ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Και μπαμ (Καλτσάς) και Μπουμ(αλ)!

Με δύο γκολάρες απο τα εξτρέμ του ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από τη Μυτιλήνη (Καλτσάς 47΄, Μπουμάλ 90+), κόντρα στην Καλλονή και συνεχίζει την ανοδική του πορεία μέσα στο 2016.

Και μπαμ (Καλτσάς) και Μπουμ(αλ)!

Δύο γκολ από… μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε αεράτος… από την Μυτιλήνη, με τέρματα των Καλτσά και Μπουμάλ. Εξαιρετικοί οι Μεχντί Αμπεντ και Ντάνιελ Πράνιτς, πολύ καλά στοιχεία από τον Τζιαντομένικο Μέστο, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα βελτιώνεται και αν συνεχίσει έτσι, τότε ο Στραματσόνι θα επέλεξε διάνα…

Στα αρνητικά, το πεταμένο και πάλι πρώτο μέρος, όπου το “τριφύλλι” δεν δημιούργησε την παραμικρή φάση, κάτι που πρέπει να αλλάξει σύντομα, καθώς ο Παναθηναϊκός το έχει πληρώσει πολλάκις αυτό.

Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Εσιέν, θα εξεταστεί με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται σοβαρό.

Το ματς

Με τον Μέστο να κάνει ντεμπούτο και τον καυτό… Πέτριτς να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στη Μυτιλήνη, ενώ οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν πλήρεις, με τον Μάρκοβιτς να είναι η αιχμή της επίθεσης. Έκπληξη προξένησε το γεγονός πως ο Νάνο βρέθηκε εκτός 18αδας, παρότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Πολλά λάθη στο πρώτο 20λεπτο

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο ρυθμός ήταν κακός, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη, με τον έντονο άνεμο να δυσχεραίνει επιπροσθέτως τις ενέργειες των παικτών.  Ο Παναθηναϊκός με τον Αμπεντ να πιάνει μια κεφαλιά στο 5΄, όπου δεν δυσκόλεψε τον Χογκ, προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο αυτή ήταν και η μοναδική «επίσκεψη» των «πράσινων» στο πρώτο διάστημα του αγώνα.

Στο 14΄ο Μάρκοβιτς με ένα εξαιρετικό κοντρόλ, κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Κουτρουμπής έχασε τον Σέρβο, αλλά ο Στιλ βγήκε και μάζεψε την μπάλα, πριν ο επιθετικός των γηπεδούχων γίνει απειλητικός.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν κυρίως από τα άκρα, με τον Πράνιτς να συνεργάζεται στο 20΄με τον Καλτσά, ο τελευταίος έβγαλε μια καλή μπαλιά, παράλληλα με την εστία του Χογκ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Καλλονής πρόλαβε τον Πέτριτς, που ερχόταν με… φόρα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21΄, όταν ο Τσαλμπούρης εκτέλεσε το στημένο, ο Αναστασιάδης έπιασε την κεφαλιά, στην «πλάτη» του Τελάντερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Πράνιτς και ο Αμπεντ, ήταν αυτοί που είχαν την περισσότερη όρεξη και διάθεση, οι «πράσινοι» εφορμούσαν κυρίως από αριστερά, όπου πολλές φορές πήγαινε εκεί και ο Καλτσάς, στην προσπάθεια των παικτών του Στραματσόνι να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Χογκ.

Πίεσε και βγήκε μπροστά

Ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεσή του, με αποτέλεσμα να κλέβει περισσότερες φορές την μπάλα, όπως και έγινε στο 35΄, όταν ο Πέτριτς κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, έξω από την περιοχή του Χογκ, ο Καλτσάς ανέλαβε την εκτέλεση του βρήκε τείχος αρχικά, πήρε το… ριμπάουντ, αλλά το δεύτερο σουτ που επιχείρησε κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Καλλονής.

Καλή εναλλαγή της μπάλας και ευκαιρία με Πράνιτς

Ο Παναθηναϊκός στο 38΄δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του στο ματς, μέχρι στιγμής, όταν ο Πέτριτς άλλαξε με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα με τον Πράνιτς, εκείνος σούταρε δυνατά με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Παραλίγο μοιραίος ο αρνητικός Κουτρουμπής

Ο Κουτρουμπής με ένα παιδαριώδες λάθος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, «χάρισε» ένα κόρνερ στην Καλλονή, με τον Μάρκοβιτς στην εξέλιξη τα φάσης, πήρε την κεφαλιά ολομόναχος μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Στιλ να στέκεται τυχερός, αφού η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του, με τον Γιάχο να σφυρίζει τη λήξη του Α΄  μέρους.

Γκολ νωρίς και άλλο… ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο Β΄ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί με τον Αμπεντ, ο οποίος έτρεξε στην περιοχή του Χογκ, ωστόσο απομάκρυναν οι αμυνόμενοι την τελευταία στιγμή.

Γκολάρα ο Καλτσάς!

Στο 47΄ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ και ενέργεια, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπουμάλ, εκείνος στόπαρε, γύρισε το σώμα του 360ο και εκτέλεσε τον Χογκ, για το 1-0 των «πράσινων».

Παραλίγο το 0-2…

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικά το τρανζίσιον, βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μπουμάλ έτρεξε γρήγορα το γήπεδο, άλλαξε την μπάλα με τον Αμπεντ, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε στόχο, στο 49΄.

Δοκάρι ο Αμπεντ!

Στο 53΄ο εξαιρετικός Μπουμάλ, αφού έτρεξε το γήπεδο έδωσε δεξιά στον Αμπεντ, εκείνος έβγαλε μπαλιά παράλληλα με την εστία του Χογκ, με σκοπό να βρει τον Πέτριτς, δεν έπιασε καλή την μπάλα, αλλά εκείνη πήρε φάλτσα, αιφνιδίασε τον Χογκ, βρήκε στο στήθος του και εν συνεχεία στο δοκάρι, σε μια καλή ευκαιρία των «πράσινων» να κάνουν το 0-2 και να καθαρίσουν το ματς.

Η ώρα του Μπεργκ

Ο Αντρέα Στραματσόνι πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 57΄βάζοντας στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπεργκ στη θέση του Πέτριτς, θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεση του.

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο Β΄ μέρος, είχε τις ευκαιρίες, έκανε το γκολ και γενικά ανά πάσα στιγμή, έδειχνε ικανός να απειλήσει την εστία του Χογκ, με το ματς έτσι όπως κυλούσε, το δεύτερο γκολ να ήταν θέμα χρόνου.

Μετά το 60΄ο ρυθμός έπεσε κάπως, το ματς βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχο του Παναθηναϊκού, ο οποίος προσπαθούσε συνεχώς από τα άκρα, να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Καλλονής.

Ανέβηκε η Καλλονή

Η Καλλονή ανέβασε την απόδοσή της και μετά το 60΄είχε ένα δικό της δεκάλεπτο όπου στριφογυρνούσε την μπάλα γύρω από την περιοχή του Στιλ, δημιούργησε μια καλή φάση με τον Μανούσο στο 66΄, αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν την πίεση των γηπεδούχων.

Καλή στιγμή με Πράνιτς

Στο 69΄ο Εσιέν πέρασε μια εξαιρετική μπαλιά-τρύπα στον Πράνιτς στα αριστερά, ο Κροάτης έτρεξε την αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα, αλλά δεν βρήκε ούτε Μπεργκ, ούτε Μπουμάλ, σε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι», μετά από αρκετά λεπτά.

Κοντά στο γκολ η Καλλονή

Στο 72΄ο Καλτσάς (της Καλλονής) εξαπέλυσε έναν κεραυνό από πολύ μακριά (ανάμεσα στο κέντρο και την περιοχή του Στιλ), η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στιλ, σε μια πολύ καλή ευκαιρία των γηπεδούχων, οι οποίοι πίεζαν τον Παναθηναϊκό.

Καλτσάς, Μανούσος και Μπαργκάν σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός σε κάποιες στιγμές και όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ, όλα ήταν ανοικτά για την έκβαση του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει χάσει την συγκέντρωσή του, έπαιζε και πάλι με βαθιές μπαλιές και δεν προσπαθούσε να παίξει στρωτά… με αποτέλεσμα να βάλει την Καλλονή μέσα στο παιχνίδι, με τον Στρματσόνι να μην σταματάει να φωνάζει από τον πάγκο, ζητώντας πίεση από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Χογκ αποδείχθηκε ο ήρωας της Καλλονής στο 80΄, όταν ο Καλτσάς έκανε μια ωραία σέντρα, βρήκε τον Μπεργκ, ο οποίος προσπάθησε με τη μία να σκοράρει, ο τερματοφύλακας της Καλλονής πραγματοποίησε μια εξαιρετικής δυσκολίας απόκρουση, ενώ στη συνέχεια ο Ζέκα, σούταρε έξω από την περιοχή με τον Χογκ και πάλι να σταματάει το Πορτογάλο.

Δεν χάνεται…

Απίστευτη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν, ο οποίος μετά από πάσα του Μπεργκ, έπιασε κεφαλιά προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια στην εξέλιξη της φάσης, ο Σουηδός έκανε το σουτ, αλλά ο Χογκ απέκρουσε, με την ομάδα του Στραματσόνι να αρνείται να καθαρίσει το ματς…

Άνοιξε λογαριασμό…

Ο Μπουμάλ τελικά ήταν αυτός που τελείωσε το ματς, όταν στο 90΄με το αριστερό και από δύσκολη γωνία, έκανε το 2-0, με τους πράσινους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς!

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς (Μπαργκάν 69΄).

Στον πάγκο: Δαύκος, Ούκα, Γιούκαρης, Μπαργκάν, Ευαγγελιδάκης, Χατζηδημητρίου, Μπούρους.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ (Ατζαγκούν 67΄), Εσιέν (Λαγός 72΄), Καλτσάς, Πέτριτς (Μπεργκ 57΄), Μπουμάλ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ταυλαρίδης, Λαγός, Βέμερ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ