ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Παραδοχή του αντιπάλου; Ποτέ!

Αν μείνουν αυτοί 2-3 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα θα βιώσουμε στιγμές που μπροστά σε όσα ζήσαμε την περίοδο 1983-1997 θα ωχριούν! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Παραδοχή του αντιπάλου; Ποτέ!

Από σύλλογο που διώχνει στα καλά του καθουμένου προπονητές αήττητους (Ζαρντίμ) ή απομακρύνει προσωπικότητες (Μίτσελ) φέρνοντας στη θέση τους άσημους Πορτογάλους, δεν μας κάνει  εντύπωση το σκούξιμο για μια ήττα σε ντέρμπι που ουσιαστικά δεν σημαίνει και τίποτα.

Οι άνθρωποι- χρόνια τώρα- δείχνουν πως δεν ξέρουν να χάνουν, καλά-καλά δεν γνωρίζουν ούτε να… κερδίζουν! Ρίξαμε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά τις (λίγες) ήττες τους τα τελευταία χρόνια και πραγματικά θέλει αυτοσυγκράτηση  να μην ευθυμήσεις διαβάζοντας!

Ακόμα και σε ήττες που τις λες εντός προγράμματος, σε βραδιές που μπαίνεις στο χορτάρι κάνοντας την προσευχή σου να μην ξεφτιλιστείς, οι αθεόφοβοι βρήκαν ευκαιρία να τα χώσουν στον διαιτητή. Σκεφτείτε π.χ να μετάφραζαν στους ανθρώπους της διαστημικής  Μπάγερν ότι το χαλαρότατο 3-0 του Φαλήρου τον Σεπτέμβρη ήρθε επειδή ο άρχων της αναμέτρησης  ήταν… επιστήμονας, κιτρινίζοντας όλους τους χαφ του ΟΣΦΠ στο μισάωρο!

Τον Φλεβάρη του 2015 η παγκοσμίως άγνωστη Ντνίπρο τους έριξε δύο γκολάκια αλλά οι ηττημένοι έσκουζαν πως τους κλάπηκαν δύο πέναλτι και δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 90. Το 2-1 στη Λεωφόρο αποδόθηκε στη… ζούγκλα, ενώ για τις ήττες στην Τούμπα σε κύπελλο (16.4.2014)-πρωτάθλημα (9.3.2014) τα βάρη έπεσαν (φυσικά) για μια ακόμα φορά στους διαιτητές.

Τον Σεπτέμβρη του 2014 φταίχτης για την ήττα από τον Ατρόμητο ήταν ο ρέφερι που δεν απέβαλε τον Στάθη Ταυλαρίδη για άγαρμπο μαρκάρισμα πάνω στον Ιμπραήμ Αφελάι! Ακόμα και το μαγκιόρικο 0-3 του Παναθηναϊκού αποδόθηκε στο σοκ της κατάρρευσης του Μάικλ Ολαϊτάν στο πρώτο μέρος.

Παραδοχή ανωτερότητας του αντιπάλου; Ούτε καν! Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Αν μείνουν αυτοί 2-3 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα θα βιώσουμε στιγμές που μπροστά σε όσα ζήσαμε την περίοδο 1983-1997 θα ωχριούν!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ