ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Απο την κερκίδα

Τι άφησε πίσω της η παρέμβαση των οπαδών της Θύρας 13 στη Βουλή

Βρίσκομαι στην Λεωφόρο Συγγρού, γύρω στις 10:30 μμ, όταν δεκάδες μηχανάκια ανεβαίνουν στο ρεύμα προς Αθήνα κορνάροντας δυνατά. Μετά από λίγα λεπτά, βανάκι της τροχαίας κλείνει τον δρόμο βιαστικά στο ύψος της διασταύρωσης με την Αθανασίου Διάκου και μία κλούβα με ΜΑΤ, καθώς κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις, τρέχουν με κατεύθυνση τη Βουλή.

Τι άφησε πίσω της η παρέμβαση των οπαδών της Θύρας 13 στη Βουλή

Ο τροχονόμος αρχίζει, καθόλου ψύχραιμα, να ουρλιάζει ότι γίνονται επεισόδια και δεν αφήνει κανέναν να περάσει τον δρόμο.

ti-afise-pisw-tis-i-paremvasi-twn-opadwn-tis-thuras-13-stin-vouli-body-image-1453451182-size_1000

Τρέχοντας προς τη Βουλή για να δω τι ακριβώς έχει συμβεί, η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με όσα φώναζε το «όργανο της τάξης». Για λίγα λεπτά, οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποιούσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας μπροστά από το κοινοβούλιο, για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ, ενώ αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς κανένα επεισόδιο.

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανακοινώντας το κλείσιμο της «Θύρας 13» μέχρι τις 17 Απριλίου, οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει και κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους. Μετά τη συγκέντρωσηέξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, την παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο και την επίσημη ανακοίνωση της Θύρας 13, που χαρακτηρίζει εχθρό της τον Σταύρο Κοντονή, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν αιφνιδιαστικά έξω από τη Βουλή. Εκατοντάδες οπαδοί φώναξαν συνθήματα κατά του Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, πέταξαν τρικάκια και άφησαν συνθήματα στα πρεβάζια και τις κολώνες έξω από το κοινοβούλιο.

thira-13-vouli-229-1453452041-size_1000
thira-13-vouli-841-1453452042-size_1000
thira-13-vouli-865-1453452044-size_1000

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους το βράδυ της Πέμπτης, πέρασαν κι από τα γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας όπου φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτείας, και τελικά, επέστρεψαν στη Βουλή όπου παρέμειναν για λίγο, για να καταλήξουν στον σύνδεσμό τους, οι περισσότεροι, σχεδόν απέναντι από το γήπεδο της Λεωφόρου, από όπου αποχώρησαν έπειτα.

Πηγή: vice.com

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ