ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αντρέα Στραματσόνι

«Δεν μπορείς να χάνεις τέτοια παιχνίδια, κάτι μας λείπει»

Στεναχωρημένος και απογοητεύμενος για την ήττα από την ΑΕΚ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσόνι, που πρόσθεσε πως κάτι λείπει από την ομάδα και υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές του.

«Δεν μπορείς να χάνεις τέτοια παιχνίδια, κάτι μας λείπει»

Ο Ιταλός τεχνικός, αναφέρθηκε σε αυτά που έφταιξαν και ήρθε η ήττα, στις πολλές ευκαιρίες των «πρασίνων» να ανοίξουν το σκορ, ενώ στάθηκε στα δικά του λάθη, βάζοντας «ασπίδα» γύρω από τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι έφτιαξε και δεν πήρε ο Παναθηναϊκός αυτό που άξιζε:

«Μιλώντας για ποδόσφαιρο καθαρά, κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά κατά τη γνώμη μου, επαναλάβαμε τα ίδια λάθη και όταν έχεις περισσότερες ευκαιρίες, πάνω από δέκα και δεν σκοράρεις, μπορείς να χάσεις από μια φάση, ένα στημένο χτύπημα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν μπορείς να χάνεις τέτοια παιχνίδια, πρέπει να βρούμε αυτό το κάτι που λείπει, το οποίο δεν το έχουμε για να είμαι ειλικρινής».

Για το τι είναι αυτό που λείπει, που το εστιάζει: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν μιλάω για παίκτες. Δεν θυμάμαι καμία ομάδα εδώ, απέναντι στην ΑΕΚ του Πογέτ να χάνει τόσες ευκαιρίες, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός. Όταν φτάνεις στην περιοχή του αντιπάλου, είτε δύο εναντίον δύο, είτε τρεις εναντίον τριών και δεν σκοράρεις… πρέπει να σκοράρεις. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο «κακοί», να σκοράρουμε με την τάπα του παπουτσιού, με τη μύτη του, δεν ξέρω πως, αλλά πρέπει να σκοράρουμε. Μερικοί παίκτες είναι νέοι, ήρθαν τώρα, για παράδειγμα ο Βλαχοδήμος, ο Βιγιαφάνιες, ο Μαμούτε. Τους εμπιστεύομαι όλους. Πρέπει να το βρούμε εμείς μέσα, ποιο είναι το πρόβλημα. Ήρθαμε εδώ παίξαμε με αυτοπεποίθηση, με ψυχολογία, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν ήταν ευχαριστημένοι από την ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο, άρα κάτι κάναμε καλά εμείς. Ωστόσο χάσαμε τις ευκαιρίες και πάμε σπίτι μας με την ήττα. Καμιά φορά χάνεις μια ευκαιρία και λες, θα βάλω την επόμενη. Όχι. Σε αυτό φταίω εγώ, δεν το ρίχνω στους πάικτες. Πρέπει εγώ να τους μεταδώσω αυτή την επιθετικότητα, πρέπει να σκέφτονται, πως η κάθε ευκαιρία πρέπει να είναι σαν την τελευταία…»

Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa»
Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa» 800 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Για το αν κρατάει την καλή αμυντική λειτουργία από το ματς: «Παίξαμε καλά, είχαμε κάποια θέματα στην αρχή του Β΄ μέρους, όταν η ΑΕΚ άρχισε να παίζει με βαθιές μπαλιές, με αποτέλεσμα να κερδίζει πολλες δεύτερες μπάλες και από μία από αυτές προήλθε και το γκολ. Δεν ήταν φάουλ η πρώτη φάση του Τελάντερ, αλλά δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία.
Για το πώς σκέφτεται να δώσει κίνητρο στους παίκτες του: «Ότι έχω να πω στους παίκτες μου, θα το κάνω μπροστά τους και όχι από δω στο μικρόφωνο. Δεν θέλω να ακουσω για κίνητρο. Πρώτον γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός και φοράμε μια πολύ βαριά φανέλα και δεύτερον γιατί χτίζουμε κάτι. Όταν με πήραν από τον Παναθηναϊκό για να έρθω, δεν μου ζητησαν αποτέλεσμα τον Μάρτιο, αλλά να χτίσω μια καλή ομάδα. Δεν θέλω να ακούω για έλλειψη κινήτρου.
Για το αν οι πάικτες του, φοβάται αν… συνηθισουν να χανουν μεγάλα παιχνίδια: «Αν θυμάμαι καλά είναι το πρώτο ντέρμπι που χάνουμε… Καταλαβαίνω πως αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και για τον κόσμο μας, προκειμένου να του δώσουμε λίγη χαρά. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, στοχεύουμε την επόμενη σεζόν. Πρέπει να καταλάβουμε τι κάνουμε καλά και τι όχι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.