ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο αθλητικός Χάντερ (Vids, Pics)

Οι διακρίσεις σε λύκειο και κολέγιο, η εντυπωσιακή φετινή σεζόν και η προοπτική του Παναθηναϊκού για τον Αμερικανό σέντερ, στο αφιέρωμα του Panathinaikos24.gr.

Ο αθλητικός Χάντερ (Vids, Pics)

Ο Βινς Χάντερ είναι γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1994 στο Ντιτρόιτ της Αμερικής. Από μικρή ηλικία είχε κλίση προς τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ με το οποίο είχε… τρέλα. Από το λύκειο έδειξε ότι έχει τα φόντα για να αγωνιστεί και επαγγελματικά.

xanter

Πιο συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στο λύκειο του Ντιτρόιτ, που ονομαζόταν Consortium, στο οποίο μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε. Για την ακρίβεια στην τελευταία του σεζόν, ως μαθητής του Λυκείου, αναδείχθηκε MVP της ομάδας του καθώς τα στατιστικά του ήταν εντυπωσιακά. Ο νεαρός Χάντερ τότε είχε κατά μέσο όρο 26.5 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4 μπλοκ και 4 κλεψίματα σε μία σεζόν, στην οποία το λύκειο του μέτρησε 20 νίκες και μόλις 4 ήττες. Η παρουσία του φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κολέγια της Αμερικής.

vince-hunter

Τo 2013 λοιπόν ξεκίνησε την κολεγιακή του καριέρα στο UTEP Miners basketball team και από την πρώτη του χρονιά είχε πάρα πολύ καλές επιδόσεις. Για την ακρίβεια, σε 34 εμφανίσεις είχε μέσο όρο 12.3 με την φανέλα του UTEP Miners basketball team. Την ίδια στιγμή αναδείχθηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος μπασκετμπολίστας σε κολεγιακό επίπεδο. Την ίδια στιγμή ουκ ολίγες φορές αναδείχθηκε και καλύτερος παίκτης της εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επόμενη σεζόν, που ήταν και τελευταία για τον Βινς, ήταν καλύτερη από την πρώτη κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βελτίωσε όλα τα στατιστικά του. Σε 33 συμμετοχές λοιπόν είχε μέσο όρο 14.9 πόντους. Πέρα από την στατιστική βελτίωση του ποδοσφαιριστή, οι διακρίσεις ήταν αρκετές και πάλι.

Η σημαντικότερη απ’ όλες ήταν όταν βρέθηκε στη λίστα των 15 παικτών για το βραβείο Julius Erving. Έγινε ο 4ος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του UTEP Miners basketball team, που φτάνει τα 300 ριμπάουντ σε μία σεζόν. Ταυτόχρονα, οι επιδόσεις ήταν από τις κορυφαίες για το κολέγιο και μπορούσε να συγκριθεί με τον Ντικ που αγωνίστηκε τη σεζόν 1991-92. 

Αφού αποφοίτησε από το κολέγιο συμμετείχε στο Ντραφτ του 2015 το καλοκαίρι με τη φανέλα των Φιλαδέλφια. Τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς, το οποίο διήρκεσε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μιας και υπέγραψε με την ομάδα του NBDL, Reno Bighorns και πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν. Συγκεκριμένα, σε 32 αγώνες είχε 21.8 πόντους, 11.3 ριμπάουντ, 1.5 κόψιμο ανά αγώνα ενώ μέτρησε περισσότερα από 20 νταμπλ-νταμπλ.

Ο Αμερικανός ψηλός ήρθε στον Παναθηναϊκό με μόνο στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη βλέπει στο πρόσωπο τον άνθρωπο, που θα δώσει ταχύτητα στην ρακέτα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...