ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

Η Ρούλα Στεφανάκη γράφει στο panathinaikos24.gr για το restart που πρέπει να κάνει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός και τις κινήσεις που έχει αποφασίσει να κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό… μύριζε μπαρούτι έτσι κι αλλιώς και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απλώς άναψε το φυτίλι, υποχρεώνοντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλάβει δράση. Ήταν αυτό που λέμε, δεν πάει άλλο. Ήταν μαθηματικά βέβαιο και το είχαμε επισημάνει και πριν από το ντέρμπι, ότι η εξέλιξή του θα καθόριζε σε μεγάλο βαθμό και τις μελλοντικές κινήσεις των «πρασίνων». Και δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Ήταν θέμα κοινής λογικής.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, που λέει μια παροιμία. Το να αναγνωρίζεις το πρόβλημα και να αποφασίζεις να δράσεις είναι θετικό. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ακόμη είσαι μέσα στους στόχους σου. Από την άλλη, πόσο εύκολο είναι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, να βρεις τις κατάλληλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό και να προσαρμοστούν και σε εύλογο χρονικό διάστημα στην ομάδα είναι ένα θέμα, εξίσου σημαντικό.

Αυτό ουδείς μπορεί να το διασφαλίσει. Κακά τα ψέματα.

Λογικό και επόμενο ήταν λοιπόν να βγει μπροστά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος η αλήθεια είναι ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια. Απείχε εν γνώσει του από τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και το σχεδιασμό της το περασμένο καλοκαίρι.

Με εξαίρεση την περίπτωση του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν ο διακαής πόθος από την περασμένη σεζόν και με τον οποίο είχε έρθει ήδη σε συμφωνία, δεν είχε συμμετοχή σε καμία άλλη απόφαση του τεχνικού τιμ. Έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σάσα Τζόρτζεβιτς και του έδωσε τα «κλειδιά» εν λευκώ να «χτίσει» την ομάδα.

Και για μένα καλώς έκανε. Αυτό είναι το σωστό. Ο σχεδιασμός όμως αποδείχθηκε λάθος. Οι περισσότερες επιλογές του Τζόρτζεβιτς δεν του βγήκαν. Και μοιραία ήταν θέμα χρόνου να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Γιαννακόπουλος. Και ποιος μου λέει εμένα, ότι οι μεταγραφές που θα έχουν την υπογραφή του θα βγουν; Κανείς. Κάτι όμως πρέπει να γίνει.

Είθισται ο προπονητής να πληρώνει το… μάρμαρο. Ωστόσο στην παρούσα φάση, προκρίθηκε η άποψη να ενισχυθεί η ομάδα με μεταγραφές ουσίας και παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Έντονα κυκλοφόρησε χθες η πληροφορία ότι εκτός από γκαρντ, που υπήρχε στα πλάνα του «τριφυλλιού» έτσι κι αλλιώς, η ομάδα θα προχωρήσει στην απόκτηση και αθλητικού ψηλού. Ένας παίκτης που λείπει από τον Παναθηναϊκό -παίζει να είναι και η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, που αγωνίζεται χωρίς αθλητικό σέντερ- και που αν θυμάστε δεν ήταν στις επιλογές του Σάσα Τζόρτζεβιτς ο οποίος υπεραμυνόταν των επιλογών του.

Βέβαια, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Σέρβος κόουτς είχε το «πράσινο» φως για την ενίσχυση της ομάδας με παραπάνω από έναν παίκτη και έκρινε ότι χρειάζεται περισσότερο περιφερειακό από ψηλό. Μπορεί το μπάτζετ να ήταν συγκεκριμένο και απλώς με τις τελευταίες εξελίξεις να συνειδητοποίησαν στην ΚΑΕ ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την απόκτηση ενός μόνο παίκτη. Διότι αποδείχθηκε ότι και δημιουργό χρειάζεται και αθλητικό ψηλό και σμολ φόργουορντ, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και να διεκδικήσει όλους τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, θα πρέπει κάποιοι παίκτες να αποχωρήσουν.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή στην αγορά ή εκείνους που δεσμεύονται μεν με ομάδα, αλλά μπορούν να «μετακομίσουν» στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο μεταγραφικές κινήσεις. Ίδωμεν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE