ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το «μπλακ τζακ» και το ρεκόρ ΠΑΟ και Διαμαντίδη! (pics)

Ο Παναθηναϊκός με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έδωσε συνέχεια σε ένα απίστευτο σερί, καθώς επί 21 σεζόν (από τη σεζόν 1995/1996) κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο κάθε χρονιά! Ποιον… κυνηγά στους τίτλους ο Διαμαντίδης.

Το «μπλακ τζακ» και το ρεκόρ ΠΑΟ και Διαμαντίδη! (pics)

Συνυφασμένος με τους τίτλους είναι ο Παναθηναϊκός και το αποδεικνύει για άλλη μία χρονιά! Οι «πράσινοι» με τη νίκη στον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής (6/3) επί του Φάρου κατέκτησαν το 17ο Κύπελλο της ιστορίας τους και πέμπτο συνεχόμενο, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό σερί στο οποίο έδωσαν συνέχεια.

Ένα πραγματικά απίστευτο σερί, που όμοιό του δεν υπάρχει στα ευρωπαϊκά χρονικά. Αυτή τη στιγμή καμία ομάδα στη γηραιά ήπειρο δεν τρέχει αντίστοιχο σερί τροπαίων, ενώ στο παρελθόν, ίσως με εξαίρεση την Μακάμπι, η οποία ήταν μόνιμη πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ισραήλ επί… δεκαετίες, δύσκολο είναι να έχει υπάρξει τέτοιο σερί.

Αναφερόμαστε σε 21 σεζόν όπου το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να συνδεθεί άρρηκτα με τους τίτλους. Από το πρώτο Ευρωπαϊκό του 1996 έχουν γίνει πολλά, μα οι επιτυχίες συνεχίζονται…

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί οκτώ εγχώρια νταμπλ, με δύο εκ των οποίων να έχουν συνοδευτεί και από κατακτήσεις Euroleague (2007, 2009) και τριπλ κράουν, ενώ τη μοναδική χρονιά που οι «πράσινοι» δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο εκ των τριών που διεκδικούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, πανηγύρισαν το Διηπειρωτικό (1996/1997)! Σύνολο 34 τρόπαια (6 Euroleague, 1 Διηπειρωτικό, 15 Πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα) σε 21 σεζόν…

Διαβάστε περισσότερα στο sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.