ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κοντονής: «Ηταν υποχρέωση μου να σηκώσω το τηλέφωνο στον Μαρινάκη»

Ο Σταύρος Κοντονής επανέλαβε πως ο Γιάννης Αλαφούζος του είπε να προχωρήσει στο κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόσθεσε πως έκανε σωστά που σήκωσε το τηλέφωνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κοντονής: «Ηταν υποχρέωση μου να σηκώσω το τηλέφωνο στον Μαρινάκη»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport24 radio

Εχω αντιληφθεί περιπτώσεις όπου ο κανονισμός ποδοσφαίρου δεν εφαρμόζεται από τα δικαιοδοτικά όπως πρέπει προς όλους.

Θεωρώ ότι όσοι επιτίθενται στην Κυβέρνηση για πρωτοβουλίες στον τομέα του αθλητισμού έχουν απόλυτο άδικο. Πολιτευόμαστε με γνώμονα το δίκαιο, την ισονομία και δεν έχουμε αδικήσει κανέναν. Προσεγγίσεις διαφορετικές μπορεί να υπάρχουν. Αδικία όμως δεν υπάρχει!

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.138 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μου κάνει εντύπωση από ορισμένους κύκλους που κάνουν μόνιμη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης οτι δεν τηρούνται ίσες αποστάσεις. Διαδίδουν ψευδώς πως δεν επελήφθη των ευθυνών του Ολυμπιακου στον αγώνα με τη Βέροια, Τιμωρήθηκε απο τον αθλητικό δικαστή και ο αθλητικός δικαστής επισημαίνει την παράλειψη του διαιτητή.

Αλλος είναι ο νόμος αυτός που ψηφίσαμε τον Μάιο και άλλος είναι ο κανονισμός ποδοσφαίρου. Δεν έχω καμία δυνατότητα να επεμβαίνω στα ζητήματά της διαιτησίας. Υπάρχουν καταστάσεις που δεν δικαιολογούνται και έχω πιέσει να τηρούνται προς όλους οι κανονισμοί.  Δεν είμαι ουτε η ΕΠΟ, ούτε η ΚΕΔ, ούτε αρχιδιαιτητής και δεν τους ελέγχω.  Το κράτος κάνει μεγάλη προσπάθεια για ισονομία. Αν θυμάστε όταν ξεκίνησα να προσθέτω μέτρα, UEFA, FIFA, ΕΠΟ και εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό είχαν πέσει να με φάνε.

Για τη διαμαρτυρία των οπαδών του Παναθηναϊκού: 

Είμαστε κράτος δικαίου. Να μου φέρουν ένα παράδειγμα όπου εγώ δεν λειτούργησα με τον ίδιο τρόπο. Ο Αλαφούζος, όταν του αποκάλυψα τις σκέψεις μου για το κλείσιμο της Θύρας 13 μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, μου είπε “να το κάνετε κύριε Υπουργέ”. Γιατί του δημιουργούσαν προβλήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει. Κάνουν λάθος, λέω στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ενα παράδειγμα να μου πουν που δεν λειτούργησα με τον ίδο τρόπο προς όλους και τότε θα κάτσω να τους ακούσω.

Ο Αλαφούζος με ρώτησε τις σκέψεις μου και του είπα ότι σκέφτομαι να κλείσω θύρες και μου είπε να το κάνετε κύριε Υπουργέ γιατί μας έχουν καταστρέψει. Θέλουμε να βρισκόμαστε σε συνεργασία με ΠΑΕ για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο.

Για την απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη: 

Η απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη ήταν απολύτως σεβαστή στο περιεχόμενο της, αλλά είχα διαφωνήσει στη διαδικασία. Είπα και ετόνισα πως κανένας μέλος της ΕΕΑ δεν μπορεί να πει ότι τον πήρα πριν από οποιαδήποτε απόφαση, δεν έχω επέμβει ποτέ.  Ένας μέλος επιτροπής έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, του απαγορεύτηκε να ψηφίσει. Δεν μίλησα ποτέ για το περιεχόμενο της απόφασης.

Για τα τουρνικέ: 

Το πρόβλημα στη Λεωφόρο προέκυψε μέσω της αποκαλωδιοποίησης στα τουρνικέ της Θύρας 14. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη των ομάδων σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν θα λειτουργήσει στο 100% από την πρώτη μέρα το τουρνικέ, αλλά θα μπει τάξη.

Για αναπτήρα σε Κουλιμπαλί:

Ηδη ο αθλητικός δικαστής έχει την υπόθεση στα χέρια του και θα την ερευνήσει, Με βάση το νόμο θα βγάλει απόφαση. Ο κανονισμός του ποδοσφαίρου δεν είναι σαν τον Νόμο Κοντονή. Να αφήσουμε αθλητική δικαιοσύνη να βγάλει την απόφαση της.

Δεν μπορώ να ακούω κάθε τύπο να βγάζει αποφάσεις. Ας αφήσουμε τους δικαστές και αυτοί θα καταλήξουν.

Γιατί τιμώρησε ο Υπουργός τον Παναθηναϊκό:

Δεν τιμωρείται δυο φορές για το ίδιο αδίκημα. Αν το κράτος τιμωρήσει κάποιον δεν έχει δίκιο να διαμαρτυρηθεί. Η πρώτη τιμωρία είναι πειθαρχική και η δεύτερη διοικητική.

Προβλέπει ο νόμος ως διοικητικό μέτρο το κλείσιμο. Με ενδιαφέρει η κατάσταση στα γήπεδα, να μην υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και σωματικές βλάβες. Να διευκρινιστεί ως επεβλήθη, στον Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για επεισόδια έτσι επεβλήθη αι στον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε κάτι διαφορετικό.

Οταν πέρσι θρηνήσαμε νεκρό δεν είναι άσχετο το κράτος να επιβάλει επιπλέον μέτρα.

Για ελέγχους Αστυνομίας στο ντέρμπι: 

Βεβαίως είχε ελέγξει και γινόταν σωματικός έλεγχος. Πρώτα και κύρια είναι των ΠΑΕ η ευθύνη. Να πάρουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται πάντα να φταίει ο άλλος.

Για τις ΠΑΕ: 

Καλή  διάθεση απο εμάς υπάρχει. Θα πράξουν οι ΠΑΕ το καλύτερο προς το συμφέρον τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ο νόμος θα εφαρμοστεί με βάση τη δικαιοσύνη και γνώμονα την ισονομία. Μην μας λένε για διαιτησία. Δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε αδικήσει κανέναν.

 Για το τηλεφώνημα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ηταν υποχρέωση μου να σηκώσω το τηλέφωνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν το έχω μετανιώσει! Με πήραν δυο παράγοντες του Ολυμπιακου την ώρα του ντέρμπι . Εκανα πάρα πολύ σωστά που σήκωσα το τηλέφωνο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.