ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Odi» ο νέος κέρβερος του «τριφυλλιού» (Pic, Vids)

Το ταξίδι προς το όνειρο της Μπουντεσλίγκα, η πορεία, αλλά και τα «αγκάθια» της καριέρας του που τον οδήγησαν στην ποδοσφαιρική «Ιθάκη» του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι ο «πράσινος» Οδυσσέας Βλαχοδήμος και το panathinaikos24.gr σας τον παρουσιάζει.

«Odi» ο νέος κέρβερος του «τριφυλλιού» (Pic, Vids)

Τον αδερφό του Παναγιώτη, ήρθε να συναντήσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ο οποίος από την Τρίτη το βράδυ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Ο νεαρός τερματοφύλακας με συνοπτικές διαδικασίες πήρε μεταγραφή για το τριφύλλι, ως ελεύθερος από την Στουτγκάρδη με τη φανέλα της οποίας αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και πλέον θα αποτελεί μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια στο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Αντρέα Στραματσόνι.

vlachodimos_1

Το panathinaikos24.gr, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία του νεαρού κίπερ και σας τον παρουσιάζει.

526597_441240699313670_692373586_n

Τα «πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο»

Γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1994 από Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία γονείς, έζησε το ποδόσφαιρο σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται. Όμως δεν πέτυχε όσα θα ήθελε και πλέον ήρθε στον Παναθηναϊκό για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην καριέρα του, αλλά και να συνυπάρξει με τον αδερφό του Παναγιώτη, κάτι που θα μπορούσε να είχε συμβεί τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του.

1898404_467744386663301_123983681_o

Τότε η μετακίνησή του στους πειραιώτες, είχε ματαιωθεί καθώς η Στουτγκάρδη ομάδα στην οποία ανήκε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, είχε υπέρογκες απαιτήσεις. Το γεγονός αυτό διόλου κατέβαλε τις προσπάθειες του νεαρού Οδυσσέα, ώστε να πετύχει στην καριέρα του.

Το ύψος του 1,91 και τα προσόντα του κάτω από τα δοκάρια εντυπωσιακά, ήταν μερικά από εκείνα το χαρακτηριστικά που του έδωσαν μια θέση στις λίστες με τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός αυτό έκανε πολλούς υπευθύνους σκάουτερ να ταξιδεύουν συχνά πυκνά στη Γερμανία και στην Στουτγκάρδη για να καταγράψουν τις επιδόσεις του και να τον θαυμάσουν από κοντά.

Στο «μπλοκάκι» των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης

Σ’ αυτό το γεγονός προσθέστε και τη συμμετοχή του με τις μικρές εθνικές της «Νατσιονάλμανσαφτ» στις οποίες υπήρξε βασικό στέλεχος και έκανε πιο διαφημιζόμενο το πρόσωπό του στα μεγάλα κλαμπ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Μπάγερν, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ενδεικτικά, ήταν τρεις από τους συλλόγους που τον είχαν βάλει στο μεταγραφικό τους «κλεισιοσκόπιο».

164148844

Εντυπωσιάζει τον Βενγκέρ και το «αγκάθι» της Στουτγκάρδης

Κάπου εκεί στο δρόμο του, έρχεται ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας Γενς Λέμαν, ο οποίος γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στην Άρσεναλ αλλά και στην Στουτγκάρδη, τον προτείνει στους «Κανονιέρηδες», με τον Βενγκέρ να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τα προσόντα του.

Αλλά και πάλι οι οικονομικές απαιτήσεις των «Σουηβών» στάθηκαν «αγκάθι» στη μετακόμισή του στο Λονδίνο και στο «Εμιρέιτς». Όμως και πάλι ο Βλαχοδήμος δεν το έβαλε κάτω και όπως δήλωνε σε γερμανικά ΜΜΕ, στόχος του ήταν η καθιέρωση στη Μπουντεσλίγκα που αποτελούσε το μεγαλύτερο του όνειρο από τότε που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και η επέκταση

Κάπως έτσι έρχεται και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2012 για τρία χρόνια μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, με τον τεχνικό διευθυντή της Στουτγκάρδης να δηλώνει πως ο «Od1» αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 2014 η διοίκηση της ομάδας να του προτείνει επέκταση μέχρι το 2017, καθώς έβλεπαν άλλους συλλόγους να ερίζουν για την απόκτησή του.

Οι εξέλιξη του ραγδαία, κάτι που φαίνεται και στις προετοιμασίες που έκανε με την πρώτη ομάδα και περίμενε καρτερικά τη στιγμή που θα αποτελέσει το Νο.1 της ομάδας. Συμμετοχές (68) πολλές στην 3η κατηγορία και 18 ματς clean sheet που λένε και οι Άγγλοι, τον έκαναν να είναι το επόμενο project της Στουτγκάρδης (Οι γερμανικοί σύλλογοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν κοιτούν το αποτέλεσμα, αλλά ρίχνουν το βάρος στην ανάδειξη νέων wonderkid).

175987014_02

Οι ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα

Κάπως έτσι ο Οδυσσέας βρήκε την «Ιθάκη» του το καλοκαίρι του 2015, αλλά και πάλι κάτω από δυσκολίες, καθώς ο σύλλογος κάνει κάκιστη χρονιά και κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Τσβάιτελιγκα. Παίρνει ευκαιρίες, αλλά η ομάδα στα ματς που αγωνίζεται δεν καταφέρνει να «σταυρώσει» νίκη και κάπως έτσι σιγά σιγά χάνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, αλλά διατηρεί μια θέση στην αποστολή της ομάδας, την οποία χάνει και αυτή, με τον Παναθηναϊκό να έρχεται στο προσκήνιο και με συνοπτικές διαδικασίες να τον φέρνει στην Ελλάδα και να τον κάνει δικό του.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος-panathinaikos24

Κεφάλαιο Εθνική Γερμανίας

Είναι διεθνής με όλα τα μικρά κλιμάκια των «Πάντσερ» μετρώντας 47 συμμετοχές, έχει κατακτήσει με την Κ17 την 2η και την 3η θέση σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2011, ενώ σε παλιότερη του συνέντευξή του, δήλωσε υπερήφανος που τον επέλεξαν. Παράλληλα έχει αναφερθεί και στο γιατί δεν επέλεξε την Εθνική Ελλάδας, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε καμία προσέγγιση από την ελληνική ομοσπονδία.

1456112_441241505980256_566452661_n

Πρότυπα του ο Φαν ντερ Σαρ και ο Νόιερ

Ποδοσφαιρικά του πρότυπα είναι οι Φαν ντερ Σαρ παλιότερα και ο Νόιερ τώρα που θέλει να του μοιάσει και αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία τον προσφωνούσαν σαν «νέο Νόιερ». Προσωνύμιο διόλου κολακευτικό, για τον αμούστακο «Odi», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι της ομάδας.

Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έκανε παρέα με τον αδερφό του, όταν και οι δύο τους αγωνιζόντουσαν στις μικρές ομάδες της Στουτγκάρδης και είναι χαρούμενος που θα τον ξαναδεί στο «τριφύλλι».

1393174

Τα «φτερά» του στον Παναθηναϊκό και το όνειρο της Εθνικής

Πλέον, ο Παναθηναϊκός είναι το επόμενο project της καριέρας του και όπως δήλωσε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωσή του από την «πράσινη» ΠΑΕ, είναι διατεθειμένος ν’ ανοίξει τα φτερά του, καθώς θεωρεί τον Παναθηναϊκό τον ιδανικό σύλλογο για κάτι τέτοιο, ενώ μέσα από το «τριφύλλι» θέλει να κερδίσει μια θέση στη «μεγάλη» Εθνική των παγκόσμιων πρωταθλητών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.