ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ο συγκινητικός απολογισμός της Λίας Νικολάου

Η Λία Νικολάου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, προέβη σ' ένα απολογισμό για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο.

Ο συγκινητικός απολογισμός της Λίας Νικολάου

Η δήλωση της προπονήτριας που έχει καταξιωθεί όσο κανείς στο χώρο της Ελληνορωμαϊκής Πάλης και έχει χαρακτηριστεί ως η «προπονήτρια που βγάζει αληθινούς πρωταθλητές», στο panathinaikos1908.gr.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και αφού άφησα να περάσουν 3 ημέρες έτσι ώστε η πικρία μου για την απώλεια του τίτλου να μην επηρεάζει την σκέψη μου, έχω να πω τα εξής:

Καταρχήν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μου που δώσανε ο καθένας μέσα από τα δικά του προβλήματα τον καλύτερό τους εαυτό για να φανούν αντάξιοι του σήματος που φέρουν στο στήθος τους. 

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.061 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι να πω για αθλητές όπως ο Ευγένιος Πέντορετς (χρυσό στα 71 κιλά) που όταν του είπα ότι θα κατέβει κατηγορία (3 φορές πρωταθλητής στα 75) τώρα τον κατέβασα στα 71 κιλά, όπου και τα 4 ματς του τα κέρδισε 8-0, δεν διαμαρτυρήθηκε για την στέρηση των κιλών αλλά πολύ απλά και λιτά είπε «ό,τι νομίζετε εσείς» αφού παρότι συνεργαζόμαστε από το 2008, μου μιλάει ακόμα στον πληθυντικό.

Για τον μικρό Μανδρίκο Θεοδωρίδη που έχασε μόνο από τον συναθλητή του Ματία, αφού πέσανε στο ίδιο γκρουπ και αναγκάστηκε να βγει 3ος (πέρυσι ήταν πρωταθλητής στα 66 κλ στους εφήβους) όταν έβγαλε τον νάρθηκα από το πόδι του μία εβδομάδα νωρίτερα από τις εντολές του γιατρού, για να μπορέσει να ξεκινήσει την προετοιμασία στην Σουηδία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης -παρά την ηλικία του- γιατί πέρυσι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρών.

Για τον Νίκο Λέων που βγήκε 3ος φέτος στα 130 κιλά, παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν 2-2.  Που κουβαλάει επάνω του όλα τα κόμπλεξ των ανθρώπων της Πάλης μιας και ως μητέρα του, τους έπαιρνα 15 χρόνια το πρωτάθλημα και τους πέφτει βαρύ που σε όλη την προετοιμασία διάβαζε μέχρι τα μεσάνυχτα για να δώσει την εξεταστική για το μεταπτυχιακό του.

Για τον Ντίνο Μπόμπορα που κάνει τεράστια προσπάθεια για να μπορεί να γυμνάζεται λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ή για τον Κώστα Δήμο που είναι φαντάρος αλλά εξέπληξε με την τεχνική του κατάρτιση στον αγώνα που κέρδισε και για όλους τους υπόλοιπους που δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν καθόλου φιλικό προς την ομάδα τους αλλά και προς τους ίδιους. 

Αυτοί όμως ήταν εκεί, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, πιστοί στις αξίες και στα ιδανικά του Συλλόγου τους, δίπλα μου σε κάθε στιγμή όπως και εγώ σε αυτούς. Χαμογελάσαν όταν άκουσαν τις αποδοκιμασίες για την 2η θέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. από τους αντιπάλους που βγήκαν πρώτοι. Διότι γνωρίζουν ότι τόσα χρόνια καταξίωση,  προκαλεί! Γιατί ξέρουν τις δυνατότητες τους και τις δυνατότητες της ομάδας. Γιατί συνέχεια προκαλούνται (από μισθοφόρους αθλητές που αλλάζουν 4 και 5 ομάδες μέχρι να βρουν το σύστημα που θα τους προωθήσει) και αυτοί γελάνε και παίζουν σαν να είναι μικρά παιδιά. Παιδιά μιας τεράστιας οικογένειας που λέγεται Παναθηναϊκός.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση, τον χορηγό του τμήματος κύριο Μακρόπουλο αλλά και όλους αυτούς τους φίλους του Παναθηναϊκού που ήταν εκεί δίπλα μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Από Δευτέρα ξεκινάει ξανά το τμήμα για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στο Πανευρωπαϊκό Αντρών αλλά και στα προλυμπιακά τουρνουά αφού αυτός είναι και ο στόχος μας, η διεθνής διάκριση αθλητή του Παναθηναϊκού Α.Ο. 

Για την καινούργια αγωνιστική περίοδο η ομάδα θα ανασυνταχθεί, θα βασιστούμε πιο πολύ στους νέους ηλικιακά, θα αλλάξουν κατηγορίες κάποιοι αθλητές και κάποιοι θα αποχωρήσουν αφού δεν μπορούν να βοηθήσουν άλλο και θα μεταφερθούν σε άλλα πόστα. Η ομάδα θα πάρει και ενισχύσεις σε κατηγορίες που χρειάζεται και πάμε από την αρχή να ξαναβάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει, στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.