ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μέστο: «Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς πρόσφυγες»

Στην επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό, στον Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και στο προσφυγικό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τζιαντομένικο Μέστο.

Μέστο: «Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς πρόσφυγες»

Ο έμπειρος Ιταλός αμυντικός, σε δηλώσεις του στην «Αθλητική Κυριακή», σχολίασε τη μεταβατική περίοδο που περνάει ο Παναθηναϊκός, τη ζωή της Αθήνας και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Παράλληλα, έδειξε την ευαισθητοποίηση του στο θέμα του προσφυγικού, ενώ μίλησε και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Για τον Παναθηναϊκό: «Τα πράγματα είναι καλά, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής και νέοι παίκτες. Θα έλεγα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά κι έχουμε περιθώρια περισσότερης βελτίωσης»

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.309 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν μετρημένα πράγματα. Υπάρχουν καταστάσεις που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να τις εκμεταλλευθείς και να κερδίσεις και σε άλλες μπορεί να χάσεις. Θα έλεγα ότι μοιάζει με το ιταλικό»

Για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Καταρχήν το γεγονός ότι μου έγινε πρόταση να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με μια λαμπρή ιστορία. Επίσης το ότι ήθελα κι εγώ μια καριέρα στο εξωτερικό και πλέον κοίταζα κοίταζα να βγω εκτός Ιταλίας. Ο κύριος Στραματσόνι μου έκανε την πρόταση, εγώ είχα όρεξη, την δέχθηκα γιατί μου έδωσε πολλά κίνητρα, ειδικά από τη στιγμή που σε αυτή τη δουλειά που κάνουμε χρειάζονται κίνητρα και όρεξη. Ήταν για μένα μια εξαιρετική ευκαιρία να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό».

Για το αν έπαιξε ρόλο ο Στραματσόνι: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όχι όμως λόγω εθνικότητας αλλά ως προπονητής. Μου πρότεινα να έρθω και είχα την όρεξη για δουλειά και γι΄ αυτό ήρθα».

Για το τάκλιν που είχε κάνει στον Στραματσόνι στην Ιταλία: «Έχουμε αστειευτεί γι αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι για το Κύπελλο Ιταλίας και παίζαμε αντίπαλοι. Το συζητήσαμε κι έχουμε γελάσει. Ακόμη βέβαια δεν το έχουμε δείξει σε πολύ κόσμο γιατί δεν έχει έρθει η στιγμή».

Για το στιλ του Στραματσόνι: «Είναι δίκαιος προπονητής, του αρέσουν οι λεπτομέρειες και μας προετοιμάζει όσο καλύτερα γίνεται για τους αγώνες».

Για τον τραυματισμό του: «Ήταν μια σημαντική και άσχημη στιγμή για την καριέρα μου. Όταν έπαιζα στη Νάπολι είχαμε ματς για το Πρωτάθλημα και το Champions League. Το ξεπέρασα, στάθηκα στα πόδια μου και μπορώ να συνεχίσω».

Για τους Έλληνες που παίζουν στην Ιταλία: «Γνώριζα τον Παπασταθόπουλο. Πολύ καλός παίκτης με εξαιρετική καριέρα και έχει παίξει σε πολλά ματς. Του εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει. Το ότι μίλησε με καλά λόγια για μένα ίσως να το έκανε επειδή είμαστε φίλοι». 

Για το καλύτερό του γκολ: «Το γκολ με την Ουντινέζε. Όντως το ήθελα, αλλά με βοήθησε η τύχη. Το γκολ με τη Νάπολι ήταν το σημαντικότερο και ακόμη ένα ήταν στο Τζένοα-Γιουβέντους με κεφαλιά γιατί πήραμε τον βαθμό».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους και να παίζουμε απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός δείχνει στη βαθμολογία ότι είναι σημαντικός και δύσκολος αντίπαλος. Είναι χαρά μας να παίζουμε με δύσκολες ομάδες. Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη αλλά γενικότερα».

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Είμαι εδώ με τη σύζυγό μου και την κόρη μου. Είμαστε χαρούμενοι και είναι σημαντικό ότι είμαι καλά στη δουλειά μου. Είναι ιδιαίτερη χαρά να παίζω στον Παναθηναϊκό. Η γειτονιά που μένω μου θυμίζει την Πούλια, απ΄ όπου προέρχομαι. Η θάλασσα, οι ωραίοι άνθρωποι».

Για την οικονομική κρίση: «Τα ΜΜΕ διογκώνουν κάπως τα πράγματα. Πριν έρθω ρώτησα γενικά για τη χώρα, όχι για την κρίση. Το θέμα ήταν η καθημερινότητα και η ζωή στην Ελλάδα».

Για το προσφυγικό: «Θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα προβλήματα. Δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και είναι δύσκολο να βρεις το σωστό τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Δεν πρέπει κανείς να επιστρέψει πίσω, πρέπει να βρεθούν τρόποι να τους βοηθήσουμε όλοι. Είναι κάτι που σήμερα συμβαίνει σ΄ αυτούς και αύριο σε εμάς. Στο πλήθος υπάρχουν και παιδιά και είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε».

Για το αν μπορεί η Νάπολι το πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολο. Το εύχομαι, αλλά είναι δύσκολο. Είμαι οπαδός της Νάπολι, αλλά το βλέπω δύσκολο. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Όσο για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Λυπήθηκα για τον κόπο που έκαναν οι ομάδες να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά κι ας μην με αγγίζει η απόφαση».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...