ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι λόγοι του «διαζυγίου» με Φύσσα-Βόκολο

Οι λόγοι που ο Γιάννης Αλαφούζος οδηγήθηκε στην απόφαση για τέλος της συνεργασίας με τους δύο άνδρες. Μια απόφαση που είχε παρθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι λόγοι του «διαζυγίου» με Φύσσα-Βόκολο

Μπορεί για τον πολύ κόσμο η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το τέλος της συνεργασίας με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο να μοιάζει αιφνιδιαστική, όμως μόνο τέτοια δεν είναι.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει εδώ και καιρό αποφάσεις για ολική ανανέωση και αναδόμηση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα και αυτό φάνηκε από το μεταγραφικό «τσουνάμι» του Ιανουαρίου αλλά και τις κινήσεις με το πρότζεκτ της Λεωφόρου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θέλει η επόμενη σεζόν να βρει την ομάδα έτοιμη για μεγάλα πράγματα και το πλάνο του είναι ξεκάθαρο από τώρα. Και δεν περιελάμβανε τους Φύσσα κι Βόκολο σε αυτό.

Στην ουσία οι δύο άνδρες μετρούσαν αντίστροφα από την ημέρα που αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα ο Γιάννης Αναστασίου. Μία απόφαση που ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε με βαριά καρδιά, αλλά οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Το πλάνο του προηγούμενου καλοκαιριού είχε αποτύχει και τα ονόματα που το είχαν υπογράψει ήταν αυτά του Αναστασίου, του Βόκολου και του Φύσσα.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 94.167 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πλήρης αυτή αποτυχία που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του μεταγραφικού σχεδιασμού, που άφησε την ομάδα χωρίς ακραίους (ανήμπορη να παίξει οποιοδήποτε άλλο σύστημα) και φυσικά στο ευρωπαϊκό φιάσκο και τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι για όλους.

Η χημεία μεταξύ των τριών ανδρών δεν λειτούργησε. Ο Αναστασίου «τελείωσε» τον Νοέμβριο και από τότε οι Φύσσας και Βόκολος μπήκαν και αυτοί στον «πάγο» χωρίς ενεργό ρόλο στις αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον επόμενο προπονητή άρχισε να τον ψάχνει μόνος του ο Γιάννης Αλαφούζος, που βρήκε τον Παούνοβιτς, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προχώρησε.

Ο Στραματσόνι ήταν μια πρόταση του Φύσσα, αλλά από εκεί και πέρα το θέμα το προχώρησε και πάλι μόνος του ο Γιάννης Αλαφούζος που βρήκε στο πρόσωπο του Ιταλού έναν άνθρωπο που μπορεί να λειτουργήσει ως μάνατζερ στα αγγλικά πρότυπα. Το δεύτερο κομβικό σημείο για τον παραγκωνισμό των δύο ανδρών, ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ. Εκεί υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τα συμφέροντα της ομάδας στις διεργασίες που γίνονταν για την διεξαγωγή ή όχι του ματς και παρέμειναν σιωπηλοί θεατές στο «πάρτι» αναβολής που είχε στήσει ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Εκείνη την ημέρα υπήρξε πλήρης αποτυχία από την πλευρά τους ως στελέχη της ομάδας. Και το ήδη ραγισμένο γυαλί έσπασε. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου όλες οι κινήσεις έγιναν από τον Γιάννη Αλαφούζο (που έκανε όλες τις κινήσεις στο θέμα του Μπουμάλ αλλά και το κονέ με τον Ζόρζε Μασάντο) και φυσικά τον Αντρέα Στραματσόνι, που χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να βρει τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα.

Ήταν σαφές λοιπόν ότι Φύσσας και Βόκολος δεν είχαν θέση στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού για την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μεγάλες προσδοκίες. Η απόφαση να ανακοινωθεί τώρα το διαζύγιο πάρθηκε για να μην σέρνεται το θέμα μέχρι το τέλος της σεζόν και να μπορέσουν όλοι να προχωρήσουν παρακάτω.

Και αυτό είναι το καλύτερο για σχέσεις που τελειώνουν ένω έχουν ξεκινήσει με τόσο μεγάλες προσδοκίες. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν αλλάζει σελίδα και σε αυτό τον τομέα και υπάρχει αισιοδοξία ότι το 2016 που μπήκε με μεγάλες αλλαγές για την ομάδα θα προσφέρει περισσότερες χαρές στον κόσμο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...