ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τσαρτσαρής: «Άλλη ομάδα και πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός»

Στη θεαματική βελτίωση που δείχνει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλώντας στο Σπορ fm 94,6. Τι είπε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τη δύναμη που δίνει το γεμάτο ΟΑΚΑ, αλλά και για το που μπορεί να φτάσει το «τριφύλλι» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τσαρτσαρής: «Άλλη ομάδα και πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός»

Ο παλαίμαχος φόργουορντ της ομάδας του «τριφυλλιού», αναφέρθηκε και στην εικόνα που παρουσίασε η Φενέρ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις ακαδημίες του συλλόγου, εκεί που όπως ξεκαθάρισε, υπάρχει αρκετό ταλέντο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα πλέον. Τα νέα παιδιά που ήρθαν στα γκαρντ δίνουν πολλές λύσεις. Έχουν απελευθερωθεί ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης, έχουν περισσότερη ενέργεια και βλέπουμε πιο γρήγορο τέμπο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί αυτά τα δύο παιδιά είχαν επιβαρυνθεί πολύ και ήταν λογικό κάπου να κάνουν μια κοιλιά. Τώρα μπορούν να επανέλθουν οι δυνάμεις τους και να είναι πιο φρέσκοι στα παιχνίδια που έρχονται». 

Για τον Έλιοτ Γουίλιαμς: «Ένας Αμερικανός χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία είναι πολύ σπάνιο να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα στα νέα δεδομένα. Έχει υψηλό μπασκετικό IQ ο Γουίλιαμς. Να δούμε πώς θα αντιδράσει, όταν οι αντίπαλοι θα τον μάθουν καλύτερα από το σκάουτινγκ. Πάντως μέχρι τώρα δείχνει να έχει ενέργεια και ποιότητα, είναι καλό παιδί από ό,τι μαθαίνω κι όλα αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά». 

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 50.892 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την προσθήκη του αθλητικού Χάντερ στη front line: «Θα πρέπει να μπει και ο τρίτος παίκτης, ο Χάντερ, να δούμε πώς θα λειτουργήσει επιθετικά και αμυντικά. Με τους τρεις βαρείς σέντερ είχαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αλλά τώρα θα υπάρχει περισσότερη αθλητικότητα. Αν είναι στοιχειωδώς έξυπνος, μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα. Πολλοί παίκτες ευνοήθηκαν από την ικανότητα του Διαμαντίδη και του Νικ στην πάσα. Μπορεί και ο Χάντερ να βρει τον παράδεισό του με αυτούς τους δύο». 

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα: «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι η ομάδα είναι για τίτλο. Δεν πρέπει να αφήνουμε πίσω τις κακές εμφανίσεις ή τα σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια αισιοδοξία, σίγουρα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Ας εξασφαλιστεί η πρόκριση στα play offs πρώτα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός ακόμη και να προλάβει τη δεύτερη θέση στον όμιλό του. Η Λοκομοτίβ είναι καλή ομάδα, αλλά όχι άτρωτη. Γιατί όχι, αν κάνει ένα καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ να τη βάλει από κάτω». 

Για τη δύναμη του ΟΑΚΑ: «Ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα, αλλά και την εμπειρία κάποιων παικτών. Όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Σέρβοι που έχουν παραστάσεις από την εθνική τους ομάδα. Η φανέλα είναι βαριά, το ΟΑΚΑ όταν γεμίζει είναι δύσκολο να παίξει κάποιος εκεί. Είναι πολύ δύσκολο γήπεδο, ο κόσμος δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Παναθηναϊκός. Αν όμως θέλεις να πας μακριά, πρέπει να κάνεις καλά παιχνίδια και εκτός έδρας. Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια-δυο νίκες έξω». 

Για την εικόνα της Φενέρ: «Χθες η Φενέρ έπαιξε με επτάμισι παίκτες. Οι απουσίες των Σλούκα και Άντιτς είναι σημαντικές. Είναι μια καλή ομάδα, με ρόλους και ταλέντο, ο Ζοτς έχει βρει το κουμπί πολλών παικτών όπως του Ντίξον που έχει γίνει παίκτης ομάδας. Και μην ξεχνάμε πως υπάρχει στην άκρη του πάγκου το κορυφαίο μπασκετικό μυαλό στην Ευρώπη». 

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού«Ταλέντο υπάρχει, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά γενικά στην Ελλάδα. Χρειάζεται υπομονή από όλους, από τους φιλάθλους, από τις ομάδες, από τους γονείς, από τα παιδιά…. Το βήμα που αρχίσαμε να κάνουμε είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει κάτι πραγματικά ωραίο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...