ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Έγκλημα και… τιμωρία

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… έγκλημα να μη σκοράρει απέναντι στην ΑΕΚ, στις αρκετές φάσεις που δημιούργησε και… τιμωρήθηκε από τον Βάργκας (78΄), σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει. Σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες οι «πράσινοι» και στα δύο ημίχρονα, στόχο δε βρήκαν και έφυγαν από το ΟΑΚΑ, με σκυμμένο κεφάλι.

Έγκλημα και... τιμωρία

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τις ευκαιρίες, ήταν καλύτερος στο ματς, δεν άφησε την ΑΕΚ να τον απειλήσει πλην ελαχίστων περιπτώσεων και υπέκυψε στο νόμο του ποδοσφαίρου.

Μπεργκ, Καλτσάς, Βλαχοδήμος δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, η ΑΕΚ που δεν ήταν απειλητική βρήκε ένα γκολ από μια στημένη φάση (μόνο έτσι θα μπορούσε) και επικράτησε στο ντέρμπι. Χωρίς νίκη στα μεγάλα ματς φέτος ο Παναθηναϊκός, με το ματς του Φαλήρου να απομένει, για να μπορέσει να κερδίσει ένα ντέρμπι η ομάδα του Στραματσόνι.

Το ματς ήταν καθαρά… γοήτρου, αφού η βαθμολογία δεν παίζει ρόλο (όλα θα παιχτούν στα play offs), ωστόσο ο εγωισμός του Παναθηναϊκού έχει πληγεί φέτος αρκετά…

Το ματς

Με τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Εσιέν, Ζέκα και Αμπεντ ξεκίνησε το ματς ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος δεν «πείραξε» την επιθετική του γραμμή, αφού χρησιμοποίησε τους Βλαχοδήμο, Καλτσά και Μπεργκ, οι  οποίοι δείχνουν να… κουμπώνουν, στα τελευταία ματς.

Από την άλλη, ο Γκουστάβο Πογέτ, έκανε την έκπληξη, αφήνοντας στον πάγκο τον Χρήστο Αραβίδη, τοποθετώντας τον νεοαποκτηθέντα Τόμας Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ και τον Βάργκας στη θέση του εσωτερικού χαφ, αντί του τιμωρημένου Μάνταλου.

ÂËÁ×ÏÄÇÌÏÓ ÃÉÏ×ÁÍÓÏÍ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ VLAHODIMOS JOHANSSON AEK - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

«Πράσινη» υπεροχή στα πρώτα λεπτά

Με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα άρχισε το ντέρμπι, με τους «πράσινους» να κερδίζουν φάουλ σε πολύ καλή θέση, με τον Κολοβέτσιο να «γκρεμίζει» τον Μπεργκ, λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής του Μπαρόχα.

Ο Νίκος Καλτσάς ανέλαβε την εκτέλεση του στημένου, σούταρε δυνατά, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά, μακριά από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά ήταν πιο απειλητικοί (κέρδισαν κόρνερ στο 3΄), με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, να δείχνει αστάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά (πάνω στον Μέστο), ο Παναθηναϊκός όμως με καλό πρέσινγκ ανάγκαζε σε λάθη τους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα δύο-τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Μπαρόχα.

«Σωτήρες» Μολέδο και Στιλ

Στο 7΄η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν αρχικά ο Μολέδο έδιωξε προ του Πέκχαρτ με τάκλιν, μτά από λάθος των «πράσινων», εν συνεχεία ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Στιλ πραγματοποίησε μια εκπληκτική απόκρουση, σε κεφαλιά πάλι του Πέκχαρτ.

Απάντηση με Εσιέν

Ο Μάικλ Εσιέν στο 11΄σούταρε δυνατά από καλή θέση, μετά από λάθος του Άρθο, που έδωσε την μπάλα στον Μέστο, ο οποίος την «έσπασε» (κόντραρε η μπάλα) δεξιά στον Γκανέζο, αλλά εκείνος δεν βρήκε στόχο.

ÌÐÁÑÌÐÏÓÁ ÆÅÊÁ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ BARBOSA ZECA AEK - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Την κατοχή η ΑΕΚ, πολλά λάθη οι «πράσινοι»

Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ελέγχουν το ματς, μετά το πρώτο πεντάλεπτο και το «τριφύλλι» να έχει έναν πιο παθητικό ρόλο, καθώς είχε χάσει το κέντρο.

Η ΑΕΚ μετέφερε (ορθώς για εκείνη) το παιχνίδι της από αριστερά, με τον Πογέτ να «διαβάζει» την αδυναμία του Πράνιτς κατά κύριο λόγο, οι μεταβιβάσεις των «πράσινων» δεν ήταν καλές, οι οποίοι έπαιζαν μόνο με μεγάλες μπαλιές, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 21΄και αφού πρέσαραν τα χαφ του Παναθηναϊκού, κέρδισαν την μπάλα, με τον Αμπεντ να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπαρόχα σε ετοιμότητα, μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάει σε αυτή τη λογική (πρέσινγκ και γρήγορες μεταβιβάσεις) για να μπορέσει να χτυπήσει την ΑΕΚ, κάτι που δεν έκανε, συνεπώς κάθε «επίσκεψη» των παικτών του Πογέτ στην περιοχή του Στιλ, «μύριζαν» κίνδυνο.

Απίστευτη ευκαιρία με τον Καλτσά, ανέβηκε ο ΠΑΟ

Στο 25΄ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Μέστο εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ντίντακ, έβγαλε συρτά στον επερχόμενο Καλτσά, ο οποίος έκανε την προβολή, μπροστά στον Μπαρόχα, ο οποίος με το πόδι έδιωξε σωτήρια στην κορυφαία στιγμή του αγώνα.

Οι «πράσινοι» πήραν αρκετές κατοχές πιέζοντας την άμυνα της ΑΕΚ, ισορρόπησαν το ματς, «επισκέφτηκαν» μα αξιώσεις την περιοχή του Μπαρόχα, ωστόσο δεν ευτύχησαν να βρουν ένα γκολ, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς στο πρώτο ημίωρο.

ÊÁËÔÓÁÓ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KALTSAS AEK - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός ξανά στο 30΄βρήκε διαδρόμους και απείλησε την ΑΕΚ, όταν ο Ζέκα με ωραία ενέργεια έδωσε στον Μπεργκ, εκείνος «έσπασε» στον Καλτσά δεξιά, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό, σε μια φάση που ξεκίνησε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» μετά από ένα κόρνερ (33΄), απείλησαν εκ νέου, με τον Εσιέν να πιάνει την κεφαλιά, αλλά προ της γραμμής του τέρματος, ο Κολοβέτσιος έδιωξε με κεφαλιά, σε μια ακόμα επικίνδυνη επίσκεψη του «τριφυλλιού», που είχε πλέον το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Έπρεπε να σκοράρει ο Παναθηναϊκός…

Το ματς στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, ωστόσο  ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που το ήλεγχε και όταν έβρισκε τρόπο, πλαγιοκοπούσε από αριστερά κυρίως, δημιουργώντας που και που αναστάτωση στην περιοχή του Μπαρόχα, σε ένα ματς… υπομονής, χωρίς ρίσκα από καμία από τις δύο ομάδες.

Οι «πράσινοι» μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να έχουν σκοράρει, ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, δεν το έπραξαν και είχαν μπροστά τους το Β΄ μέρος για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους, σε μια ΑΕΚ, η οποία έπαιξε ένα καλό δεκάλεπτο και τίποτα παραπάνω.

Ίδιες ενδεκάδες στο Β΄ ημίχρονο

Με την ΑΕΚ να είναι πιο… κεφάτη, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό σε πιο παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό στην εστία του Στιλ.

Η ΑΕΚ έμπαινε πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, είχε την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να την κρατήσει, με τα πρώτα λεπτά του Β΄ ημίχρονο να είναι ένας «κιτρινόμαυρος» μονόλογος, άνευ ουσίας βέβαια, αφού Μολέδο και Τελάντερ «καθάριζαν» στα ψηλά χωρίς πρόβλημα.

1418941

Τάκλιν του Πογέτ στον Καλτσά!

Ο προπονητής της ΑΕΚ προέβη σε μια unfair κίνηση στο 56΄όταν ο Καλτσάς επιχείρησε να σώσει μια μπαλιά μπροστά του και εκείνος δεν έκανε άκρη ως όφειλε, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί (ελαφρώς) με τον παίκτη του Παναθηναϊκού, σε μια φάση που δημιούργησε ένταση, καθαρά με ευθύνη του Ουρουγουανού τεχνικού, κάτι που δεν τον τιμάει.

Διπλή φάση στο 58΄

Ο Βλαχοδήμος με εκτέλεση φάουλ στο 58΄απείλησε τον Μπαρόχα, η μπάλα κατέληξε κόρνερ, με τον Μολέδο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, η οποία όμως κατέληξε πολύ ψηλά άουτ, στην καλύτερη στιγμή των «πράσινων» στο Β΄ μέρος.

Μια ανάσα από το γκολ!

Ο Παναθηναϊκός πρέσαρε ψηλά, πίεσε κέρδισε κατοχές αλλά γκολ δεν έβαζε! Βλαχοδήμος και Μολέδο σπατάλησαν άλλες δύο ευκαιρίες, με τον Παναθηναϊκό μετά από 65 λεπτά αγώνα, να δικαιούται βάσει ευκαιριών τουλάχιστον ένα γκολ.

Μέσα Τζεμπούρ και Αραβιδης

Ο Πογέτ, πραγματοποίησε στο 65΄διπλή αλλαγή, βλέποντας πως η ομάδα του δεν ήταν καθόλου απειλητική, περνώντας στο γήπεδο Τζεμπούρ και Αραβίδη, προκειμένου η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική.

ÌÐÁÑÏ×Á ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ BAROJA AEK - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Μοιραίος Βάργκας και Βιγιαφάνιες…

Στο 66΄ο Βάργκας έχασε μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν σούταρε ψηλά άουτ, με τον Στιλ εκτός εστίας, με τον Στραματσόνι αμέσως μετά να «απαντάει» στις αλλαγές του Πογέτ, βάζοντας τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Καλτσά.

Το κοινό… πίεζε την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κρατούσε στην πίεση των γηπεδούχων, συνέχιζε να περιμένει την ομάδα του Πογέτ, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα, με το ματς να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Εσιέν μετά από πάσα του Μέστο δοκίμασε να απειλήσει τον Μπαρόχα (70΄), ωστόσο το σουτ ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Κι’ άλλη χαμένη ευκαιρία…

Στο 72΄ο Βιγιαφάνιες κινήθηκε πολύ όμορφα, πέρασε κάθετα στον Μπεργκ, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Μπαρόχα σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ, σε μία ακόμη ευκαιρία που σπατάλησε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα.

Οι «πράσινοι» αδικούσαν τους εαυτούς τους στο ματς, είχαν χάσει αρκετές καλές ευκαιρίες και σπαταλούσαν τσάμπα… δύο βαθμούς στο χορτάρι του ΟΑΚΑ…

TO 0-1 ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ AEK - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Τιμωρία…

Στο 78΄ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε… από την ΑΕΚ, η οποία με τον Βάργκας να εκτελεί απ’ ευθείας φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Στιλ (ο Βλαχοδήμος το έκανε) έφτασε… σβηστά στο 1-0, ένα σκορ, που αδικούσε κατάφωρα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν καλύτερος συνολικά.

Ο Μπεργκ στο 82΄σούταρε από αριστερά και μέσα από την περιοχή, στην κλειστή γωνία του Στιλ, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, με την ομάδα του Στραματσόνι να μην έχει πλέον το καθαρό μυαλό, αφού είχε δείξει τάσεις αυτοχειρίας…

Ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά, προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί σε ένα ματς που σαφώς άξιζε να κερδίσει, ωστόσο στο ποδόσφαιρο κερδίζει εκείνος που θα… σκοράρει και αυτό το έκανε η ΑΕΚ, με μια στημένη φάση, έχοντας παίξει πολύ χειρότερα από την ομάδα του Στραματσόνι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Ντίντακ, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (Τζανετόπουλος 74΄), Βάργκας, Πέκχαρτ (Αραβίδης 65΄), Πλατέλας (Τζεμπούρ 65΄), Μπαρμπόσα.

Στον πάγκο: Ανέστης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (Κουτρουμπής 74΄), Αμπεντ (Μαμούτε 80΄), Καλτσάς (Βιγιαφάνιες 66΄), Βλαχοδήμος, Μπεργκ.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Ο., Μαμούτε, Λαγός, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Λουντ, Κουτρουμπής.

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ., βοηθοί: Μπαλτάς Χ.-Κουρομπύλια Χ., 4ος: Λαμπρόπουλος Μ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ