ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Ναι, και η εγκληματική οργάνωση μας φταίει

Είτε ο Παναθηναϊκός ηττάται από τον Ατρόμητο, είτε από την Ανατολή Παλαιοκάστρου, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να τελειώσει το κυριακάτικο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ με οκτώ παίκτες. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Ναι, και η εγκληματική οργάνωση μας φταίει

Σε πιάνει η καρδιά σου να βλέπεις την ομάδα να παρουσιάζει τόσο κακή εικόνα, να αποκλείεται από τη συνέχεια του κυπέλλου αμαχητί και κυρίως για ακόμα μία χρονιά να μένει εκτός στόχων από τόσο νωρίς. Για το χθεσινό κάζο δεν υπάρχουν δικαιολογίες και όποιος προσπαθήσει να εξωραΐσει το χθεσινό έκτρωμα που φορούσε πράσινες φανέλες με τριφύλλια στο στήθος, μάλλον δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους αυτού του συλλόγου.

Ο κόουτς για παράδειγμα, όταν αμέσως μετά από αυτό το άθλιο 90λεπτο δηλώνει ότι όλα πήγαν καλά πλην του γκολ που δέχτηκε η ομάδα, είναι σαφές ότι δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Το ίδιο κι όσοι παίκτες αμέσως με το τελευταίο σφύριγμα έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στον Μήτσιο για ένα κόρνερ στο ’93 που ίσως και να ήταν, επίσης δεν έχουν συναίσθηση. Γιατί όταν έχεις χαραμίσει 180 λεπτά, στα οποία ήσουν τραγικός, ποιος να σε πάρει στα σοβαρά για ένα κόρνερ;

Την ίδια ώρα, μετά το χθεσινό κάζο, βγήκαν οι γνωστοί «επιστήμονες» με τα απίστευτα επιχειρήματα του τύπου «η εγκληματική οργάνωση σας φταίει;», «Ο Μαρινάκης σας φταίει»;

Ε λοιπόν ναι, η εγκληματική οργάνωση μας φταίει. Γιατί αν η ομάδα είναι καλή ή κακή, αν παίζει επιθετικά ή αμυντικά, αν παράγει καλό ποδόσφαιρο ή όχι, καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το ότι υπάρχει μια ομάδα στην Ελλάδα που συστηματικά ευνοείται και φτάνει στις επιτυχίες με τη βοήθεια της διαιτησίας και ενός ολόκληρου συστήματος.

Είτε ο Παναθηναϊκός ηττάται από τον Ατρόμητο είτε από την Ανατολή Παλαιοκάστρου, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να τελειώσει το κυριακάτικο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ με οκτώ παίκτες ή ότι εδώ και 21 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (ή 21 χρόνια τώρα) σφυρίζεται με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά συγκριτικά με τους υπολοίπους.

Για να το θέσω αλλιώς: Σκέψου, φίλε αναγνώστη, πως αύριο λύνουμε όλα τα αγωνιστικά μας προβλήματα, ο Αλαφούζος βάζει 5, 10, 20, 100 εκατομμύρια και παρουσιάζει ένα σύνολο υπό τις οδηγίες ενός προπονητή παγκοσμίου κλάσης που βγάζει μάτια. Σκέψου τώρα αυτή την ομάδα κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά με διαιτητή τον Αρετόπουλο. Σκέψου έναν τέτοιο Παναθηναϊκό στη Λειβαδιά με διαιτητή τον Σπάθα. Θα δεις κάτι διαφορετικό;

Η ομάδα είναι άρρωστη, δεν υπάρχει αμφιβολία και πρέπει να λύσει άμεσα τα αγωνιστικά της προβλήματα ώστε να παρουσιαστεί σοβαρή στα play-off και κυρίως να είναι έτοιμη για την επόμενη χρονιά.

Μη μπλέκουμε όμως τα πράγματα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE