ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Και τώρα, ποιος τον πιάνει!

Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση και του Βινς Χάντερ μπαίνει με άλλα «όπλα» στο δεύτερο γύρο του «Top 16» με ένα και μοναδικό στόχο: να διεκδικήσει όλους τους στόχους του εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Και τώρα, ποιος τον πιάνει!

Θα βλέπεις τον Διαμαντίδη στον πάγκο και θα είσαι χαλαρός. Ε ναι, λοιπόν, ήρθε αυτή η στιγμή που στον Παναθηναϊκό μπορούν να έχουν έναν εκ των κορυφαίων παικτών, αν όχι τον κορυφαίο που έβγαλε ποτέ το ελληνικό μπάσκετ εκτός παρκέ, χωρίς να… βραχυκυκλώνουν. Θυμηθείτε πριν από λίγο καιρό, πόσο διογκωνόταν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού κυρίως στη δημιουργία, όταν ο Διαμαντίδης ήταν εκτός.

Ο Καλάθης παρά τις υπερπροσπάθειες που έκανε ήταν αδύνατο να καλύψει το κενό του πάντα και μοιραία αυτό επηρέαζε και την απόδοση τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας. Καλώς ή κακώς αμφότεροι χρειαζόταν ανάσες για να βγει η ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, χωρίς να «καούν».

Με την έλευση του Μαρκέζ Χέινς αρχικά και στη συνέχεια του Έλιοτ Ουίλιαμς αυτό το πρόβλημα βρίσκει λύση. Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια και τον Διαμαντίδη να αφήσει στον πάγκο και τον Παππά εκτός για όσο κριθεί αναγκαίο και τον Πάβλοβιτς να χρησιμοποιεί μόνο στα ευρωπαϊκά ματς. Φυσικά στην περίπτωση του Πάβλοβιτς δεν είχε τη δυνατότητα να τον έχει και στους αγώνες του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που είχαν καλυφθεί οι θέσεις των ξένων. Σύμφωνοι, θα μπορούσε όμως και να μην τον κρατήσει, αφού ήδη είχε προχωρήσει στην απόκτηση δύο παικτών. Προτίμησε όμως να μη λύσει το συμβόλαιό του και να έχει μία επιπλέον λύση στην Ευρωλίγκα. Πολυτέλεια; Πείτε το όπως θέλετε.

Η ουσία είναι μία. Ότι ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πλέον μια άκρως ανταγωνιστική περιφέρεια με παίκτες που προσδίδουν ενέργεια, ταχύτητα, δημιουργία και βλέψεις για μεγάλα πράγματα. Ξέρω είναι νωρίς για πανηγυρισμούς και καλύτερος «καθρέφτης» από το παρκέ δεν υπάρχει. Ωστόσο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουν γίνει κινήσεις για να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ομάδα με ένα και μόνο στόχο. Να διεκδικήσει όλους τους στόχους της με άλλες αξιώσεις. Αρκεί βέβαια να δουλευτεί σωστά το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια της η τεχνική ηγεσία. Πλέον η πρώτη ύλη υπάρχει. Αυτό που μένει είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι θετικά. Μπορεί ο Χέινς στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο ματς με τον Κολοσσό να τα… έσπασε (0/1 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές), όμως στο ματς με τον Αρκαδικό εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος, σημειώνοντας 5 πόντους και μοιράζοντας έξι ασίστ, φτάνοντας μαζί με τον Καλάθη που για ένα ακόμη ματς ήταν εξαιρετικός, συνολικά τις 17. Ο Ούλιαμς από την πλευρά του με το… καλημέρα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς με τον Αρκαδικό, πέτυχε 10 πόντους (2/5 δίποντα, 6/8 βολές), μοίρασε 2 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε ένα λάθος. Είναι ένας παίκτης που διακρίνεται για την ταχύτητά του, την ικανότητά του να δημιουργήσει φάση και να αντιληφθεί το παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Γεγονός που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο της τεχνικής ηγεσίας που καλείται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μυήσει τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Αναμφισβήτητα, το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά περισσότερο εκείνο με τη Φενέρ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του «Top16» θα βοηθήσουν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τους Χέινς, Ουίλιαμς αλλά και τον Βινς Χάντερ, που σε λίγες ώρες μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα. Ο Χάντερ έρχεται να συμπληρώσει τον Ραντούλιτσα, που στα τελευταία ματς, κάνει παπάδες και έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό.

Με την προσθήκη και της τελευταίας, πλην όμως ιδιαίτερα σημαντικής, μεταγραφικής κίνησης οι «πράσινοι» αλλάζουν επίπεδο. Το κενό που υπήρχε στη ρακέτα με την έλλειψη αθλητικού ψηλού, λύνεται και αυτό με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπαίνει στο δεύτερο γύρο του «Top 16» με άλλα «όπλα». Αν και όπως προείπα, ο καθρέφτης όλων είναι το παρκέ και μόνο, θα τολμήσω να πω και τώρα ποιος τον πιάνει!

ΥΓ. Όσον αφορά τον Κούζμιτς προς το παρόν δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE