ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Green...ιάρα

Έσπειρες ανέμους, θα θερίσεις θύελλες

Η κυβέρνηση πάταξε την φοροδιαφυγή συλλαμβάνοντας τον διάσημο καστανά και «χτύπησε» την παράγκα στο ποδόσφαιρο κλείνοντας την θύρα 13. Σχολιάζει με τον δικό της τρόπο η Green...ιάρα.

Έσπειρες ανέμους, θα θερίσεις θύελλες

Ελάτε τώρα… Μας κάνετε πλάκα και αργεί η Πρωταπριλιά! Μια πρωτοφανής απόφαση στα αθλητικά χρονικά, η οποία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Οι ιδέες ούτε κλείνουν, ούτε διαγράφονται και όσο κάποιος πάει κόντρα σε αυτές, τόσο πιο ισχυρές γίνονται. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Δεν θεωρώ πως είναι τυχαίο, μια μέρα μετά τα όσα έγιναν στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις. Αφού τις αποφάσεις τις παίρνουν έπειτα από τηλεφωνήματα με απόκρυψη… Προκαλεί το timing. Προκαλεί όταν ο νόμος εφαρμόζεται μόνο στον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων σε άλλα γήπεδα της Super League. Είδατε εσείς καμία διακοπή στο ματς του Ολυμπιακού; Είδατε εσείς εφαρμογή των νόμων, όπως υποτίθεται πως εφαρμόστηκαν στην Λεωφόρο και σε βάρος του Παναθηναϊκού; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να έχει ψυχραιμία, υπομονή και κάθε αντίδραση να γίνει με σωστό και έξυπνο τρόπο. Οτιδήποτε άλλο θα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος του συλλόγου κάτι για το οποίο ποντάρουν άλλωστε..

Αλλάζοντας κλίμα, δύο εβδομάδες τώρα μία πανηγύριζαν για τον Μπαρτζώκα, ξέρετε ποιον, αυτόν που χλεύαζαν και μείωναν, την άλλη πανηγύριζαν για τον Ερυθρό Αστέρα όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Τον Σάρας, τον «εικοσάρας» μιας και τόσα τους έριξε. Προημιτελικά στην Ευρωλίγκα με Έλληνες παίκτες αλλά χωρίς ελληνικές ομάδες… Τροφή για σκέψη. Ας μη κρυβόμαστε όμως, ότι θα έχανα από Πας Γιάννενα και Ερυθρό Αστέρα την ίδια μέρα με ξεπερνά.

Το να αποτυγχάνεις σε μία σε δύο άντε και σε τρεις μεταγραφές δεν είναι κακό. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δε σου βγαίνουν όλοι. Το θέμα για παράδειγμα δεν είναι να φύγει ο Βέμερ ή ο Πάβλοβιτς αντίστοιχα. Το θέμα είναι να φύγει αυτός που τους έφερε μην τυχόν και φέρει κι άλλους. Φέτος μιλούσαμε για πρόγραμμα και σωστό σχεδιασμό μεταγραφών της χρονιάς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα. Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς αποτύχαμε. Το θέμα όμως είναι να μη κάνεις σημαία τα λάθη σου και μένεις στις λεπτομέρειες  μιας αποτυχίας, γιατί στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα και οφείλουμε να προχωράμε μπροστά.

Δε ξέρω που θα ωφελήσει όλη αυτή η αφελληνοποίηση της ομάδας. Τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε κυρίως σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, με την ενδεκάδα πολλές φορές να αποτελείται μέχρι και από 9/11 Έλληνες παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είχε εξαγγείλει πριν χρόνια, μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ από τον κύριο Αλαφούζο, ότι θέλει να στηριχτεί σε νέους Έλληνες παίκτες από την Ακαδημία του, που θα πλαισιωθούν με ξένους έμπειρους παίκτες. Αυτό που μετά λύπης μου διαπιστώνω είναι ότι έχουμε γίνει κέντρο αποκατάστασης ξένων παικτών με πολύμηνη απουσία παιχνιδιών, με μεγάλο ποσοστό ρίσκου.

Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Καρέλης. Δούλευε σαν το σκυλί, γύρισε στην Ελλάδα και όλοι οι «ειδικοί» τον χλεύαζαν μιλώντας για «τον στράικερ των μηδέν γκολ» και σε 2,5 χρόνια τους βούλωσε τα στόματα. Γιατί αποκτήθηκε με 80.000 ευρώ και σε 30 μήνες «επέστρεψε» στον Παναθηναϊκό τα χρήματα αυτά επί 37,5 φορές. Και τολμούν άλλοι, που τους δόθηκαν τσουβάλια οι ευκαιρίες να δηλώνουν πικραμένοι και απογοητευμένοι. Τα λένε αυτά και γελάνε οι μοντέλες της εγχώριας σόουμπιζ που καλοπέρασαν, τα μπουζούκια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και τα γαρύφαλλα του Παντελίδη. Όπως λέει κι ο καλλιτέχνης όμως «κάνει λάθη για να μάθει».

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος κύριοι, ρόδα είναι και γυρίζει..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ