ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο «Σέμπα» και οι «πράσινες» επιστροφές (Pics)

Περίπου ενάμιση μήνα από την επιστροφή του στο «τριφύλλι», ο Σεμπάστιαν Λέτο, αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής στον αυριανό αγώνα του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο «Σέμπα» και οι «πράσινες» επιστροφές (Pics)

Η επιστροφή του Αργεντίνου στο Παναθηναϊκό δεν είναι κάτι που συνήθισε το «τριφύλλι» στους φίλους του, καθώς μπορεί στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας να τη φόρεσαν μεγάλοι αστέρες… αλλά λίγοι και «εκλεκτοί» ήταν αυτοί που πήραν το δρόμο της επιστροφής. Συγκεκριμένα μαζί με τον Λέτο, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που επέστρεψαν φτάνει τον αριθμό δέκα.

Η αρχή έγινε από το Μίμη Δομάζο, ο οποίος παρότι κατέγραψε μια γεμάτη επιτυχία καριέρα 19 ετών με την «πράσινη» φανέλα, αποχώρησε το 1978 για την ΑΕΚ, για να επιστρέψει έπειτα από ενάμιση χρόνο και να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

PicMonkey Collage

Επόμενος στη σχετική λίστα, ήταν ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος αποχώρησε το ίδιο καλοκαίρι με το Δομάζο (1978), για τον «αιώνιο» αντίπαλο, για να γυρίσει στους «πράσινους» το 1980 και να κλείσει κι αυτός με τη σειρά του, την σπουδαία καριέρα στην ομάδα που λατρεύτηκε.

PicMonkey Collage

Το επόμενο comeback για κάποιο ποδοσφαιριστή των «πρασίνων» άργησε πολύ να συμβεί, με τον Δημήτρη Σαραβάκο να επιστρέφει από την ΑΕΚ (πήγε το καλοκαίρι του 1994) με ελεύθερη μεταγραφή το 1997. Από τον Δημήτρη Σαραβάκο περνάμε στον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 2003. Ο «Κάρα» μετά από τέσσερα χρόνια στην «ξενιτιά» σε Ίντερ (Ιταλία) και Μπενφίκα (Πορτογαλία), επέστρεψε στο «τριφύλλι» το 2007 και με τους «πράσινους» γεύτηκε το νέκταρ των επιτυχιών για μία πενταετία με κορωνίδα όλων το νταμπλ του 2010.

PicMonkey Collage
PicMonkey Collage

Επόμενος στη σχετική λίστα των «πράσινων» επιστροφών» ήταν ο Τάκης Φύσσας, αφού μετά από τριάμισι χρόνια μακριά από το «τριφύλλι», γύρισε το καλοκαίρι του 2007, για να φορέσει την «πράσινη» φανέλα σε επτά ακόμη ματς, πριν αποφασίσει να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

PicMonkey Collage

Η επόμενη επιστροφή καταγράφηκε στα χρόνια της πολυμετοχικότητας, με τον Παναθηναϊκό να ντύνει ξανά στα «πράσινα» τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος κατέγραψε σημαντική καριέρα σε Πορτογαλία (Πόρτο) και Ισπανία (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ πενιχρή παρουσία είχε στην Ντιναμό Μόσχας. Ο Γιούρκας όμως ποτέ δεν μπόρεσε επί της ουσίας να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αφού οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν τον άφησαν.

PicMonkey Collage

Στο «τριφύλλι» επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2011 και ο Στέφανος Κοτσόλης, αφού ήρθε ως ελεύθερος από την Κύπρο και την Ομόνοια, με τον βετεράνο γκολκίπερ να «γράφει» από τότε μέχρι σήμερα 45 εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και την επιστροφή του Λέτο, στο «τριφύλλι» γύρισαν και οι Σωτήρης Νίνης (μικρή παρουσία στην Ιταλία με τη φανέλα της Πάρμα) Χάρης Μαυρίας (με τη μορφή δανεισμού από τη Σάντερλαντ), αλλά ποτέ δεν έπεισαν με την παρουσία τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.