ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παπαδόπουλος: «Τιμή μου που ανήκω στον Παναθηναϊκό»!

O νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών, Κώστας Παπαδόπουλος, μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για τη νέα προσπάθεια, τα 18 χρόνια που υπηρετεί τον Σύλλογο, αλλά και τον… Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Παπαδόπουλος: «Τιμή μου που ανήκω στον Παναθηναϊκό»!

Ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr, αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει, στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε και στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο ερχομός του στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, παρά μόνο αισιοδοξία έχει φέρει για τη συνέχεια. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος με αποκλειστική συνέντευξη στο panathinaikos24.gr, εμφανίστηκε αποφασισμένος να φέρει το «τριφύλλι» στην κορυφή!

Όσο για το αν γινόταν εκ νέου πρόταση να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», εμφανίστηκε άκρως θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Παναθηναϊκός, η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική: «Ο Παναθηναϊκός για εμένα σημαίνει οικογένεια»!

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.029 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 37χρονος προπονητής βρίσκεται και στη θέση του πρώτου προπονητή της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, η οποία φέτος στοχεύει στην έκτη σερί κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑ και στο repeat στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη τoυ Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στο panathinaikos24.gr:

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε, όταν σας έγινε η πρόταση να αναλάβετε τα γυναικείο τμήμα του μπάσκετ;

«Μόλις μου έκαναν την πρόταση το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως με τιμάει ιδιαίτερα. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, φέτος κλείνω τα 18 χρόνια, έχοντας περάσει απ όλα τα τμήματα και επειδή αγαπάω πραγματικά αυτόν τον σύλλογο θεωρώ σαν στόχος είναι να τον φέρουμε ψηλά, εκεί δηλαδή που ανήκει».

Ποιες είναι οι αλλαγές που σκέφτεστε να προχωρήσετε στην ομάδα;

«Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στην πάρα πολύ καλή δουλειά του Πέτρου Πρέκα και αυτό φαίνεται μόλις ανέλαβε την ομάδα σε ότι αφορά τα θέματα πειθαρχίας, αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Είχε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Τώρα από την δική μου πλευρά, αυτό που θα πρέπει να κάνω εγώ, είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο κομμάτι της τακτικής και να ανεβάσουμε λίγο τις κοπέλες στο ψυχολογικό κομμάτι. Θεωρώ ότι σαν ομάδα είχε γίνει προβλέψιμη».

Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεστε για ένα χρόνο, αν πάνε όλα καλά και σαν γινόταν εκ νέου πρόταση για επέκταση συνεργασίας, θα ήσασταν θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Δεν θα έλεγα όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πρώτα απ όλα είναι τιμή μου που δουλεύω στο γυναικείο του Παναθηναϊκού».

H ομάδα τον τελευταίο καιρό δεν παρουσίαζε καλό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τους στόχους της…

«Στόχος μας είναι να αρχίσουμε να βγάλουμε μία καλή εικόνα των κοριτσιών, ώστε και σαν ομάδα να πάει καλύτερα και γιατί όχι να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε, άλλωστε όταν ανήκεις στον Παναθηναϊκό μόνο υψηλούς στόχους πρέπει να θέτεις».

Ποια η γνώμη σας για τις Ακαδημίες;

«Θεωρώ ότι οι Ακαδημίες του Ερασιτέχνη κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Το προπονητικό σταφ είναι από τα καλύτερα. Γίνεται μία επαγγελματική δουλειά, με πολύ καλή συνεργασία. Και επειδή είμαι και στο γυναικείο, υπάρχει άριστη συνεργασία και με τα άλλα τμήματα. Σιγά-σιγά ο επόμενος στόχος είναι να υπάρχει η ίδια φιλοσοφία, υπήρχε εξ αρχής, ωστόσο στοχεύω στην βελτίωση. Σκοπός είναι να παίζουν τα ίδια πράγματα. Πιστεύω πως σε λίγο καιρό, έτσι όπως ξεκίνησε, ο Παναθηναϊκός στο γυναικείο, θα είναι ένα σωματείο που θα παράγει παίκτριες».

Ένα σχόλιο για τα αδέρφια Μιχαλαριά….

«Είναι δύο άνθρωποι που το αγαπάνε αυτό που κάνουν. Δίνουν και την ψυχή τους για τον Ερασιτέχνη και ειδικά για το τμήμα, στο οποίο εγώ βρίσκομαι. Είμαστε τυχεροί γιατί μας παρέχουν τα πάντα, ότι τους ζητήσουμε. Γι αυτό και εγώ, αυτή την αγάπη και την προσπάθεια που δίνουν, να τους το ανταποδώσω».

Ανήκετε στον Παναθηναϊκό εδώ και 18 χρόνια. Τι σημαίνει για εσάς αυτός ο σύλλογος;

«Για εμένα ο Παναθηναϊκός είναι μία οικογένεια. Μάλιστα, θυμάμαι μια φορά μου είχε κάνει ένας μία ερώτηση, αν έχω σκεφτεί ποτέ να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το πράγμα. Ο Παναθηναϊκός για εμένα, όπως είπα και παραπάνω, είναι η οικογένεια μου».

Είχατε την ευκαιρία να δουλέψετε στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πείτε μου δύο λόγια γι αυτή την συνεργασία…

«Εκτός από εμπειρία η συνεργασία μου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν σχολείο για εμένα. Οφείλω πάρα πολλά και στον κ.Ομπράντοβιτς και στον κ.Ιτούδη, γιατί στην ουσία τα περισσότερα πράγματα από αυτούς τα έμαθα. Έμαθα πως πρέπει να γίνεται μία προπόνηση, πώς θα πρέπει να ακολουθώ μία φιλοσοφία. Όλα από αυτούς. Σε αυτούς τους δύο ανθρώπους χρωστάω πάρα πολλά».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο…

«Από ότι γνωρίζω εδώ επικρατεί από τον κόσμο μία τρομερή ατμόσφαιρα και υπόσχομαι πως από εδώ και στο εξής, όποιος έρχεται θα τον ανταμείβουμε με μία καλή εικόνα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.