ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο μαθητής νίκησε τους δάσκαλούς του…

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, κέρδισε τους δασκάλους του, «Ζοτς» και «Ντούντα», σε δύο σκληρές παρτίδες πόκερ, που αν μη τι άλλο, τον έκαναν σοφότερο και καλύτερο προπονητή. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ο μαθητής νίκησε τους δάσκαλούς του…

Το στοίχημα του φετινού Παναθηναϊκού, ήταν και είναι ο προπονητής του. Έχει ειπωθεί πολλάκις, από την αρχή της σεζόν και πρέπει να υπενθυμίζεται και στα άσχημα και στα καλά. Ο Σέρβος προπονητής, στην πρώτη του «μεγάλη δουλειά» σε συλλογικό επίπεδο, διαγράφει μέχρι στιγμής μια πορεία, απολύτως φυσιολογική, βάσει της εμπειρίας που διαθέτει, αλλά και του χαρακτήρα του, αφού άλλος στη θέση του, θα είχε… λακίσει, από τον γεμάτο ρεύμα υψηλής τάσης, πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ναι η διοίκηση έκανε το καθήκον της (και ακόμα παραπάνω), ναι ο κόσμος στηρίζει πιστά τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός, ωστόσο αυτό που μετράει περισσότερο απ’ όλα, είναι το γεγονός πως ο «Σάλε» δείχνει να έχει… «πιάσει» καλύτερα την ομάδα.

Η τακτική του προσέγγιση τόσο απέναντι σε Εφές και Φενέρ, ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη, χωρίς ο Παναθηναϊκός να αλλάζει προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Μαχητικότητα, πάθος, σκληρή άμυνα (αλήθεια την περιφερειακή άμυνα του τριφυλλιού πόσες ομάδες μπορούν να παίξουν αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα;), έλεγχο των ριμπάουντ και λιγότερες βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση, set παιχνίδι κατά βάση, τρέξιμο μόνο όταν το ευνοούν οι συνθήκες, συνθέτουν τον… νέο Παναθηναϊκό και αυτό πρέπει να πιστωθεί και στον προπονητή του.

Σαφώς η διοίκηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τον βοηθήσει, ωστόσο και εκείνος δείχνει να έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, όντας ωριμότερος, και έχοντας μάθει από τα λάθη του, οδηγεί τον «εξάστερο» με μαεστρία.

Αρκεί να δει κανείς τα δύο ματς (υψηλοτάτου επιπέδου) απέναντι στους Τούρκους. Άριστη διαχείριση (με ρίσκα μεν, αλλά ποιος δεν ρισκάρει) σε κομβικά σημεία και των δύο παιχνιδιών, όταν η μπάλα έκαιγε, φάουλ σε κατάλληλο timing, στοχευόμενα και εξαιρετικό διάβασμα των αδυναμιών του αντιπάλου.

Σούπερ ο κόσμος, σούπερ το 5-3 στο Top-16 μέχρι στιγμής, σούπερ ο Ουίλιαμς, σούπερ όλα, κανείς δε λέει όχι. Μα αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία, είναι να παραμείνει… σούπερ ο «Σάλε», ο οποίος έβαλε τα γυαλιά στους δασκάλους του και μάλιστα σε μια σκακιέρα, για… δυνατά μυαλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ