ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ

Την πήρε και τη… σήκωσε

Με τον... οδοστρωτήρα Ραντούλιτσα να παίρνει αμπάριζα όποιον έβρισκε μπροστά του (23π. σε 27 λεπτά) και τον Καλάθη να ηγείται της ομάδας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Εφές Αναντολού (83-78), έχοντας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του Top-16, θετικό πρόσημο (4-3).

Την πήρε και τη... σήκωσε

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Εφές με 83-78, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, βρίσκοντας λύσεις από πολλούς παίκτες και παρά το γεγονός πως έπαιξε με μόνο δύο κοντούς, αφού ο Διαμαντίδης είχε πρόβλημα στον αχίλλειο και ο Μποχωρίδης, αγωνίστηκε για πολύ λίγο, καθότι ανέτοιμος, πήρε μια σπουδαία νίκη, που του δίνει το θετικό πρόσημο, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Ραντούλιτσα, έκανε πράγματα και… θαύματα, έβαλε στα καλάθια Ντάνστον-Τάιους-Μπράουν, ο Καλάθης μοίρασε μαεστρικά το παιχνίδι, ενώ στην εξίσωση μπήκαν από νωρίς και οι Γκιστ-Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς, ωστόσο όσοι αγωνίστηκαν, ουδείς υστέρησε (πλην Κούζμιτς, που έπαιξε πολύ λίγο).

Ο Παναθηναϊκός πλέον και με τις μεταγραφές, μπαίνει στην κούρσα του δεύτερου γύρου, περιμένοντας την Φενέρ, στην προσπάθειά του για ένα σερί νικών, που θα τον επαναφέρει σε τροχιά πρόκρισης.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς, με την ομάδα του «Ντούντα» να πατάει παρκέ για το τζάμπολ με τους Ντίμπλερ, Σάριτς, Κορκμάζ, Γκρέιντζερ και Ντάνστον.

Πάβλοβιτς και Ντάνστον άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση (2-1), με τον Φελντέιν να κάνεις στη συνέχεια λάθος, πατώντας την πλάγια γραμμή, με το σκορ να παραμένει ίδιο στα πρώτα δύο λεπτά.

Ο Κούζμιτς με διπλή προσπάθεια θα δώσει προβάδισμα τριών πόντων στο «τριφύλλι» (4-1), με τον Σάριτς να ισοφαρίζει άμεσα με τρίποντο (4-4, 7:13). Ο ίδιος πάικτης με προσωπική ενέργεια θα κάνει το 4-6, για το πρώτο προβάδισμα της Εφές, αλλά ο Καλάθης με jump shoot θα ισοφαρίσει άμεσα, την ίδια στιγμή, που ο «Σάλε», θα περάσει στο παρκέ τον Ραντούλιτσα, αντί του Κούζμιτς, ο οποίος θα νικήσει κατά κράτος τον Ντάνστον, στην πρώτη τους μονομαχία (8-6, 5:40).

Ζεστός Πάβλοβιτς… από κοντά η Εφές

Ο Μαυροβούνιος άσος του Παναθηναϊκού, είχε ξεκινήσει «ζεστός» το ματς (10-8), αλλά η Εφές πότε με τον Ερτέλ, πότε με τον Ντίμπλερ, έβρισκε λύσεις και δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο σκορ (10-10, 3:30).

Ο Τζόρτζεβιτς έβαλε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση του Καλάθη τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Γιάνκοβιτς έκανε το 12-10, αλλά ο Ντουβερίογλου, με κάρφωμα, ισοφάρισε άμεσα, σε μια φάση, όπου η άμυνα των «πράσινων», πιάστηκε «κοιμώμενη».

1405450

Στο +4 η Εφές, «απάντηση» από Ραντούλιτσα

Η Εφές με ένα μικρό σερί πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (12-16), αλλά οΡαντούλιτσα, συνέχιζε να κερδίζει τον Ντάνστον, στο «ζωγραφιστό» και με καλάθι και φάουλ, μείωσε άμεσα σε 15-16, ο Μπράουν με alley hoop, έκανε το 15-18, ενώ ακολούθησαν βήματα του «Μίρο».

Ο Σέρβος «γίγαντας» του Παναθηναϊκού, δεν πτοήθηκε από το λάθος του, «γκρεμίζοντας» τη μπασκέτα, με κάρφωμα στα 16,4΄΄ (17-18), έχοντας κερδίσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τον πρώην «ερυθρόλευκο» σέντερ.

Ο Ντάνστον στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το pick’n’roll που «έστησε» ο Ερτέλ και με κάρφωμα έκανε το 17-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Νωθρό ξεκίνημα…

Η Εφές με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, προηγήθηκε με επτά (17-24), με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να… κολλάει σε άμυνα και επίθεση.

Μόνος του ο «Μίρο»…

Ένα άστοχο τρίποντο του Καλάθη και μία βολή του Μπράουν, διαμόρφωσαν το 17-24 (8:25 για το ημίχρονο) με τον Ραντούλιτσα να… ζαλίζει Ντάνστον-Μπράουν με αλλεπάλληλες προσποιήσεις, φτάνοντας σε καλάθι και φάουλ για το 20-25 (10 πόντοι για τον Σέρβο).

Ο Φελντέιν έκλεψε την μπάλα και κέρδισε το φάουλ από τον Ερτέλ, με το κλειστό να ξεσηκώνεται, αφού ο Παναθηναϊκός έδειχνε σημάδια αφύπνισης. Οι «πράσινοι» σημάδευαν συνεχώς τον Ραντούλιτσα, αφού ούτε ο Τάιους μπορούσε να τον αντιμετωπίσει χωρίς βοήθεια, αλλά ο Ερτέλ συνεργάστηκε άψογα με τον Μπράουν, ο οποίος κάρφωσε για το 20-27 (6:23).

Ο Ραντούλιτσα σκόραρε τον 11ο του πόντο (21-27), αλλά πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, με τον Τζόρτζεβιτς να αφήνει στο παρκέ τους Γκιστ-Φώτση, χαμηλώνοντας το σχήμα του.

Τάιους και Φώτσης έκαναν το 23-29 (5:34), ο Μπράουν αστόχησε, ο Γκιστ τον μιμήθηκε… οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας με το τηλεοπτικό τάιμ άουτ να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 23-29.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

«Batman» με κρύο αίμα…

Ο Φώτσης σούταρε από τα 6,75,αστόχησε, αλλά ξαναπήρε πάσα από τον Φελντέιν και δίχως να το σκεφτεί καν, εκτέλεσε ξανά για το 26-29, με τον Παναθηναϊκό όμως να σπαταλά δύο αιφνιδιασμούς, ωστόσο στη φάση του αγώνα, Καλάθης και Γκιστ συνδυάστηκαν άψογα (alley-hoop), για το 28-29, 2:19.

Φελντέιν και ισοπαλία!

Με τρίποντη «βόμβα» του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε μετά από ώρα (31-31), ο Ραντούλιτσα με ραβέρσα από τα παλιά… έδωσε προβάδισμα (33-31), αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Τάιους για το 33-33, 35,2΄΄ για το ημίχρονο.

«Τρελό φορτηγό»!

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, πήρε αμπάριζα ξανά τον Τάιους με εντυπωσιακό κάρφωμα (και φάουλ), δίνοντας προβάδισμα τριών πόντων στο «τριφύλλι» (36-33), αλλά ο Γκρέιντζερ με drive διαμόρφωσε το 36-35, σκορ ημιχρόνου.

Ονειρικό ξεκίνημα!

Με τον Ραντούλιτσα αποδέκτη… μέσα στη ρακέτα, ξεκίνησε το Β΄ μέρος, με τον Σέρβο να πηγαίνει στις βολές, μετά από φάουλ που δέχτηκε από τον Μπράουν (1/2, 37-35), η άμυνα βγήκε, ο Καλάθης αστόχησε σε… πέναλτι, αλλά ο «Μίρο» κατέβασε το ριμπάουντ, μετά από άστοχο σουτ του Μπράουν.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

«Βόμβες» και… +7!

Baseball πάσα του Καλάθη, κάρφωμα με τον Γκιστ για το 39-35, αλλά ένα τρίποντο του Γκρέιντζερ έδωσε ανάσα στην Εφές, αλλά ο Καλάθης απάντησε από τα 6,75, για το 42-38, με τον Παναθηναϊκό να μην σταματά και με νέο τρίποντο του Φελντέιν, προηγήθηκε με 7 (45-38), με τον Ίβκοβιτς να καλεί άμεσα τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» εφάρμοσαν zone press σε όλο το γήπεδο, δυσκολεύοντας την Εφές στην εκδήλωση επίθεσης, αλλά ο Ντάνστον κέρδισε φάουλ και πήγε στις βολές για το 45-40, 7:10 για τη λήξη της 3ης περιόδου.

Ο Ραντούλιτσα κέρδιζε συνεχώς φάουλ από τους Τούρκους, οι οποίοι δεν μπορούσαν  να τον σταματήσουν και ο Πάβλοβιτς με τρίποντο, θα διαμορφώσει το 48-40, με το ΟΑΚΑ να έχει πάρει φωτιά!

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ!

Ο Ραντούλιτσα πραγματοποιούσε την πιο ονειρική εμφάνισή με το τριφύλλι στο στήθος, έχοντας σκοράρει 19 πόντους (50-40), έχοντας κερδίσει μόνος του όλους τους ψηλούς της Εφές.

Η μπάλα περνούσε συνεχώς στα χέρια του Σέρβου, ο οποίος είτε κέρδιζε φάουλ, είτε σκόραρε, είτε τα έκανε και τα δύο μαζί…

Το πρώτο πρόβλημα…

Ο Γκιστ-σε ένα αμφισβητούμενο φάουλ-έφτασε τα τρία, δημιουργώντας τον πρώτο πονοκέφαλο στον Τζόρτζεβιτς (5:11 για το τρίτο δεκάλεπτο), η Εφές μείωσε σε 50-42, αλλά ο Πάβλοβιτς με δύο βολές, έκανε το 52-42, με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει το προβάδισμα.

Η Εφές με ένα γρήγορο 4-0, μείωσε σε 52-46, ο Μποχωρίδης, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο παρκέ, με δύο βολές έκανε το 54-46, με τον Καλάθη να τον αντικαθιστά, εν έσω έντονων χειροκροτημάτων.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Από κοντά η Εφές…

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να πλησιάσει (58-53) με τρίποντο του Ερτέλ, με τον «Σάλε» να καλεί τάιμ άουτ, με την ομάδα του «Ντούντα» να έχει επιστρέψει στο ματς, το οποίο ήταν «ανοικτό», αλλά και ελεγχόμενο-προς το παρόν τουλάχιστον-από τον Παναθηναϊκό.

Η ώρα του Βλάντο

Ο Γιάνκοβιτς πόσταρε έξυπνα τον Ερτέλ, έβαλε το καλάθι (60-53), οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις καλές του άμυνες και με συνεχή drive, «χτυπούσαν» τη ρακέτα των Τούρκων.

Ο Σάριτς με jump shoot μείωσε σε 62-55 (1:03), ο Καλάθης υπέπεσε σε λάθος (μπρος-πίσω), δίνοντας την κατοχή στην Εφές, ο Πάβλοβιτς έκανε φάουλ στον Σάριτς, ο οποίος δε λάθεψε, μειώνοντας κι’ άλλο (62-57) στα 40΄΄.

Γιάνκοβιτς και Φώτσης συνεργάστηκαν άψογα (καλάθι του υπαρχηγού) για το 64-57, αλλά ο Ερτέλ κατάφερε στη λήξη της περιόδου να μειώσει σε 64-59, με το ματς να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι!

Θρίλερ!

Ερτέλ και Καλάθης σκόραραν με την έναρξη της τελευταίας περιόδου (66-61), με τον Ντάνστον να πηγαίνει στις βολές (1/2), για το 66-62.

Με άμυνα από ατσάλι ο Παναθηναϊκός «έσβηνε» όλες τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, ειδικά στην επίθεση, κόστισε πολλές επιθέσεις στο «τριφύλλι», με την Εφές να καραδοκεί (66-62, 7:29).

Ο Γκρέιντζερ, με τη λήξη των 24, μείωσε στους 2 (66-64), αλλά με μια τρομερή ασίστ του «Μίρο» στον Καλάθη-όπου αντιστράφηκαν οι ρόλοι-ο Παναθηναϊκός με έμμεσο τρίποντο έκανε το 69-64, 6:38 για τη λήξη του ματς.

Ο Ραντούλιτσα συνέχισε το πάρτι (71-64, 23 πόντοι), η άμυνα του Παναθηναϊκό μάσαγε ατσάλι και… έφτυνε μαντέμι… με αποτέλεσμα η ομάδα του Τζόρτζεβιτς να κρατά τη νίκη στα χέρια της και το κοινό να παραληρεί.

Με τρίποντο του Γκιστ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8 (74-66), ο Μπράουν ευστόχησε σε μία βολή, με την κατοχή να περνά σε πράσινα χέρια εκ νέου, αλλά ο Φελντέιν αστόχησε και ο Γκρέιντζερ με drive μείωσε σε 74-69, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ραντούλιτσα χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ξανά με κοντό σχήμα…

Ο Ραντούλιτσα βγήκε για να πάρει ανάσες, Γκιστ και Φώτσης επιστρατεύτηκαν για να καλύψουν τα… νώτα της ομάδας, η οποία δεν έχανε την αυτοσυγκέντρωσή της στην άμυνα αλλά ούτε και στην επίθεση (76-69 με τον Γκιστ). Ο Γιάνκοβιτς με νέο τρίποντο έκανε το 79-69, 2:16 για το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κρατά στα χέρια του τη νίκη, αλλά και τη διαφορά.

Ο Γκιστ από…σπόντα έκανε το 81-71, ο Ερτέλ απάντησε με ένα πολύ δύσκολο καλάθι (81-73), με τους Τούρκους να περνούν στη διαδικασία των φάουλ, προκειμένου να ροκανίσουν τη διαφορά, για την οποία έπαιζαν πλέον, αφού είχε κριθεί ο νικητής.

Ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενα λάθη, επέτρεψε στην Εφές να μπει στο ματς (81-76), αλλά με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, βρήκε ξανά λύσεις και επικράτησε των Τούρκων, με ευκολία, με τη διαφορά να μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 36-35, 64-59, 83-78.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ