ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

And the Oscar goes to…

Το «πάνω από όλα η ομάδα» και το «άριστο οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια» βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται ξεκάθαρα πλέον και στο παρκέ. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

And the Oscar goes to…

Ειδικά η φράση «πάνω από όλα η ομάδα», την οποία την έχει επαναλάβει αρκετές φορές και σε διαφορετικές περιπτώσεις ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλοντας να στείλει το μήνυμα εκεί που έπρεπε, δεν είναι κλισέ, είναι πλέον γεγονός. Το μήνυμα με άλλα λόγια, ελήφθη και η υγεία που βγάζει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα είναι πιο εμφανής από ποτέ.

Σαφέστατα δεν καλλιεργήθηκε σε μια μέρα. Άπαντες όμως δούλεψαν πάνω σε αυτό, με πρώτο και καλύτερο τον Τζόρτζεβιτς και άξιους συμπαραστάτες τους «παλιούς» και πλέον ο Παναθηναϊκός θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. Η ομάδα έχει ταυτότητα, ξεκάθαρους ρόλους, σοβαρό πλάνο και τα εχέγγυα να διεκδικήσει όλα όσα έχει βάλει ως στόχο.

Σε αυτό αναμφισβήτητα βοήθησαν και οι μεταγραφές, οι οποίες κάλυψαν τα κενά του Παναθηναϊκού, βελτίωσαν το παιχνίδι του και δημιούργησαν ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό, όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι άλλαξε και νοοτροπία.

Με αυτά και με αυτά, το 1-3 στο ξεκίνημα του Top 16 για τον Παναθηναϊκό έγινε 6-3 μετά και την επιβλητική και μάλιστα εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα και το «προκρίνεται δεν προκρίνεται στους «8» μετατράπηκε σε «έχει βλέψεις ακόμη και για πλεονέκτημα έδρας».

Με συνέπεια, πείσμα, διορθωτικές κινήσεις, δουλειά σε όλους τους τομείς και πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να γίνει και πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο πρόσωπο του Παναθηναϊκού, το οποίο μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις, βγάζει αυτοπεποίθηση, υγεία και έχει αρχίσει να πείθει για τα καλά. Σίγουρα το «ταμείο» θα γίνει στο τέλος, όμως τα δείγματα είναι θετικότατα. Την πρώτη κούπα της χρονιάς αναμένεται να τη σηκώσει την Κυριακή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στο Φάρο, η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη, με νίκη απέναντι και στον Ερυθρό Αστέρα την επόμενη εβδομάδα βάζει «πλώρη» ακόμη και για τη δεύτερη θέση και στο πρωτάθλημα μετράει μόλις μία ήττα. Δεν είναι κι άσχημα…

Για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, θα μπορούσα κάλλιστα να δώσω το Όσκαρ, στον Σάσα Τζόρτζεβιτς διότι εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό με τις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα, αλλά και γιατί έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περάσει το «η ομάδα πάνω από όλα». Θα ήταν άδικο όμως για τους υπόλοιπους και φυσικά για τη διοίκηση που ενήργησε αποφασιστικά και βοήθησε την κατάσταση όταν εξέπεμπε SOS.

Επομένως the Oscar goes to… Panathinaikos (όπου Panathinaikos βάλτε: τεχνικό τιμ, παίκτες, διοίκηση, κόσμος). Η πετυχημένη συνταγή που έφερε τόσες επιτυχίες σε αυτό το σύλλογο.

ΥΓ. Άντε να μπει και ο Βινς Χάντερ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE