ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Οι πιο αδύναμοι κρίκοι

Αμπέντ, Πράνιτς είναι οι μεγαλύτερες «μαύρες τρύπες» εκεί που θα περίμενες να ηγηθούν ξέροντας πρόσωπα και πράγματα στον ΠΑΟ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Οι πιο αδύναμοι κρίκοι

Σ’ ερώτηση για το ποιοι παίκτες θεωρούνται αυτή την εποχή οι πιο αδύναμοι κρίκοι, Αμπέντ-Πράνιτς μάλλον θα συγκέντρωναν σταλινικά ποσοστά! Αμφότεροι έχουν σημαντικό ρόλο που αφορά και τις δύο άκρες του τερέν, είναι λογικό όταν αυτοί «χάνονται», το τριφύλλι να παρουσιάζει ανισορροπία.

Ξενίζει η εικόνα του Αλγερινού σε σχέση με τον παίκτη που είχαμε στο νου τη σεζόν 2013-14. Ο 23χρονος ποτέ δεν ξέχασε ότι ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να παίξει τη μπάλα της ζωής του γ αυτό δύο χρόνια πάντα έβρισκαν έδαφος τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να επιθυμεί την επιστροφή στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Αναστασίου και το επιτελείο του είχαν βρει το κουμπί του και τον παρέδωσαν «έτοιμο» στην Πρέμιερσιπ. Το παλικάρι ξεκίνησε εκπληκτικά την σεζόν 2014-15 με τη φανέλα της Νιουκάστλ αλλά η απόλυση του μάνατζερ Παρντιού ήταν κακή συγκυρία για τον αθλητή  που σταμάτησε να παίρνει ευκαιρίες, στη συνέχεια ο νους του ήταν διαρκώς στην Αθήνα.

Το καλοκαίρι ο παίκτης «κόπηκε» από τον Στιβ ΜακΛάρεν και στο Κορωπί άνοιξαν σαμπάνιες, πλην όμως αυτό που αντικρύζουμε εδώ κι εβδομάδες απέχει απ’ το «μηχανάκι» που πρόσφερε δύναμη, ενέργεια και γκολ τις ημέρες που η καλή του αγωνιστική κατάσταση ήταν εξόφθαλμη. Με τον Ατρόμητο (κύπελλο) και με τον ΠΑΟΚ ήταν το λιγότερο εξοργιστικός, μόνο ένα σκαμνάκι του έλειπε για ν’ αράξει στο κέντρο.

Απ’ την άλλη ο Ντάνιελ Πράνιτς. Η απόκτησή του προ διετίας χαιρετίστηκε με έκδηλη ικανοποίηση, άλλωστε σ’ ένα κλαμπ που ξεκινούσε από το…-1 (ούτε καν απ’ το μηδέν) το καλοκαίρι του 2013, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και προϋπηρεσία (κι όχι όπου κι όπου μα στη κραταιά Μπάγερν) κρίνονταν απαραίτητοι για την νουθεσία των πιτσιρικάδων στο Κορωπί. Με τα «καλά» χρόνια της καριέρας του ν’ ανήκουν στο παρελθόν, ο Αναστασίου του ζητούσε απλώς ΣΤΙΓΜΕΣ, αφήνοντας τα τρεξίματα σε Ζέκα, Λαγό, Ατζαγκούν, Αμπέντ.

Ο Κροάτης έκανε μια χαρά σεζόν, με 5 τέρματα (αυτό του Φαλήρου θα το θυμόμαστε χρόνια) και 8  ασίστ, κλήθηκε στην εθνική και κάπου εκεί το έργο στράβωσε: Ο έμπειρος άσος εν μέσω παγκοσμίου κυπέλλου προσκαλούσε  τους ξένους συλλόγους να εξαγοράσουν τη ρήτρα του ώστε ν’ αποχωρήσει από την Ελλάδα, κάτι που μόνο ψύχραιμα δεν εξέλαβαν στο στρατηγείο της ΠΑΕ.

Ο διεθνής άσος έγινε δέκτης έντονων παρατηρήσεων από τον τεχνικό διευθυντή αναφορικά με το περιεχόμενο των λόγων του, το θέμα ξεχάστηκε αλλά ο Ντάνιελ έκανε κάκιστη χρονιά, ίσως επηρεασμένος απ’ το γεγονός ότι το καλοκαίρι ξεκουράστηκε ελάχιστα λόγω της συμμετοχές του στο Μουντιάλ. Με την ομάδα να «πετάει» στα πλέι-οφ (με Νίνη-Μαυρία να δίνουν ταχύτητα κι έμπνευση) ο 33χρονος βρέθηκε κοντά σε μετακόμιση σε κλαμπ των Εμιράτων μα το ενδιαφέρον των Αράβων δεν προχώρησε.

Στη φετινή προετοιμασία ο «Ολλανδός» τον χρησιμοποίησε αριστερό μπακ, αφού ο τραυματισμός του Νάνο άφηνε τη θέση γυμνή, προφανώς ο κόουτς δεν θα εμπιστευόταν τον Διαμαντή Χουχούμη για τα ματς με τη Μπριζ. Στην Κροατία ο Πράνιτς παίζει διαρκώς στο «3», στη Μπάγερν ο Λουίς Φαν Γκάαλ τον είχε μονιμοποιήσει ως ακραίο αμυντικό, έλα όμως που στον Παναθηναϊκό δεν το έχει με τίποτα! Αρχής γενομένης από το πρώτο ματς της περιόδου όταν οι Βέλγοι οργίασαν από την μεριά του, ο έμπειρος άσος δίνει την εντύπωση πως είτε αγωνίζεται, είτε όχι, το ίδιο και το αυτό είναι!

Φτυστός ο (αστείος) συμπατριώτης του, Άντονι Σέριτς, μόνο που τον τωρινό τον σώζει κάπως ότι ο κόσμος περιμένει 2-3 καλές ενέργειες τουλάχιστον, αναλογιζόμενος την τεράστια καριέρα του σε Eredivisie, Μπουντεσλίγκα. Τον (ακόμα μνημονιακό, για να μην ξεχνιόμαστε) Παναθηναϊκό, πάντως, τα 400 χιλιάρικα που αμείβεται ετησίως τον πονάνε, ιδίως όταν τα λεφτά πηγαίνουν σε αθλητή που δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ