ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!

Αήττητος μόνο ο Παναθηναϊκός! (Pics, Vid)

Τι και αν προσπάθησαν και με αθέμιτα μέσα, το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα ανήκει στον μεγαλύτερο Σύλλογο στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε το αφιέρωμα του Panathinaikos24.gr, γι' αυτή την μεγάλη «πράσινη» επιτυχία που όμοιά της δεν έχει επαναληφθεί, στα νεότερα χρόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αήττητος μόνο ο Παναθηναϊκός! (Pics, Vid)

Τη σεζόν 1963-64 ο Παναθηναϊκός του Στέφαν Μπόμπεκ κατακτούσε το πρωτάθλημα ΑΗΤΤΗΤΟΣ. Μέχρι και σήμερα κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει πρωτάθλημα αήττητος, παρά τις όσες προσπάθειες έχουν γίνει με θεμιτά και… αθέμιτα μέσα. Αυτή η εντυπωσιακή ομάδα του Παναθηναϊκού είχε… μαζέψει 84 πόντους, με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Στην δεύτερη θέση εκείνη τη σεζόν είχε τερματίσει ο Ολυμπιακός και τρίτη η ΑΕΚ. Το… κερασάκι στην τούρτα εκείνης της χρονιάς, ήταν η εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με το καθιερωμένο 4-3-3 του Μπόμπεκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός εκείνη την χρονιά είχε πραγματοποιήσει και το γύρο του θριάμβου στο Στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης».

Επιπρόσθετα, τα μέσα της εποχής ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο Γίγας Παναθηναϊκός, αήττητος και τροπαιούχος. Δάμασε και τον Ολυμπιακό 1-0 μέσα στο φλογισμένο καμίνι του Φαλήρου».

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 501 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
efimerida1

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού τότε, είχαν αφιερώσει το πρωτάθλημα αυτό στον ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γεώργιο Καλαφάτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φέβρουαρίου το 1964.

Το ρόστερ της ομάδας το 1963-64: Τάκης Λουκανίδης, Αριστείδης Καμάρας, Τάκης Παπουλίδης, Φραγκίσκος Σουρπής, Μίμης Δομάζος, Γιώργος Ανδρέου, Βαγγέλης Πανάκης, Κώστας Παπουτσάκης, Ανδρέας Παπαεμανουήλ, Τάκης Οικονόμπουλος, Ζαχαρίας Πυτιχούτης, Στέλιος Παναγιωτίδης, Γιάννης Κομιανίδης, Μίχαλης Βουτσαράς, Γιάννης Χολέβας, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κώστας Τουμπέλης, Ηρακλής Βόμβας, Δημήτρης Θεοφάνης, Σωτήρης Αγγελόπουλος, Νίκος Τζουνάκος.

12746524_998549630206335_1189903026_n

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε στην Λεωφόρο τους θριαμβευτές του 1964 για την συμπλήρωση 50 χρόνων από τότε. Η πράσινη ΠΑΕ τότε είχε «βγάλει» και την εξής ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τιμά την ομάδα της περιόδου 1963/64 για το μεγαλειώδες και ακατάρριπτο ρεκόρ του «αήττητου» πρωταθλήματος.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Άρη, το Σάββατο 8 Μαρτίου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στο «Απ. Νικολαΐδης» για να τιμηθούν από την ΠΑΕ και να χειροκροτηθούν από τον κόσμο για την επική ομάδα που πρωταγωνίστησε με ήθος, μυαλό και αγωνιστική πρωτοπορία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια πλειάδα θαυμάσιων ποδοσφαιριστών, ένας εξαιρετικός προπονητής όπως ο Στέφαν Μπόμπεκ, με βοηθό προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο και χιλιάδες φιλάθλων που παρακολουθούσαν ακόμα και τις προπονήσεις, έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του μεγάλου Συλλόγου μας».

παο45

Αυτό το ρεκόρ ανήκει στον μεγαλύτερο Σύλλογο στην Ελλάδα και παρά τις όποιες (αποτυχημένες) προσπάθειες έχουν έκτοτε δεν το έχουν καταφέρει! Αήττητο πρωτάθλημα μόνο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

12699005_998550040206294_268308083_o

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...