ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Μάρκους και η παρέα του…

Το σημαντικότερο νέο για τον Παναθηναϊκό, ενόψει της συνέχειας, είναι ότι ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε δυναμικά. Και είναι αυτός που θα γίνει ο μπροστάρης μέχρι το τέλος στη σεζόν, στην προσπάθεια για κατάκτηση του μοναδικού στόχου που απέμεινε. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Μάρκους και η παρέα του...

Κατανοούνται πλήρως οι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που νιώθουν άδειοι και ξενερωμένοι, μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας, έπειτα από την άθλια εμφάνιση της ομάδας, στο ματς της χρονιάς, όπως είχε χαρακτηριστεί. Δεν είναι και εύκολο για μια ακόμη σεζόν, να μένεις εκτός στόχων, στην «καρδιά» του χειμώνα και να σκέφτεσαι από τώρα την επόμενη σεζόν.

Μια σεζόν, που αργεί ακόμη να έρθει και μέχρι τότε, υπάρχουν υποχρεώσεις για την  κατάκτηση του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει, της πρωτιάς στα πλέι οφ. Δύσκολο, σκληρό, μα αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μ’ αυτή θα πρέπει να ζήσει μέχρι τον Μάιο ο Παναθηναϊκός, προτού φτάσει στην εποχή, στην οποία θα κληθεί να σβήσει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τις «ανορθογραφίες», να χαράξει μια γραμμή και να προχωρήσει σε αλλαγές, σε κάθε επίπεδο (αγωνιστικό και μη), που θα του επιτρέψουν όχι μόνο να μη μένει εκτός στόχων από τόσο νωρίς, αλλά να τους διεκδικεί μέχρι τέλους. Τα λάθη είναι πολλά και επιβάλλεται να διορθωθούν…

Πάμε, όμως, στα «φρέσκα»…

Η χθεσινή νίκη στα Ιωάννινα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, έδειξε ότι η ομάδα έβγαλε αντίδραση, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό. Με 1ο παίκτες από πολύ νωρίς, λόγω νέας χαζής αποβολής του Ζέκα και με την ψυχολογία στα πολύ κάτω, οι «πράσινοι» έδειξαν σφυγμό και καλούνται με ηρεμία να κάνουν τη σωστή δουλειά στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό νέο είναι η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ και τα δυο γκολ που σημείωσε. Γκολ που του ανεβάζουν το ηθικό, γκολ που τον… ξεμπουκώνουν. Ο Σουηδός ήταν και είναι ο καλύτερος επιθετικός που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Χρειαζόταν ένα μικρό ξέσπασμα, έστω κι αν αυτό ήρθε αργά. Με αυτόν μπροστάρη, οι «πράσινοι» μπορούν να πετύχουν ό, τι απέμεινε μέχρι το τέλος.

Θετικό, φυσικά, και το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα της ομάδας. Ο νεαρός έδειξε ορεξάτος και με δεδομένη την ποιότητά του, αν δουλεύει σωστά και παρουσιάζεται ώριμος και σοβαρός, μπορεί να πετύχει πάρα, μα πάρα πολλά. Οχι, φυσικά, μόνο φέτος. Αλλά και στα επόμενα χρόνια. Το ταλέντο το έχει, ξέρει μπάλα όσο λίγοι, στο χέρι του είναι να τα καταφέρει.

Ξεχώρισε, επίσης, ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού με πολλά και σωστά τρεξίματα και άψογη τακτική αντιμετώπιση του παιχνιδιού, ειδικότερα από τη στιγμή που η ομάδα έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Ηταν ένας εργάτης στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, απ’ αυτούς που χαροποιούν τον προπονητή τους.

Οσο για τον Κλωναρίδη και τις δυο ασίστ του, δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής Κλωναρίδης. Εξαιρετικός στο ανοικτό γήπεδο, με δυσκολία, όμως, στις κλειστές άμυνες και το κυριότερο: Χωρίς διάρκεια. Αν ο Στραματσόνι και ο ίδιος ο παίκτης καταφέρουν να διορθώσουν το τελευταίο, έχει καλώς. Αλλιώς…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ