ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Να είμαστε έτοιμοι για τα ματς που κρίνουν τους τίτλους»

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τους… τελικούς που θα βρει μπροστά του, προκειμένου να ξαναβρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Ρούση.

«Να είμαστε έτοιμοι για τα ματς που κρίνουν τους τίτλους»

Ο τεχνικός των «πράσινων», μιλώντας στον ΣπορFM, αναφέρθηκε στη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, τονίζοντας πως δεν είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα μίλησε για τη Μόλναρ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, που αναμένεται να την ανεβάσει επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ρούσης στον «ΣπορFM 94,6»:

Για την μεταγραφή της Μόλναρ: 

«Είναι μια σπουδαία μεταγραφή η Μόλναρ. Έχει μπει σιγά σιγά στις προπονήσεις μας και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη να μας βοηθήσει. Ακόμα δεν είναι έτοιμη αλλά πρέπει να βρει τα πατήματά της».

Για το πώς έγινε αυτή η μεταγραφή πραγματικότητα: 

«Στην αρχή της χρονιάς με το μπάτζετ που είχαμε, δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτούμε καν το να κινηθούμε για μια τέτοια παίκτρια. Με την βοήθεια του κυρίου Αλαφούζου καταφέραμε να καλύψουμε το κασέ της συγκεκριμένης παίκτριας και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Είχε περάσει και παλιότερα από τον Παναθηναϊκό. Τότε το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακόμα και τότε τα χαρακτηριστικά της ξεχώριζαν . Σε όλους έχει κάνει εντύπωση ότι δεν έχει αλλάξει αλλά έχει ωριμάσει ακόμα περισσότερο».

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την αγωνιστική απραξία της Μόλναρ και το αν τέθηκε η σκέψη να μείνει και η Φιλντ: 

«Η Μόλναρ ήταν το καλοκαίρι κανονικά στους αγώνες της Εθνικής Σερβίας. Είναι όμως μια αθλήτρια που έκανε προπονήσεις και αυτό φαίνεται στις πρώτες προπονήσεις. Οι καλές παίκτριες που έχουν ποιότητα δεν έχουν θέμα να επανέλθουν. Θα θέλαμε να κρατήσουμε τη Φιλντ αλλά η μόνη μας επιλογή εφόσον είχαν λήξει οι προθεσμίες ήταν να κάνουμε αντικατάσταση».

Για το Κύπελλο Ελλάδας: 

«Σαφώς θεωρητικά ένα παιχνίδι είναι πιο εύκολο να το κερδίσεις αντί για τρία όπως είναι στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς εστιάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι . Θέλουμε την πρωτιά αλλά οι στόχοι παραμένουν και το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας:

«Θα δούμε που θα κριθεί ο τίτλος. Εμείς έχουμε κάνει ένα μέτριο γύρο. Η διαφορά μας με τον Ολυμπιακό δεν πιστεύω ότι ήταν μεγάλη και πιστεύω ότι το μυστικό είναι πως θα ενταχθεί στην ομάδα η Μόλναρ για να μας βοηθήσει. Οι πιο πολλοί κρίνουν εκ του αποτελέσματος. Εγώ όμως την ομάδα την βλέπω από τον Αύγουστο. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα λάθη αλλά με τη σταθερότητα. Έχουν έρθει πολλά νέα κορίτσια και ακόμα ίσως δεν έχουμε βρει τη χημεία μας. Είμαστε καλύτεροι από αυτό που βγάζουμε στους αγώνες».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί: 

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αλλά όσον αφορά την ομάδα μας πιστεύω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Δεν ξέρω αν καλύπτονται οι 6 βαθμοί αλλά εμείς κοιτάμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο».

Για την πεντάδα του φετινού πρωταθλήματος: 

«Οι ομάδες που είναι στην τετράδα αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι θα είναι και στο τέλος μαζί μ την ΑΕΚ. Αυτή θα είναι η πεντάδα κατά τα φαινόμενα. Η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω αλλά έχει ποιότητα σαν ομάδα. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να δώσει εκπλήξεις».

Για το τι πήγε στραβά στο παιχνίδι με τον Α.Ο Θήρας: 

«Ο Α.Ο Θήρας έκανε απέναντί μας ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς από την άλλη δεν είχαμε τη σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Έπαιξε καλά ο ΑΟ Θήρας εμείς μέτρια και έτσι χάσαμε . Έχει τρεις καλές ξένες παίκτριες αλλά και καλές Ελληνίδες. Προς το παρόν δικαίως παίρνει τον τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας».

Για τα οικονομικά αλλά και οργανωτικά δεδομένα της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με την πρώτη φορά που ήμουν στον Παναθηναϊκό, αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη χρονιά μας και οικονομικά αλλά και οργανωτικά».

Για τον τίτλο:

«Εμείς ξεκινήσαμε με αυτό ως στόχο από την αρχή της χρονιάς. Αυτό φυσικά ενισχύεται με την έλευση της Μόλναρ και πρέπει να το κυνηγήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν μπορείς όταν είσαι αουτσάιντερ να αφήσεις κάτι στην άκρη και να επιλέξουμε κάτι άλλο. Στο παρκέ είναι η δουλειά μας. Εκεί πρέπει να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα και να βελτιωνόμαστε. Μέσα από τη δουλειά μόνο μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός και πέρυσι σας είχα πει ότι είναι ικανός να ανατρέψει τα δεδομένα όπως και το έκανε».

Για το περσινό κύπελλο:

«Πέρυσι ο Πανναξιακός ήταν ίσως και καλύτερος ποιοτικά από εμάς και ήταν πολύ δύσκολος ο ημιτελικός. Φάνηκε να είμαστε κάπως άδειοι στον τελικό και αυτό τα πληρώσαμε».

Για το βάρος και το άγχος να κατακτήσει κάτι ο ερασιτέχνης:

«Όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟ σημαίνει τίτλοι και διακρίσεις. Άρα πάντα αυτός είναι ο στόχος. Εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι»!

Για την Ευρώπη:

«Με την οργάνωση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε σε θέση να παίζουμε στην Ευρώπη».

Για το αν η προσθήκη της Μόλναρ μπορεί να προσφέρει κάτι στην Ευρωπαϊκή πορεία:

«Είναι πολύ δύσκολο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη να διακριθούν. Αν όμως έχεις έναν πυρήνα παικτριών ίσως μπορείς να κάνεις τη διάκριση στο CEV CUP. Παλιότερα οι ελληνικές ομάδες κοιτάγαμε να φτιάξουμε δυνατές ομάδες με υψηλά μπάτζετ αλλά από πίσω δεν υπήρχε τίποτα. Τώρα που δεν έχουμε αυτά δεν μπορούμε να έχουμε και τις ανάλογες παίκτριες ».

Για το γηπεδικό:

«Εμείς θα θέλαμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο ειδικά στα ντέρμπυ αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ένα τέτοιο γήπεδο. Το κλειστό της Κυψέλης όμως είναι το αμέσως επόμενο και εμείς αισθανόμαστε καλά εκεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...