ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

Πέντε συλλήψεις εις βάρος εγκληματικής ομάδας που συμμετείχε (και) στα επεισόδια της Λεωφόρου

Η ΕΛ.ΑΣ, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα, που είχε ενεργό ρόλο σε επεισόδια, εντός και εκτός γηπέδων. Μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί και πέντε συλλήψεις, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 24 άτομα.

Πέντε συλλήψεις εις βάρος εγκληματικής ομάδας που συμμετείχε (και) στα επεισόδια της Λεωφόρου

Οι συλληφθέντες φαίνεται πως έχουν πάρει μέρος και στα επεισόδια που ακολούθησαν την απόφαση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι της Λεωφόρου, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατηγορούνται για αρκετά αξιόποινα αδικήματα, κατά τη διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, καθώς και για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται επίσης για ληστείες, αλλά και για διακίνιση ναρκωτικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 23 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην Εύβοια, όπου συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών. Οι άλλοι δύο είναι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 31 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δεκαεννέα ατόμων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και την αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε έντεκα συνολικά υποθέσεις.

Συγκεκριμένα:

– Στις 15-6-2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό, ενός οχήματος (τύπου βαν) τηλεοπτικού σταθμού, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, έξω από τα Γραφεία πολιτικού κόμματος.

– Στις 15-11-2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, έξω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων.

– Στις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του.

– Στις 3-12-2015, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

– Στις 5-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Επιπλέον προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενα σταθμευμένο όχημα.

– Στις 6-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στα Εξάρχεια.

– Στις 4-12-2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

– Στις 3-1-2016, 10-1-2016, 17-1-2016 διέπραξαν ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.

– Στις 19-12-2015 μετά τη λήξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στο Περιστέρι επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ