ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δίδυμο που τα «σπάει» (pics, vids)

Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά, οι Νικ Καλάθης και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, «οδηγούν» τον Παναθηναϊκό σε νίκες, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό δίδυμο κοντού-ψηλού.

Δίδυμο που τα «σπάει» (pics, vids)

Από τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ στις 25 Ιανουαρίου, Καλάθης και Ραντούλιτσα έχουν «πάρει από το χέρι» την ομάδα και την οδηγούν στις επιτυχίες, με τους «πράσινους» να έχουν κάνει από τότε μέχρι σήμερα, το 6/6 σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Και στους δύο ασκήθηκε έντονη κριτική σε μία περίοδο που η αλήθεια είναι πως η ομάδα είχε πτώση στην απόδοση της. Τώρα, μέσα Φλεβάρη, το σκηνικό έχει γυρίσει τούμπα, με τους αριθμούς να δείχνουν πως η απόδοση του εξάστερου, συμβαδίζει και με τη βραδιά που θα βρίσκονται οι Καλάθης και Ραντούλιτσα.

1398648

Ναι, ο Διαμαντίδης, είναι και θα είναι, μέχρι το καλοκαίρι ο ηγέτης της ομάδας, ο Γκιστ βγάζει ενέργεια στις δύο ρακέτες, ο Φελντέιν προσφέρει πολλά σε επίθεση και άμυνα, αλλά κακά τα ψέμματα, την παράσταση κλέβουν στα τελευταία παιχνίδια, ο Έλληνας πόιντ γκαρντ, μαζί με τον Σέρβο σέντερ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.173 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «σόου» ξεκίνησε

Η αρχή έγινε από τη δύσκολη νίκη επί της Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ, όταν ο Καλάθης αναδείχθηκε MVP του αγώνα, με 14 πόντους και 9 ασίστ σε 39 λεπτά συμμετοχής και ο Ραντούλιτσα, πρόσθεσε 17 με 8 ριμπάουντ.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με το Ρέθυμνο και πάλι εντός έδρας. Ο Έλληνας άσος και πάλι πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (11), με 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ, με τον «Μίρο» να συμπληρώνει 11 με 5 ριμπάουντ.

Kαι ήρθε η «έκρηξη»

Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα ήταν κομβικής σημασίας για τους «πράσινους», που ήθελαν το διπλό στην Κροατία. Και ακριβώς σ’ εκείνον τον αγώνα, είναι που ήρθε και η «έκρηξη». Double-double ο Νικ, με 10 πόντους και 10 ασίστ, «οδοστρωτήρας» ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 21 (9/11 διπ.) και μεγάλη νίκη για το «τριφύλλι».

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÊÁËÁÈÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Η αμέσως επόμενη αναμέτρηση ήταν με τον Κολοσσό στη Ρόδο, σ’ ένα «ζέσταμα» όπως αποδείχθηκε ενόψει του μεγάλου ματς με την Εφές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν πρόσφεραν, καθώς ο Καλάθης παρά τους λίγους πόντους (έξι), οργανωτικά ήταν άψογος μοιράζοντας 8 ασίστ, εκ των οποίων κάποιες στον «Μίρο», που τελείωσε με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Νέου σόου επί της Εφές

Ο εντός έδρας αγώνας με την Εφές, ήταν από τα παιχνίδια που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός ήθελε καλή απόδοση από πολλές μονάδες του και κάτι τέτοιο έγινε με τους Καλάθη, Φελντέιν, Γκιστ και Ραντούλιτσα να κάνουν τη δουλειά, εν τη απουσία και του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στη νίκη των «πρασίνων», MVP ήταν ο Ραντούλιτσα, που σε μία από τις κορυφαίες του εμφανίσεις με το «τριφύλλι», σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, με τον Τάιους και τους άλλους ψηλούς των Τούρκων, να μην έχουν τρόπο να τον σταματήσουν.

Ο Καλάθης από τη μεριά του, ήταν για ακόμα ένα βράδυ εξαιρετικός και με 12 πόντους και 6 ασίστ σε 34 λεπτά, έκανε ότι μπορούσε για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Απόλλωνας και έρχεται συνέχεια…

Τελευταία παράσταση… μέχρι την επόμενη φυσικά, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ. Εκεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Έλληνας άσος που «άγγιξε» το double-double, με εξαιρετικά ποσοστά, μετρώντας στο τέλος 15 πόντους και 9 ασίστ.

Από κοντά και ο Ραντούλιτσα, που κόντρα στους Πατρινούς έκανε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, με 18 πόντους 7 ριμπάουντ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.