ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To πράσινο Μίλι

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό σύνθημα της πράσινης εξέδρας διαχρονικά. Είναι η ιαχή για τα επιτεύγματα του τριφυλλιού στην Ευρώπη. Μη ξεχνάμε ότι για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η Ευρώπη είναι η περηφάνια μας και εκεί αν θέλετε μετρά το ουσιαστικό μεγαλείο κάθε συλλόγου.

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Για σκεφτείτε ρε παιδιά… Από την περίοδο 2002-2003 που η ομάδα μας έφτανε στα προημιτελικά του UEFA οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται συνέχεια σε αγώνες νοκ-άουτ πριν από τους 8…

Να θυμίσουμε ότι τη σεζόν εκείνη η ομάδα μας απέκλεισε τη Λίτεξ, τη Φενερμπαχτσέ, τη Σλόβαν Λίμπερετς, την Άντερλεχτ και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες στην παράταση από τη φοβερή Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο (που κατέκτησε εκείνη τη χρονιά το τρόπαιο) με νίκη 1-0 μέσα στην Πορτογαλία και με ήττα 2-0 στην παράταση και ενώ ακόμα τραντάζει η γη από το δοκάρι του Νικόλα του Λυμπερόπουλου που θα σήμαινε πρόκριση στην τετράδα…

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε και ακόμα ούτε εμείς ούτε κανένας άλλος ελληνικός σύλλογος δε μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά εκεί στους 8… (Κοντά είχαμε φτάσει μετά τον εντυπωσιακό αποκλεισμό της Ρόμα με δύο νίκες 3-2 το 2009 αλλά η Σταντάρ Λιέγης μας στέρησε την είσοδο πάλι στην οκτάδα).

Δε ξέρω τι λέτε αλλά έμενα μου λείπουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές… Μου λείπει η ευρωπαϊκή μαγκιά με τις ένδοξες πορείες και οι παρέες που μαζευόμασταν για να δούμε Ευρωπανάθα…

Η μνήμη, η ιστορία, οι επιτυχίες γιγαντώνουν κάθε σύλλογο. Δε ξεχνώ τον άθλο του Γουέμπλει το 1971. Φιναλίστ σε τελικό Πρωταθλητριών είναι κάτι που άλλοι δε το έχουν δει και δε θα το δουν ούτε στη… Δευτέρα Παρουσία!!!

Δύο φορές ακόμα η ομάδα με τσαμπουκά έφθασε στους 4 του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985 απέναντι στη μεγαλειώδη Λίβερπουλ και το 1996 στους 4 του Champions League με την τρομερή νίκη απέναντι στον αυτοκράτορα Άγιαξ ο οποίος πήρε την πρόκριση για τον τελικό μέσα την Αθήνα….

ÂÁÆÅ×Á ÊÁÐÏÕÑÁÍÇÓ ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 95)

Και ακόμα το 2002 η ομάδα με συνεχόμενες προκρίσεις από δύο ομίλους (όχι ένα όπως τα τελευταία χρόνια) στο Champions League φθάνει στα προημιτελικά όπου λυγίζει απέναντι στη Μπαρτσελόνα με νίκη 1-0 στην Αθήνα και ήττα 3-1 στη Βαρκελώνη με την ευκαιρία του Βλάοβιτς στο τέλος ακόμα να μας στοιχειώνει… και να με τρελαίνει όποτε τη  βλέπω… Τρεις οθόνες κόντευα να σπάσω…

Για το 2003 αναφερθήκαμε πιο πριν με την πορεία στο UEFA… Προημιτελικά και εδώ και αποκλεισμός στο τσακ από την Πόρτο. Είναι τα χρόνια που η ομάδα σάρωνε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αντιθέτως της έκαναν απίστευτο πόλεμο από το βρώμικο παρασκήνιο.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν και μεγάλες νίκες  άλλες χρονιές απέναντι σε  δυνατά κλαμπ που μεγάλωναν το πρεστίζ του συλλόγου… Νίκες σε Μιλάνο επί της Ιντερ, τριάρα μέσα στη Βέρντερ Βρέμης, την τριάρα απέναντι στη Γιουβέντους, τη Ρέιντζερς 3-1 μέσα στη Γλασκώβη, την Αϊντχόβεν με «τεσσάρα» στην Αθήνα, η νίκη επί της τρομερής Σεβίλλης στη Λεωφόρο και άλλα σπουδαία ματς…

Foto Omega/Andreoli Emilio - Citazione Obbligatoria. Calcio.Champions League 2008/2009. Milano 26-11-2008. Inter-Panathinaikos. Nella foto: esultanza dopo il gol di Jose' Sarriegi

Είναι αυτή η αίσθηση που μου λείπει λοιπόν… Είναι αυτό που ονειρεύομαι να γίνει σύντομα… Να ξαναβρεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ τη χαμένη του ευρωπαϊκή ταυτότητα…. Ο γνήσιος πρέσβης πρέπει να ξαναπιάσει δουλειά για την Ελλάδα γιατί ο «κόκκινος» ξεκινάει πρέσβης με φανφάρες και ταρατατζούμ και καταλήγει… υποπρόξενος.

Όσο για εμάς ποτέ πια αποκλεισμοί τύπου Γκαμπάλα… Το μέταλλο της πράσινης φανέλας πρέπει να… ξεσκουριάσει και να δείξει από του χρόνου ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει και στα σαλόνια με σοβαρότητα… Για εμάς που τα έχουμε ζήσει όλα αυτά και δε τα έχουμε δει μόνο από βιντεάκια αναπνέουμε  για  αυτές τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με το σύνθημα ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ να δονεί την εξέδρα!

Για το τέλος σας υπενθυμίζω ένα μεγάλο αφιέρωμα της ιστορικής αθλητικής Γαλλικής εφημερίδας Equipe που έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τις 100 καλύτερες ομάδες στο Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League.

ÓÉÓÅ ÑÏÌÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2009-2010) CISSE ROMA - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2009-2010)

Στην ειδική βαθμολογία που ετοίμασε και στηρίζεται στις συμμετοχές σε τελικούς, προκρίσεις, κατακτήσεις τροπαίων ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μας βρέθηκε  στην 30η θέση μακράν η καλύτερη ελληνική ομάδα.

Αυτά είναι! Συνεπώς μάγκες μη μας προδώσετε ποτέ ρε με την Ευρώπη!!! Είναι η αρρώστια μας… κάποιων αθεράπευτα ρομαντικών που μεγάλωσαν με σπουδαία βράδια στη Λεωφόρο, στο ΟΑΚΑ και σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης… Νοσταλγία ίσως… Πόθος διακαής… Σε περιμένουμε και πάλι να γράφεις ιστορία αγαπημένε μας Παναθηναϊκέ!!! Μας έχει λείψει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ