ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η πρόκριση σε Ισπανία και Σερβία

Η φετινή χρονιά του «εξάστερου», μοιάζει σαν ένα roller coaster, το οποίο πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω και τούμπαλιν και το ζητούμενο δεν είναι άλλο από την σταθεροποίηση της απόδοσης της ομάδας. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Η πρόκριση σε Ισπανία και Σερβία

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την επόμενη Πέμπτη την Φενέρμπαχτσε του παλιόφιλου Ζέλικο, ωστόσο τα ματς ζωτικής… σημασίας, είναι αυτά σε Μάλαγα και Βελιγράδι. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα, απέναντι στην πρώτη του ομίλου Φενέρ, με δύο προσθήκες (Χέινς-Ουίλιαμς) σε ένα ντέρμπι, που ναι μεν έχει τη σημασία του, βαθμολογική και γοήτρου, αλλά ωστόσο το αποτέλεσμα του, δεν θα αποτελέσει μείζονος σημασίας.

Οι «πράσινοι» μέσα στην έδρα τους, «μεταμορφώνονται» και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίρνουν το «ροζ» φύλλο, ενώ δε δείχνουν την ίδια συνέπεια στο εξωτερικό. Συνεπώς, οι «μάχες» σε Μάλαγα και Βελιγράδι, θα κρίνουν εν πολλοίς το όποιο μέλλον, του «τριφυλλιού» στη διοργάνωση. Δύο «διπλά» απέναντι σε Ουνικάχα και Αστέρα, θα δώσουν στον Παναθηναϊκό ισχυρό πλεονέκτημα, ακόμα και για τη 2η θέση, παρότι η Λοκομοτίβ Κούμπαν, δείχνει να ελέγχει τα πράγματα, με τα δεδομένα όμως να διαφοροποιούνται, καθώς το «τριφύλλι» θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετικό στον Β΄ γύρο.

Ο άξονας Καλάθης-Γιάνκοβιτς-Ραντούλιτσα, δείχνει πλέον να λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, ο Διαμαντίδης έχει πάρει τις ανάσες του, ενώ θα είναι 100% υγιής, ενώ από την άλλη, οι δύο Αμερικανοί θα προσθέσουν και αυτοί την «πινελιά» τους. Οι δύσκολες έξοδοι (ειδικά αυτή της Σερβίας), θα αποτελέσουν τα crash test, αφενός διότι με το 2Χ2, ο Παναθηναϊκός θα ρεφάρει την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ και αφετέρου, θα βρεθεί σε θέση… οδηγού, αν βοηθηθεί και από τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει συσπειρώσει την ομάδα, οι «πράσινοι» είναι μια γροθιά (πάντα ήταν, άσχετα αν κάποιοι αρέσκονταν στο να παρουσιάζουν το αντίθετο), ο δρόμος για τα play off είναι ορθάνοικτος και όλα είναι πιθανά.

Η φετινή χρονιά του «εξάστερου», μοιάζει σαν ένα roller coaster, το οποίο πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω και τούμπαλιν και το ζητούμενο δεν είναι άλλο από την σταθεροποίηση της απόδοσης της ομάδας. Ο Σέρβος προπονητής δείχνει να έχει «πιάσει» την ομάδα καλά, μαθαίνει και αυτός από τα λάθη του, ενώ και η αφύπνιση κάποιων παικτών, δείχνει πως υπάρχει και μια ψυχολογική απελευθέρωση.

Το γήπεδο και μόνο αυτό, θα είναι ο καθρέπτης, αλλά το momentum αυτή τη στιγμή είναι υπέρ του «τριφυλλιού». Αν οι προσθήκες αποδειχθούν ορθές και αποδώσουν αυτά που θέλει ο προπονητής, τότε πραγματικά μιλάμε για μια άλλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Β΄ γύρος του Top-16, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE