ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Πιο «γλυκός» στο μάτι!

Με τον Ζέκα σε κέφια και παιχνίδι από τα άκρα ο Παναθηναϊκός θα γίνει ελκυστικότερος. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Πιο «γλυκός» στο μάτι!

Ελάχιστες ώρες πέρασαν απ’ το «ροντέο» με τον Παναιτωλικό, η διαφορά της ομάδας στα Γιάννενα ήταν η παρουσία του αρχηγού της, δίπλα σε Αμπέντ, Εσιέν. Κατά τ΄ άλλα ελάχιστες διαφορές παρατηρήσαμε, η διαιτησία πάλι ήταν αστεία, ο Παναθηναϊκός ξανά δεν αξιοποίησε τις τεράστιες ευκαιρίες που του δόθηκαν (με Καρέλη, Μπουμάλ), το ραντεβού με την ατυχία κλείστηκε εκ νέου στην περίπτωση Σάντσεθ, ενώ για μια ακόμα φορά στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των οικοδεσποτών δέχτηκες τέρμα.

Το τριφύλλι όντας (για νιοστή φορά τα τελευταία χρόνια) σε φάση «ψαξίματος» από τον πάγκο του δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η σωστή τακτοποίηση των ποδοσφαιριστών στο χορτάρι τουλάχιστον αποτρέπει τον αντίπαλο να αλλάζει με το πάσο του πάσες και να βρίσκει εκτεθειμένη την οπισθοφυλακή.

Τη Δευτέρα μ’ ένα σωρό βαριά κορμιά στο γήπεδο (Πέτριτς, Πράνιτς, Εσιέν, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Τελάντερ, Αμπέντ) οι Αγρινιώτες μπορούσαν να σκοράρουν κι άλλα τέρματα, ουδείς πήγαινε επιθετικά στο μαρκάρισμα με τον άξονα να δέχεται επιθέσεις κατά κύματα.

Μπορεί η εθνικότητα του Στραματσόνι να πηγαίνει αγκαζέ με την σκοπιμότητα όμως ο Ιταλός ζήτησε ενίσχυση μπροστά βλέποντας από τις πρώτες προπονήσεις πως οι τέσσερις που επιτίθενται είναι ανώτεροι από τους έξι που θεωρητικά πρέπει να βγάζουν άμυνες. Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο κόουτς ζήτησε ποδοσφαιριστές ταχείς κι απρόβλεπτους (τέτοιοι είναι οι Βλαχοδήμος, Μπουμάλ να δούμε τι σόι παίκτες είναι οι Βραζιλιάνοι) στον τρόπο που αγωνίζονται.

Στην ελληνική λίγκα αν πάρεις την ενέργεια του παιχνιδιού κι οι κεντρικοί σου χαφ ασκήσουν αποτελεσματική πίεση μοιάζει δύσκολο να μην σκοράρεις. Ο κόουτς διαπιστώνοντας την ποιότητα που περισσεύει στους έμπειρους στράικερ του ευλόγως ζήτησε να πλατύνει το γήπεδο από τα άκρα, κάτι που του πρόσφεραν Κλωναρίδης, Καλτσάς. Σήμερα καλούτσικα τα πήγε κι ο Μπουμάλ με τις επιλογές στα «φτερά» ν’ αυξάνονται και τους Πέτριτς, Μπεργκ, Καρέλη να αισθάνονται πιο άνετα ενόψει μέλλοντος.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ