ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μαθαίνει… νέα πράγματα στα 30 του

Ο Μαρκέζ Χέινς προτάσσει την ομαδικότητά του και την πίεση στην άμυνα παρότι μέχρι πρότινος έβγαζε το ψωμί του απλώς εκτελώντας!

Μαθαίνει… νέα πράγματα στα 30 του

Ο Μαρκέζ Χέινς ανέβασε ταχύτητα τον Παναθηναϊκό, δίνοντας δαιμονισμένο ρυθμό στον Εξάστερο απέναντι στο Λαύριο (κι όχι μόνο). Ο Αμερικανός προσπαθεί ν’ αφομοιώσει το νέο ρόλο που του ζητά να γίνει πιο ομαδικός, να καλύπτει τον Καλάθη στην άμυνα, αφού παρότι κοντύτερος του Νικ ασκεί πίεση σε κάθε φάση. Σε σχήματα με Καλάθη, Διαμαντίδη, Γκιστ, Φώτση ο αντίπαλος νιώθει για τα καλά το πρέσινγκ σ’ όλες τις μεριές του παρκέ.

Σημαντικό για τον προπονητή να καλουπώσει τον βραχύσωμο γκαρντ που στην καριέρα του έμαθε κυρίως να σουτάρει, με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό βλέπουμε πως διαθέτει την ωριμότητα να προσαρμοστεί σ’ άλλους τομείς δίχως κανείς να του ζητά να εκτελέσει 20 φορές. Παρότι ο γλυκός του καρπός τον έφερε στην Αθήνα, ο κόουτς ήθελε παίκτη να απειλεί απ’ το «1» μιας και το σουτ δεν είναι το δυνατό σημείο του Καλάθη.

Ο 30χρονος άσος έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο άπλωμα του rotation, εκεί που μέχρι τον Φλεβάρη η ομάδα αγκομαχούσε στο 3-Guard Rotation (Διαμαντίδης, Φελντέιν, Καλάθης) έχοντας Μποχωρίδη, Παππά ανενεργούς. Βλέπαμε π.χ με την Φενέρ τον άμοιρο τον Ντίξον σκασμένο στα τελευταία λεπτά από την πίεση των γκαρντ του τριφυλλιού, κάτι που λειτούργησε καταλυτικά στο να πάρει ο γηπεδούχος τους βαθμούς της νίκης.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.473 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...