ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΟΥΠΕΡ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΛΕΤΟ

Λάτιν… ΠΑΟ!

Μετά από τις 4 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μπροστά στο κοινό του, χάρη σε γκολ των Εβαντζελίστα (8’) και Βιγιαφάνιες (76’). Θετικό το ντεμπούτο του Σεμπάστιαν Λέτο, που παραλίγο να σκοράρει!

Λάτιν... ΠΑΟ!

Μία αγωνιστική πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πήρε νίκη ψυχολογίας στην επανεμφάνιση του Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο με τους Στιλ, Κουτρουμπή, Πράνιτς, Μαρινάκη, Μολέδο, Ζέκα, Τελάντερ, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμο, Εβαντζελίστα και Μπεργκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τους Μπάρκα, Φυτανίδη, Μπρίτο, Μπίτολο, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Ματέι, Κιβρακίδη, Λαζαρίδη, Γροντή και Σουμπίνιο.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 και από τη σέντρα της αναμέτρησης, με τους Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμο άρχισαν από τα πλάγια τις επιθέσεις τους.

ÅÂÁÍÔÆÅËÉÓÔÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ PANATHINAIKOS - ATROMITOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το «τριφύλλι» με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, έφτιαχνε συνεχόμενες επιθέσεις με τις οποίες κέρδιζε κόρνερ και μετά από τέτοια φάση ήρθε και το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό στο 7Ο λεπτό με τον Εβαντζελίστα.

Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» κυκλοφόρησαν πολύ όμορφα τη μπάλα, η οποία κατέληξε στο Βραζιλιάνο χαφ μετά από ασίστ του Κουτρουμπή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπαρκά.

Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, αφού δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, καθώς η κεφαλιά του Ματέι, ανάγκασε τον Στιλ να μπλοκάρει εντυπωσιακά τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός μετά το γρήγορο γκολ που σημείωσε απελευθερώθηκε και στο 10ο λεπτό θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, αλλά ο Βλαχοδήμος, δεν πλάσαρε εύστοχα τον Μπαρκά, μετά το λάθος του Λαζαρίδη σε σέντρα του Ζέκα.

Με κύριο εκφραστή τον Βιγιαφάνιες, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ απειλητικός για τα καρέ του Μπαρκά και έχασε ακόμα 2-3 ευκαιρίες, με χαρακτηριστική όλων αυτή του 17ου λεπτού, όταν ο Αργεντίνος παικταράς, προσπάθησε να βάλει ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ÂÉÃÉÁÖÁÍÅÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ PANATHINAIKOS - ATROMITOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Οι γηπεδούχοι με την πίεση που ασκούσαν, δημιουργούσαν άγχος στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έκαναν εύκολα λάθος στις μεταβιβάσεις τους. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν πάνω-κάτω τη μπάλα και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αφού ο Γροντής μετά την πάσα του Λε Ταλέκ πλάσαρε τον Στιλ μετά από περίτεχνη ενέργεια από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε, με τον Ατρόμητο να είναι μεν απειλητικός σε 2-3 περιπτώσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι φτάσαμε στο φινάλε του πρώτο μέρους, με τον Παναθηναϊκό να είναι εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά να ελέγχει το ρυθμό του ματς και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να μην απειλείται από τον Ατρόμητο.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε και την πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Καλτσά στη θέση του Βλαχοδήμου, αλλά αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή ήταν ο φιλοξενούμενος Ατρόμητος, με τον Ματέι να παίρνει την κεφαλιά, αλλά με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

1424002

Συμπληρώνοντας το πρώτο τέταρτο  στο β’ μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, αλλά χωρίς ν’ απειλεί για δεύτερο τέρμα, αφού ελεύθεροι χώροι δεν υπήρχαν από την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Στο 61 ο Ατρόμητος θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε ο Γροντής, έφυγε άουτ, μετά την πάσα του Ούμπιντες. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό του και με τον ορεξάτο Βιγιαφάνιες, βγήκε απειλητικά προς τα καρέ του Μπαρκά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Εβαντζελίστα στιγμές πριν αποχωρήσει από το ματς, έκανε περίτεχνη ενέργεια μπήκε στην περιοχή αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, στο ματς πέρασε ο Σεμπάστιαν Λέτο στη θέση του Εβαντζελίστα, εν μέσω αποθέωσης από την «πράσινη» εξέδρα και πήρε θέση δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ, αφού ο Στραματσόνι γύρισε το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2.

Στην πρώτη επαφή με τη μπάλα στα πόδια, ο «Σέμπα» μπήκε στην περιοχή σούταρε, ο Μπαρκάς απέκρουσε, αλλά ήρθε σαν τρέιλερ ο Βιγιαφάνιες να ευστοχήσει για το 2-0. Το δεύτερο τέρμα των «πρασίνων» έδωσε φτερά και στο 75ο λεπτό ο Λέτο θα μπορούσε να κάνει και το 3-0 αλλά ο Μπαρκάς είπε «όχι» στην επιστροφή του Αργεντίνου στα γκολ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ PANATHINAIKOS - ATROMITOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ένα λεπτό αργότερα ο Τελάντερ μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήδηξε ανενόχλητος, αλλά και πάλι δεν έγινε το 3-0, αφού ο Κιβρακίδης πάνω στη γραμμή έδιωξε σε πλάγιο.

Δύο λεπτά αργότερα, σειρά των φιλοξενουμένων ήταν ν’ απειλήσουν, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο και παραλίγο να κρεμάσει τον Στιλ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στα (84’-85’), ο Παναθηναϊκός με τον Μαμούτε που μπήκε στη θέση του Μπεργκ, προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ÂÉÃÉÁÖÁÍÅÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ PANATHINAIKOS - ATROMITOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Αυτές ήταν και οι τελευταίες στιγμές στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εύκολα το τρίποντο της νίκης απέναντι στους Περιστεριώτες και να παίρνει ψυχολογία, ενόψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Πράνιτς, Μαρινάκης, Ζέκα, Τελάντερ, Μπεργκ (84′ Μαμούτε), Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος Π.(46’ Καλτσάς), Εβαντζελίστα (67’ Λέτο).

Ατρόμητος: Μπάρκας, Φυτανίδης (73′ Ουσέρο), Λαζαρίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο, Γροντής, Λε Ταλέκ, Ούμπιντες, Κιβρακίδης, Ματέι (80′ Παπαδόπουλος), Μπίτολο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ