Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Οταν… έβαλε φωτιά στη Ρώμη! (vids, pics)

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τη Ρόμα, στο Ολίμπικο και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στους 16 του Europa League.

Ηταν 25 Φεβρουαρίου του 2010. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας τη συμπαράσταση 9.000 συγκλονιστικών οπάδων του στην «αιώνια πόλη», κάνουν μια ακόμη ανατροπή και μάλιστα σε έξι λεπτά, για να φτάσουν στο «2Χ2» με το ίδιο σκορ (3-2) επί της Ρόμα και να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με τον Ρίισε, κάνοντας δύσκολο το έργο του «τριφυλλιού». Η συνέχεια, όμως, ήταν καταπράσινη και με τους Σωτήρη Νίνη και Τζιμπρίλ Σισέ να κάνουν σπουδαία πράγματα, η ανατροπή ήρθε μέσα σε έξι λεπτά. Αρχικά, με πέναλτι του Γάλλου στο 40’, έγινε, το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νίνης έκανε μαγικά πράγματα και με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, «έγραψε» το 1-2. Το «καυτό» εξάλεπτο ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις. Εκπληκτική μπαλιά του Νίνη στον Σισέ, προσπέρασμα του γκολκίπερ και γκολ! 1-3, μέσα σε αποθέωση.

Το μόνο που κατάφεραν οι Ρωμαίοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3 με τον Ντε Ρόσι στο 67’. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία πρόκριση και οι οπαδοί του το γιόρτασαν για τα καλά στη «αιώνια πόλη».

Ρόμα (Ρανιέρι): Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Βούσινιτς, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Τσέρτσι (68′ Μενέζ), Μπρίγκι (46′ Ζούλιο Μπαπτίστα), Κασέτι

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (72′ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Καντέ, Σισέ (92′ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (87′ Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version