ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Βάλτε ένα γκολ…

Ο Παναθηναϊκός έκανε τις φάσεις, απέναντι στον ακίνδυνο Πανιώνιο, ωστόσο δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ με τον Διούδη να υψώνει τείχος... μπροστά στην εστία του με το ματς να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ, στην άδεια Λεωφόρο. Λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Ακρίβου στο 56΄, σε μια φάση που έκανε γκολ ο Αμπεντ.

Βάλτε ένα γκολ...

Ο Παναθηναϊκός δεν πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο όπως άλλες φορές, δημιούργησε φάσεις, είχε κέφι και διάθεση, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Διούδη, ο οποίος σταμάτησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, όποτε εκείνοι έφταναν κοντά στα γκολποστ του.

Όσο ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε, τόσο πιο βαριά γίνονταν τα πόδια τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν έναν πολύτιμο πόντο και τους πράσινους να πετούν δύο ακόμα βαθμούς στα σκουπίδια.

Λανθασμένη υπόδειξη του Ακρίβου, στο 56΄, όταν ο Αμπεντ βγήκε απέναντι στον Διούδη, σκόραρε στην κατάληξη της φάσης, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, με τον γαλλοαλγερινό να φεύγει όμως κανονικά.

Το ματς

Μετά από ένα νωθρό πρώτο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει, από αριστερά, με τον Πράνιτς να βγάζει μια επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά, ωστόσο οι αμυνόμενοι του Πανιώνιου έδιωξαν μακριά την μπάλα.

Ο Στραματσόνι είχε δώσει εντολή να παίζουν από τα άκρα οι παίκτες του και να πιέζουν ψηλά, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί κυρίως από αριστερά, στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κινητικός, ο Μπεργκ έβγαινε έξω από την περιοχή, παίζοντας με πλάτη, προσπαθώντας να «σπάσει» την  μπάλα, πότε δεξιά, πότε αριστερά, η μπάλα κυκλοφορούσε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν είχε δημιουργηθεί κάποια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Στραμτσόνι.

«Αιχμή» ο Μπεργκ, πρώτη καλή στιγμή στο 14΄

Στο 14΄ο Πράνιτς εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, αναγκάζοντας τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση, φάουλ το οποίο κέρδισε ο Μπεργκ, ο οποίος ανακάτευε συνεχώς την άμυνα του Πανιώνιου, με τις κινήσεις του, με τον Σουηδό να έχει μπει με πολλά κέφια.

Παραλίγο να γράψει ο Εσιέν!

Τρομερός Εσιέν, στο 21΄, με διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Γκανέζο άσο, ο οποίος δύο φορές σούταρε έξω από την περιοχή του Διούδη, με τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να σώζει την ομάδα του.

Αρχικά ο Γκανέζος, βρέθηκε έξω από την περιοχή, μετά από γύρισμα του Αμπεντ, πλάσαρε με τον Διούδη να αποκρούει, στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα από διώξιμο των αμυνόμενων, βρέθηκε στο… δρόμο του Εσιέν, ο οποίος δεν την άφησε να πέσει, «έπιασε» τον κεραυνό, με τον Διούδη να πετάγεται στο αριστερό παραθυράκι του και να διώχνει, σε μία φάση, που αν έμπαινε το γκολ, υα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς!

Απίστευτη φάση, «τοίχος» ο Διούδης

Μπεργκ, Αμπεντ και Κλωναρίδης, «έκρυψαν» την μπάλα στο 25΄, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Διούδης είπε ξανά «όχι» στους παίκτες του Στραματσόνι, οι οποίοι με βάση την εικόνα του τελευταίο δεκαλέπτου, δικαιούνταν ένα γκολ.

Ο Μπεργκ πήρε κάθετα την μπάλα, έκανε δύο ντρίμπλες, πάσαρε στον Αμπεντ, που ήταν δίπλα του, εκείνος έστριψε γύρω από τον εαυτό του, έδωσε στον «Κλώνα», αλλά το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο (με το αριστερό), επιτρέποντας στον τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων» να διώξει.

Απειλή και από Μπουμάλ στο29΄

Ο Καμερουνέζος, ελίχθηκε από δεξιά, συγκλίνοντας προς τα μέσα, πέρασε δύο παίκτες, σούταρε συρτά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στην πρώτη καλή φάση του Μπουμάλ, απέναντι στην πρώην ομάδα του, σε μια ακόμα καλή στιγμή των «πράσινων» στο ματς.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού (75%-25%), οι «πράσινοι» έκαναν φάσεις, δεν είχαν βρει το γκολ όμως στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αλλά σε σχέση με άλλα παιχνίδια, δεν είχαν… πετάξει το πρώτο κομμάτι του αγώνα, αφού μετά το πρώτο πεντάλεπτο, το «τριφύλλι» δημιουργούσε καταστάσεις, παρότι ο Πανιώνιος ήταν καλά κλεισμένος.

Ο Μπεργκ συνέχιζε να τρώει… ξύλο, κερδίζοντας μέτρα για την ομάδα του, που είχε πολλά στημένα στα πέριξ της περιοχής του Πανιώνιου, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν, αφού οι «πράσινοι» δεν είχαν καλές τελικές επιλογές.

Ο Πανιώνιος ήταν τελείως ακίνδυνος, ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του, ανεβάζοντας την πίεση του προς την περιοχή του Διούδη, προσπαθώντας να βρει ένα γκολ στο πρώτο μέρος και να διώξει το άγχος μακριά.

Στο 45΄και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός απείλησε, μετά από μια εφόρμηση του Μπουμάλ, ο οποίος «άδειασε» δύο παίκτες, έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Κλωναρίδη, αποδείχθηκε εύκολη… λεία, για τον Διούδη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ, σε ένα ματς, που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό και πάλι να πιέζει, από δεξιά αυτή τη φορά, περισσότερο.

Μαζική άμυνα από τον Πανιώνιο

Ο Μέστο-και πάλι θετικός-προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει, στο 48΄έβγαλε την πρώτη σέντρα, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα, προ του Μπουμάλ, που βρισκόταν σε θέση κρυφού φορ. Ο Εσιέν βρήκε πολύ όμορφα τον Μέστο από δεξιά στο 49΄, αλλά ο Ιταλός δεν κατάφερε να βγάλει τη μπαλιά, καθώς κόπηκε, με το «τριφύλλι» να κερδίζει κόρνερ.

Πρώτη φάση με τον Μπακασέτα

Στο 50΄ο σκόρερ του ματς του πρώτου γύρου, Μπακασέτας, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Εσιέν, σούταρε έξω από την περιοχή του Στιλ, ωστόσο δεν βρήκε στόχο, με τον Άγγλο να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, χωρίς καμιά πίεση.

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο βαριά γίνονταν τα «πράσινα» πόδια, η μπάλα, όπως και στο πρώτο μέρος έφτανε κοντά στην περιοχή του Διούδη, αλλά όχι μέσα σε αυτή, γεγονός που ήθελε να αλλάξει ο Στραματσόνι, γι’ αυτό σήκωσε για ζέσταμα τους Πέτριτς-Καλτσά νωρίς-νωρίς.

Λάθος του βοηθού, κακώς ακυρώθηκε γκολ του Αμπεντ

Στο 56΄ο Αμπεντ σκόραρε, σε μια φάση που ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε αντικανονική θέση, με τον Στραματσόνι να διαμαρτύρεται προς τον διαιτητή Παπαπέτρου, όπως και γαλλοαλγερινός.

Χάθηκαν τα… άχαστα

Ο Μπουμάλ στο 57΄έκανε την πλαγιοκόπηση από δεξιά, βρήκε παράλληλα τον Κλωναρίδη και αφού η μπάλα πέρασε από πολλούς παίκτες, έφτασε στον Κλωναριδη, ο οποίος αστόχησε νωρίς να εμποδίζεται από κανέναν, ενώ την αμέσως επόμενη φάση ο «Κλώνα» έκανε την κούρσα, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Διούση, έδωσε δεξιά, ο Αμπεντ έκανε την προβολή από την μικρή περιοχή, αλλά και αυτός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παναθηναϊκό να σπαταλάει πολλές καλές φάσεις για να βάλει ένα γκολ.

Ο Στραματσόνι έβγαλε τον… μοιραίο Κλωναρίδη, έβαλε τον Καλτσά (62΄), προσπαθώντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή, σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει «καθαρίσει» νωρίτερα, με κάποια από τις φάσεις που έκανε.

Αισίως το ματς είχε φτάσει στο 70΄, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει σκοράρει, γεγονός που πλέον λειτουργούσε αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας, που έψαχνε εναγωνίως ένα τέρμα, έχοντας χάσει τη συνοχή τους, πράγμα που έβλεπε κανείς στο δεύτερο μέρος, όπου μόνο η φάση του Κλωναρίδη, είχε απειλήσει τον Διούδη.

Παραλίγο ο Μπουμάλ…

Στο 72΄ο Μπουμάλ έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και με το αριστερό σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, στην δεύτερη καλή στιγμή των «πράσινων» στο Β΄ μέρος.

Ο «Στράμα» έριξε στο ματς και τον Πέτριτς στο 76΄, δίνοντας εντολή για… φουλ επίθεση, αφού τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα, ενώ στο 77΄ο Μασούρας με ένα δυνατό σουτ, δυσκόλεψε τον Στιλ, που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός όσο κυλούσε ο χρόνος, αντί να πιέζει περισσότερο, έκανε όλο και περισσότερα αβίαστα λάθη, δείγμα του άγχους, που κυριαρχούσε πλέον στους πράσινους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο για την περιοχή του Διούδη.

Ο Πανιώνιος κέρδιζε μέτρα, κόρνερ και ανέβασε τα ποσοστά του στην κατοχή, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα το ίδιο καλά, με τον χρόνο να κυλάει βασανιστικά, προς μια αναπάντεχη ισοπαλία.

Πάνω στη γραμμή ο Διούδης!

Ο Τελάντερ στο 83΄έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ (η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Κουτρουμπή), με τον Διούδη να πραγματοποιεί την 8η επέμβασή του στο ματς, γλιτώνοντας τον Πανιώνιο.

Θρίλερ στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μέσα στην περιοχή του Πανιώνιου, έχανε τις όποιες ευκαιρίες δημιουργούσε, με αποτέλεσμα ένα ψυχοβγαλτικό φίνις του ματς, που δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, κατέληξε ισόπαλο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν (85΄Λουντ), Ζέκα, Αμπεντ (76΄Πέτριτς), Κλωναρίδης (62΄Καλτσάς), Μπεργκ, Μπουμάλ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Λουντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Καλτσάς, Πέτριτς.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66΄Καθάριος), Μπακασέτας (89΄Αργυρόπουλος), Μασούρας (80΄Βιγιάλμπα), Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Χαλκιαδάκης, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Βιγιάλμπα, Καθάριος.

 

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ