ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Παναθηναϊκός η ευκαιρία να «πατήσει» και πάλι στα πόδια του (pics, vids)

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1987 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο Ροντρίγκο Μολέδο έχει ένα «πλούσιο» βιογραφικό να τον συνοδεύει στον Παναθηναϊκό, αλλά και ένα πολύ μεγάλο διάστημα όπου έμεινε εκτός δράσης. Ρίσκο ή αποκάλυψη, το σίγουρο είναι πως το «τριφύλλι», είναι η μεγάλη του ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός η ευκαιρία να «πατήσει» και πάλι στα πόδια του (pics, vids)

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος, θα αποτελέσει σύντομα όπως φαίνεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και έρχεται για να ενισχύσει τα μετόπισθεν της ομάδας, σε μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, με πλούσιο ταλέντο, αλλά και προβλήματα τραυματισμών, που τον άφησαν εκτός δράσης για σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Μολέδο αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και έχει ως καλό του πόδι το δεξί. Δυνατός, ψηλός και καλός στον αέρα, φημίζεται για τη μαχητικότητα του μέσα στο γήπεδο. Έχει κάνει μία αξιόλογη καριέρα με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ η οποία τον έφερε στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ενώ το «τριφύλλι» θα είναι ο τρίτος του σταθμός στην Ευρώπη, μετά τις Όντρα Βόντιτζλσαβ (2009) και Μέταλιστ (2013-2015).

14758821

Τα πρώτα βήματα και το ταξίδι στην Ευρώπη

Ξεκίνησε την καριέρα του από την τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας, με την πρώτη φανέλα που φόρεσε να είναι εκείνη της Camboriu τη σεζόν 2008-2009, ενώ η μεταγραφή ήρθε για εκείνον αρκετά σύντομα.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2009, πάει στην Rondonópolis που τότε έπαιζε στη Β’ κατηγορία της Βραζιλίας και εκεί πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της Ιντερνασιονάλ, μίας εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας του «καφέ».

Η πολυπόθητη μεταγραφή θα αργήσει ωστόσο να έρθει, καθώς πρώτα ο Μολέδο θα πρέπει να κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη, για να φορέσει για ένα εξάμηνο τη φανέλα της Όντρα Βόντιτζλσαβ, ομάδας από την Πολωνία, ως δανεικός από την Rondonópolis. Η πρώτου προσπάθεια του στη «Γηραιά Ήπειρο», κάθε άλλο παρά επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί με τις μόλις τρεις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, αλλά στα θετικά είναι οι «πλούσιες» εμπειρίες που αποκτά.

Internacional v Gremio - Gaúcho Championship 2013

Η «οικογένεια» της Ιντερνασιονάλ

Ο δανεισμός του τελειώνει και ο Μολέδο επιστρέφει στην πατρίδα του, για να συνεχίσει να αγωνίζεται για λογαριασμό της Rondonopolis. Το παιχνίδι με αντίπαλο την Ιντερνασιονάλ τον Φεβρουάριου του 2009, ήταν όπως αποδείχτηκε και στο μέλλον, η μεγάλη ευκαιρία του Βραζιλιάνου να δείξει πως μπορεί να παίξει στο υψηλό επίπεδο. Ο ίδιος δεν την αφήνει να πάει χαμένη και με μεστή εμφάνιση ξεχωρίζει. Δυνατός, μαχητικός, αλλά και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ο Μολέδο μπαίνει για τα καλά στη λίστα της Ιντερνασιονάλ.

Το καλοκαίρι του 2010, η Ιντερνασιονάλ κάνει τελικά την κίνηση της και με ελεύθερη μεταγραφή φτάνει στην απόκτηση του Μολέδο, τον οποίο αρχικά στέλνει στη δεύτερη ομάδα. Εκεί θα αποδείξει πολύ γρήγορα την αξία του και μέσα σε έξι μήνες επιστρέφει στην πρώτη ομάδα, «κλειδώνοντας» σχεδόν αμέσως και θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας.

Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή

Ο Μολέδο με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ καταφέρνει να ξεχωρίσει. Βασικός στόπερ για τρεις χρονιές, τίτλοι και σπουδαίες εμφανίσεις, με αποκορύφωμα φυσικά την κλήση του, μοναδική έως τώρα, στην Εθνική Βραζιλίας. «Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο ευτυχισμένος αισθάνομαι», δηλώνει ο ίδιος λίγο μετά την κλήση του από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει και την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να φτάσει σε αυτό το επίπεδο: «Χρωστάω πολλά στην Ιντερνασιονάλ. Από την πρώτη μου ημέρα στο σύλλογο όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά».

Μολέδο-Panathinaikos24

Νέες περιπέτειες στην Ευρώπη, χωρίς happy end…

Και αφού στη Βραζιλία είχε αποδείξει την αξία του, είχε έρθει η ώρα για να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στην Ευρώπη. Προορισμός αυτή τη φορά η Μέταλιστ, η οποία βγάζει από τα ταμεία της 5 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον Μολέδο τον Ιούλιο του 2013, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο με διάρκεια τα πέντε έτη.

Ο ίδιος ξεκινάει εντυπωσιακά στην νέα του ομάδα και όλα δείχνουν πως πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφή, καθώς μέχρι τον Δεκέμβρη έχει λείψει σε ελάχιστους αγώνες από τη βασική ενδεκάδα. Όμως σε μία ημέρα όλα αλλάζουν και οι περιπέτειες μόλις αρχίζουν.

5395-3

Η «οδύσσεια» μόλις ξεκίνησε

Ο Μολέδο σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο την Ντνίπρο στις αρχές του Δεκέμβρη τραυματίζεται σοβαρά στο αριστερό του γόνατο. Ξεκινάει άμεσα θεραπείες, αλλά η κατάσταση του δεν βελτιώνεται και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ταξιδεύει για την πατρίδα του με σκοπό να δει τον γιατρό του και να πάρει μία δεύτερη γνώμη. Ο γιατρός του λέει πως ο μόνος τρόπος ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα είναι το χειρουργείο, αλλά όταν ο ίδιος ζητάει άδεια από την ομάδα για να το κάνει, οι Ουκρανοί δε συμφωνούν.

Αντίθετα, τον στέλνουν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στον γιατρό της Μπάγερν, αλλά ούτε εκεί βρίσκεται η λύση. Τελικά οι άνθρωποι της Ντνίπρο καταλαβαίνουν πως το χειρουργείο είναι η μόνη λύση και ο Μολέδο μπαίνει επιτέλους για επέμβαση τον Οκτώβριο του 2014, περίπου ένα χρόνο δηλαδή μετά τον τραυματισμό του.  Παράλληλα, βρέθηκε στα δικαστήρια με την Μέταλιστ, λόγω διαφωνίας στα οικονομικά αλλά και για να μείνει ελεύθερος, μετά την όλη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

moledo

Επιστροφή στο «σπίτι»

Όντας πλέον ελεύθερος, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, εκείνον που θα του δώσει και πάλι την ευκαιρία να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας. Στην περίπτωση του Μολέδο, η επιλογή ήταν η σίγουρη λύση της Ιντερνασιονάλ και εκεί γύρισε την 1η Ιουλίου του 2015, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να εξελιχθούν όπως τα περίμενε.

Οι συνθήκες δεν είναι πλέον οι ίδιες και την ενδεκάδα δεν την βλέπει ποτέ, καθώς μονίμος βρίσκεται στην κερκίδα. Σκάει, τρελαίνεται, που δεν αγωνίζεται και βλέπει πως στην ομάδα που τον ανέδειξε δεν έχει μέλλον.

044

Και τώρα Παναθηναϊκός

Μετά από έναν χρόνο, δεν έχει μετρήσει ούτε μία συμμετοχή με την Ιντερνασιονάλ και η ομάδα με την οποία έγινε γνωστός, τον αφήνει ελεύθερο ώστε να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, στα 28 του χρόνια πλέον.

Τώρα είναι ο Παναθηναϊκός που του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και να δείξει πως δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο, αλλά και πως ξεπέρασε τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν. Το αν θα είναι επιτυχής η μεταγραφή του στο «τριφύλλι», μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...