ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Σκοράρει ο Μάρκους, κερδίζει το «τριφύλλι» (vids)

Σε μία χρονιά, όπου τα γκολ δεν έρχονται με την ίδια συχνότητα, ο Μάρκους Μπεργκ σκοράρει και δίνει τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Σκοράρει ο Μάρκους, κερδίζει το «τριφύλλι» (vids)

Ο Σουηδός επιθετικός, με τα προβλήματα των τραυματισμών και την κακή απόδοση της ομάδας, έχει μείνει σε χαμηλά στάνταρ, σε σχέση πάντα με τις πρώτες του δύο σεζόν στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μέχρι τα μέσα Φλεβάρη ο Μπεργκ μετράει μόλις 6 γκολ στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που στα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε σημειώσει 32 συνολικά.

Το «βαρόμετρο» του Παναθηναϊκού όμως παραμένει ο Σουηδός και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα γκολ του Μπεργκ φέτος έχουν δώσει μόνο νίκες.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 904 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αρχή από το Αγρίνιο

Πρώτη αγωνιστική και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ξεκινάει τη σεζόν από μία δύσκολη έδρα, όπως εκείνη του Παναιτωλικού. Ο Μάρκους Μπεργκ σκοράρει στο 84′ της συνάντησης και ολοκληρώνει την ανατροπή των «πρασίνων», καθώς ο Κάπελ είχε βάλει μπροστά τους γηπεδούχους, πριν ο Καρέλης ισοφαρίσει. Το «τρίποντο» έρχεται λοιπόν για τον Παναθηναϊκό και «λυτρωτής» είναι ο Σουηδός.

Το «κάρφωσε» και πάλι

Πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο για τη φετινή σεζόν και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καλλονή, την οποία δεν έχει πρόβλημα να κερδίσει με το εμφατικό 4-0. Ο Μπεργκ «χτυπάει» και πάλι και μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, «γράφει» το 2-0 στο 31′, πριν ακολουθήσουν ακόμα δύο γκολ από πλευράς «πρασίνων».

Σκοράρει για το διπλό 

Έχουν περάσει επτά παιχνίδια, με τον Μπεργκ να μην έχει σκοράρει, λόγω και των τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός πάει στο Περιστέρι, για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά έχει και εκεί τον Σουηδό, που σκοράρει στο 84′ με τρομερό σουτ και δίνει τη νίκη με 2-1 στο «τριφύλλι».

Επέστρεψε

Ακολουθεί νέα περίοδος «ξηρασίας» για τον άσο του «τριφυλλιού», που από τον αγώνα στο Περιστέρι τον Νοέμβριο,  μέχρι και την αναμέτρηση με τη Λιβαδειά, δεν πετυχαίνει γκολ. Εκεί όμως ο Σουηδός «βγάζει το όπλο του» και ανοίγει το σκορ για τους «πράσινους» στο 57′, πριν ο Εσιέν διαμορφώσει στο 78′ το τελικό 0-2.

Στην κορυφαία φετινή του παρουσία

Απέναντι στα Γιάννενα την περασμένη αγωνιστική, ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε δις για πρώτη φορά εφέτος και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγόνος, πως απέναντι στον ΠΑΣ ήρθε και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη με το 3-0.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.