ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Φοβού το πληγωμένο «θηρίο»

Το ζητούμενο είναι το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα να αποτελέσει «οδηγό» για τη συνέχεια και όχι μια ακόμη έκλαμψη για τον Παναθηναϊκό. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Φοβού το πληγωμένο «θηρίο»

Η εμφάνιση και η επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ έδειξε ότι οι «πράσινοι» είναι πολύ… σκληροί για να πεθάνουν. Μετά την αγχωτική νίκη επί της Νταρουσάφακα στο Ο.Α.Κ.Α., αλλά και την εκτός προγράμματος, ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα που είχε προηγηθεί, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, χρειαζόταν πάση θυσία ένα «διπλό» αλλά και μια πειστική εμφάνιση για να πάρει τα πάνω της. Και αυτή ήρθε, κόντρα στους Κροάτες.

Ο… τσαλακωμένος εγωισμός των παικτών του Τζόρτζεβιτς προκάλεσε την αντίδρασή τους και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό απέναντι στην Τσεντεβίτα. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά την κρίση και έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Όταν αγωνίζεσαι με προβλήματα και καταφέρνεις να παρουσιάσεις αυτή την εικόνα στο παρκέ, παίζοντας σκυλίσια άμυνα, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και παραμένοντας παθιασμένος και συγκεντρωμένος μέχρι το φινάλε, ακόμη και αν έχεις κερδίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο και η αντίπαλός σου δεν αποτελεί κάποιο φόβητρο, δείχνεις το μέταλλο που έχεις ως ομάδα. Και φυσικά αποδεικνύεις ότι άμα θέλεις, μπορείς.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα αλλά και το τεχνικό τιμ πέρασαν μεγάλη δοκιμασία, ιδιαίτερα μετά το… στραβοπάτημα στο Σ.Ε.Φ. η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η διοίκηση να κινηθεί αποφασιστικά, πληρώνοντας αδρά για να σπάσει το συμβόλαιο του Μαρκίζ Χέινς με τη Σάσαρι και να τον ντύσει στα «πράσινα». Όταν το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο η διοίκηση αντέδρασε και το ίδιο έπραξε και η ομάδα από την πλευρά της και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν κάθισε να κλαίει τη μοίρα της, αλλά διαχειρίστηκε σωστά την κρίση με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο της «διπλό» στο «Top16» με πειστική εμφάνιση και παράλληλα την υπόθεση πρόκρισης και πάλι στα χέρια της. Πλέον μετράει τρεις νίκες (Μάλαγα, Νταρουσάφακα και Τσεντεβίτα) και τρεις ήττες (Φενέρ, Ερυθρό Αστέρα, Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Το ζητούμενο είναι το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα να αποτελέσει «οδηγό» για τη συνέχεια και όχι μια ακόμη έκλαμψη. Το να κάνει μια καλή εμφάνιση και μετά να… χύνει την καρδάρα με το γάλα δεν λέει κάτι. Και η αναμέτρηση που ακολουθεί με την Ανατολού Εφές στο Ο.Α.Κ.Α. αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι άπαντες έχουν πάρει το μάθημά τους και δεν είναι διατεθειμένοι να τεθούν ξανά σε αμφισβήτηση. Η έλευση του Μαρκίζ Χέινς, αλλά και η ενδεχόμενη προσθήκη ενός ακόμη παίκτη, αναμφισβήτητα έχει βελτιώσει το κλίμα και έχει προκαλέσει ευφορία στις τάξεις της ομάδας που προσδοκούν σε ακόμη καλύτερες μέρες. Είπαμε είναι θετικό ότι υπήρξε αντίδραση, το θέμα όμως είναι να υπάρξει και συνέπεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ