ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπεργκ: «Πιστεύω στον εαυτό μου, δεν νιώθω πίεση»

Σίγουρος πως θα επιστρέψει σύντομα στα γκολ εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ μετά τον πρόσφατο αγώνα με τον Πανιώνιο, με τον Σουηδό να τονίζει πως δεν αισθάνεται αυτή τη στιγμή την παραμικρή πίεση.

Μπεργκ: «Πιστεύω στον εαυτό μου, δεν νιώθω πίεση»

Αισιόδοξος πως θα επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του «τριφυλλιού» εμφανίζεται ο Μάρκους Μπεργκ ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport» και ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει την παραμικρή πίεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Ήμασταν άτυχοι, αλλά οφείλουμε να είμαστε πιο ψύχραιμοι την ώρα που τελειώνουμε τις φάσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές σκοράρεις από το πουθενά και κάποιες άλλες κάνεις πολλές φάσεις χωρίς να σκοράρεις. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι σημαντικό να πετυχαίνουμε πρώτοι γκολ, γιατί μετά ο αντίπαλος ανοίγεται και μας διευκολύνει».

Για τα θετικά που κρατάει: «Έχουμε αυτοπεποίθηση από το παιχνίδι μας και μπορούμε να κρατήσουμε αρκετά θετικά. Όμως το ποδόσφαιρο σχετίζεται με το αποτέλεσμα κι εμείς δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς, οπότε είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Ωστόσο, εάν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, θα πάρουμε νίκες στο μέλλον».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις διαφορές που βλέπει παίζοντας πλέον με εξτρέμ: «Υπάρχουν διαφορές. Δεν είναι κάτι νέο για μένα, έχω παίξει και στο παρελθόν με αυτήν τη διάταξη. Βέβαια, είχα συνηθίσει το σχήμα με δύο επιθετικούς, αλλά το σχήμα λειτούργησε πολύ καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πήρα πολλές πάσες και είχα συνεργασίες. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι εξτρέμ είχαν μεγάλη απόσταση από μένα και η μπάλα πήγαινε γύρω-γύρω, αν κι εγώ προτιμώ να μένω στην περιοχή γιατί εκεί μπορώ να σκοράρω. Προωθήθηκαν και οι εξτρέμ, είχαμε ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να κάνουμε περισσότερα».

Για το αν υπάρχει πίεση προκειμένου να βελτιωθεί η ομάδα: «Ναι, τη νιώθουμε. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε, ήμασταν καλοί με τον Πανιώνιο, αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Ελέγξαμε το ρυθμό, πιέσαμε και ανάλογα πρέπει να παίζουμε σε κάθε ματς. Και να σκοράρουμε, όμως, για να νικάμε».

Για το αν πιέζεται ο ίδιος που έχει μείνει μακριά από το γκολ: «Όχι. Δεν νιώθω παραπάνω πίεση. Κάνω την αυτοκριτική μου και σκέφτομαι ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχω την αίσθηση ότι παίρνω καλές τοποθετήσεις στην περιοχή και, όπως έχω ξαναπεί, όταν σκοράρω αυτό συμβαίνει γιατί έχω πάρει καλές πάσες από τους συμπαίκτες μου. Δεν παραπονιέμαι, προσπαθώ να είμαι στη σωστή θέση και όταν θα έχω την ευκαιρία, ελπίζω να σκοράρω. Κάποιες φορές σκοράρεις, κάποιες όχι. Με τον Πανιώνιο συμμετείχα σε πολλές φάσεις, είχα ευκαιρίες και είναι σημαντικό για μένα να τραβώ την προσοχή των αμυντικών, ώστε να έχουν περισσότερους χώρους οι συμπαίκτες μου, όπως ο Αμπέντ, και να σκοράρουν. Υπάρχουν πάνω και κάτω στο ποδόσφαιρο, αλλά εγώ δεν απογοητεύομαι. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Για το αν ευθύνεται περισσότερο η αναποτελεσματικότητα στην τελική ή απόδοση του Διούδη: «Λίγο απ΄ όλα. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε καλές αποκρούσεις, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια. Δυστυχώς τις έκανε εναντίον μας, αλλά είχαμε καθαρές ευκαιρίες για γκολ και έπρεπε να τις τελειώσουμε».

Για το ποια διοργάνωση (Κύπελλο, Πρωτάθλημα) είναι πλέον πιο σημαντική: «Και οι δύο. Πρέπει να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία, αν και ο τίτλος έχει χαθεί εδώ και καιρό. Αλλά θέλουμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, είναι ο μεγάλος στόχος μας. Όμως η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είναι εξίσου σημαντική».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.