ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ρίσκο; Ωρα για seven nation army!

Το όποιο ρίσκο με τον Σεμπάστιαν Λέτο πρέπει να παρθεί από τον Παναθηναϊκό. Αν ο Αργεντινός επιστρέψει, με σωστή διαχείριση από το τεχνικό τιμ και τον ίδιο, τα κέρδη θα είναι πολλά. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ρίσκο; Ωρα για seven nation army!

Θα ήμασταν αφελείς αν νομίζαμε ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο θα μπορούσε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό τώρα, αν ήταν στην κατάσταση που τον αφήσαμε όταν φορούσε την πράσινη φανέλα. Σε καμία περίπτωση. Αν ο Αργεντινός ήταν όπως εκείνη τη «μαγική» γι αυτόν χρονιά θα έβρισκε για πλάκα ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην Ευρώπη.

Με τη χονδροπάθεια να τον έχει ταλαιπωρήσει και τον τραυματισμό στο κεφάλι να τον έχει στείλει χειρουργείο ο «Σέμπα» δεν είναι όπως παλιά. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει στο «τριφύλλι». Κάθε άλλο. Από μια τέτοια μεταγραφή και με σωστή αντιμετώπιση-διαχείριση, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει κερδισμένος. Ξεπερνώ τη φρενίτιδα του κόσμου και τη… Λετομάνια που επικρατεί στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο πρώην άσος της ομάδας αυτοπροτάθηκε και οι άνθρωποι του συλλόγου εξετάζουν την περίπτωσή του. Αναμενόμενο ήταν αυτό. Λίγοι ξένοι, άλλωστε, αγαπήθηκαν όσο αυτός. Ελάχιστοι έγιναν σύμβολο σε χρόνο ρεκόρ.

Ξεχνάμε, επίσης, τον Λέτο για τα άκρα. Άλλωστε, σε αυτές τις θέσεις, μετά και τις μεταγραφές που έγιναν υπάρχουν ένα κάρο ποδοσφαιριστές, με τους Βιγιαφάνες και Μπουμάλ να είναι οι πιο… φρέσκοι. Εκτός αυτού, ο Αργεντινός, θεωρητικά πάντα, δεν θα είναι σε θέση να αποδώσει τόσο καλά στη γραμμή, όπως παλαιότερα.

Υπάρχει, όμως, η θέση του φορ. Εκεί που επί Φερέιρα, ο 29χρονος (σούπερ η ηλικία για επιστροφή και δυναμικο come back), έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και δεν είναι τυχαίο πως μόλις έμεινε εκτός, ο Παναθηναϊκός πήρε και την κάτω βόλτα.

Στο ρόστερ υπάρχουν γι αυτή τη θέση, ο Μπεργκ, ο νεοφερμένος Μαμούτε και ο Πέτριτς που το καλοκαίρι σταματάει. Γιατί, λοιπόν, να μην πάρει από τώρα το «τριφύλλι» τον Λέτο για εκεί και να δουλέψει πάνω του, τεστάροντάς τον, παράλληλα, μέχρι το τέλος της σεζόν; Τα χρήματα δεν είναι πολλά, ο Αργεντινός ξέρει την ομάδα, είναι σπουδαία προσωπικότητα, η ποιότητά του και η κλάση του είναι δεδομένη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποτελέσει γι αυτόν μια πολύ καλή ευκαιρία για restart και αν αυτό συμβεί το όφελος θα είναι τριπλό. Και γι αυτόν, και για την ομάδα και για τον κόσμο!

Αυτό το ρίσκο, οι «πράσινοι» πρέπει να το πάρουν. Κι αν τους βγει, τότε θα προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ, θα μοιράσουν χαμόγελα στον κόσμο και θα πατήσουν το play στο… seven nation army στα μεγάφωνα της Λεωφόρου. Και κάποιες φορές, ειδικά στις μέρες μας, το να προσφέρεις χαρά, και ενθουσιασμό στους φιλάθλους, είναι πιο σημαντικό, πιο ωραίο αν θέλετε, από τα υπόλοιπα. Αν όχι, δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος, μια και δεν θα έχουν δαπανηθεί κι ένα σωστό λεφτά για έναν ποδοσφαιριστή που, επιμένω, μπορεί να κάνει την ολική του επαναφορά στο «τριφύλλι». Ο κόσμος ανυπομονεί, ο Λέτο θέλει, η μπάλα είναι στα πόδια του Στραματσόνι και της διοίκησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ