ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ίδια αγωνιστική… διαφορετικό ντέρμπι (Vids)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συγκρούονται αύριο το βράδυ (19:30) στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική μετά από δύο χρόνια απουσίας της Ένωσης από τα μεγάλα σαλόνια της Super League, με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη για τους δύο συλλόγους της Αθήνας στα τελευταία ντέρμπι, που έγιναν την ίδια αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος.

Ίδια αγωνιστική... διαφορετικό ντέρμπι (Vids)

Οι τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων είχαν γίνει πάλι για την ίδια αγωνιστική (24η) με τ’ αποτελέσματα είναι από μία νίκη για τους δύο μονομάχους. Τη σεζόν 2011-12, ο Παναθηναϊκός με το Σεμπάστιαν Λέτο σε τρομερά κέφια κάνει ξέφρενη πορεία για τον τίτλο.

Ατυχίες και τραυματισμοί στην πορεία της σεζόν, στερούν από τον Αργεντίνο την ευκαιρία για να το καταφέρει και από τον Παναθηναϊκό να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Χωρίς το Λέτο στη σύνθεσή του και με άλλα διάφορα «περίεργα» το «τριφύλλι» σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, γνωρίζει πως τα ντέρμπι θα ήταν αυτά που θα έκριναν την τύχη του στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν.

Έτσι αφού χάνει την πρώτη ευκαιρία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (ήττα με 2-0), τίθεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ σαν τυπικά φιλοξενούμενος και με τον Κλωναρίδη μεγάλο πρωταγωνιστή για την Ένωση, κατάφερε να επικρατήσει εύκολα του «τριφυλλιού» με 2-0.

Το επόμενο ματς που διεξήχθη την ίδια αγωνιστική για τις δύο ομάδες, ήταν διαφορετικό για τους δύο συλλόγους σε μια καταστροφική χρονιά και για τους δύο, αφού μεν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα αγωνιστικά και μη με κορωνίδα όλων των υποβιβασμό της στη Γ’ εθνική στο τέλος της σεζόν, ενώ το «τριφύλλι» έμεινε εκτός Ευρώπης κατακτώντας την πέμπτη θέση.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 03/03, και με τα γκολ των Βιτόλο και Παπε Σο, οι «πράσινοι» πήραν εύκολα το τρίποντο της νίκης.

Έτσι, μετά από τρία χρόνια, οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά, με τα προβλήματα τουλάχιστον τα μη αγωνιστικά να μοιάζουν παρελθόν και αναμένεται ένα συναρπαστικό ντέρμπι, εφάμιλλο της ιστορίας και των δύο ομάδων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.