τη σέντρα με τον Πέτριτς να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη.

Κάρλος_Ζέκα-panathinaikos24

Δοκάρι ο Τελάντερ γκολ-οφσάιντ ο ΠΑΣ

Οι πράσινοι μπήκαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά οι λόγοι της μεταμόρφωσης του Παναθηναϊκού. Στο 49ο λεπτό λοιπόν ο Πράνιτς εκτέλεσε το φάουλ με τον Τελάντερ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Στη συνέχεια και στο 51’ ο Καρέλης γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΣ έδιωξαν προτού γίνει απειλητικός ο Πέτριτς. Στο 53ο ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Στο 54′ ο Μιχαήλ ανέτρεψε τον Μπουμάλ αλλά ο Μάνταλος έδειξε και πάλι “παίζεται”, αγνοώντας εκ νέου την παράβαση.Η άμυνα… «κοιμήθηκε» και ο Ακόστα πλάσαρε εύκολα τον Στέφανο Κοτσόλη. Σοβαρή ευθύνη φέρει ο Τελάντερ. Την ίδια στιγμή ο Ακόστα φαίνεται να φεύγει από θέση οφσάιντ με τον διαιτητή Μάνταλο και τον επόπτη Μαγιάννη να δείχνει συνέχεια.

Αμπέντ-panathinaikos24

Κόκκινη και καταιγισμός!

Στο 66′ λεπτό ο Καρανίκας ανέτρεψε τον Καρέλη έξω από την περιοχή με τον Μάνταλο να δίνει σωστά κόκκινη στον παίκτη του ΠΑΣ. Στη συνέχεια το φάουλ εκτελέστηκε από τον Πράνιτς με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ. Ο καταιγισμός του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν! Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καρέλης έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Μπουμάλ δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ ήταν απέναντι στον Βελλίδη. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 72ο λεπτό το σουτ του Ζέκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ. Ταυτόχρονα, ο Ολιβιέ Μπουμάλ στο71 έγινε αλλαγή και στην θέση του μπήκε ο Νίκος Καλτσάς.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Νίκος Καλτσάς σκοράρει, αλλά βρίσκεται σε θέση οφσάιντ με τον βοηθό όμως να αργεί να σηκώσει τη σημαία του.

Αμπέντ-panathinaikos24

Ανατροπή με Αμπέντ-Πέτριτς

Αυτό που δεν έγινε στο 72ο έγινε στο 74ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Αμπέντ που πήρε το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Πέτριτς. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 77′ ο Πέτριτς πέτυχε την απόλυτη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Νίκου Καλτσά.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 85′ ο Μπεργκ γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι με τον Καρέλη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 3-1. Έπειτα ο Καρέλης έκανε ένα… χαζό φάουλ αλλά η εκτέλεση του Λίλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

Μλάντεν_Πέτριτς-panathinaikos24

Στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τελάντερ έκοψε σωτήρια τον Ακόστα πριν η μπάλα κινηθεί προς τα δίχτυα του Κοτσολή. Τελικά ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία σημαντική νίκη με 1-2 κόντρα σε θεούς και δαίμονες με έναν επόπτη που δεν… έβλεπε και έναν Μάνταλο που ξεχνούσε να σφυρίξει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος (66′ Μπέριος), Ακόστα, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς (78′ Ηλιάδης), Μανιάς.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Σάντσεθ (11′  Κουτρουμπής), Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Μπουμάλ (73′  Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (77′ Μπεργκ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ